No, už som našla lístoček s barančekom:
Cesto: 4 vajíčka, 1 šľahačková smotana, 10 PL polohr.múky, 1/2 prášok do pečiva, 10 PL kryšt.cukor, 10 dag olúpaných sekaných mandlí, strúhanú citrónovu kôru z chem.neošetrených citrónov, asi 5 dag horkej čokolády.
Z bielok ušľaháme sneh, pridáme kryšt.cukor a šľaháme, kým sa nerozpustí, potom pridávať po 1 lyžici múku, ktorú zmiešame s práškom do pečiva, strúhanú kôru z citróna, šľahačku, žĺtka, sekané olúpané mandle, ktoré povaľkám v múke, aby "sedeli v ceste, posekanú čokoládu. Formu vymažem maslom a vysypem strúhankou, prikryjem druhou časťou barančeka a dám piecť do teplovzd.rúry cca na 40 minút. na 175 st.C.
Po upečení dám ešte do horúcich "očí" zrnká kávy, do pusy ako jazýček koliesko trochu prevarenej mrkvy. Keď vychladne posypem cukrom, postavím ho na tácku a vyfasuje krásnu červenú mašľu. Vydrži len do raňajok, rodina ho miluje k bielej káve.
Formu mám ešte po mojej svokričke, má cca 100 rokov, je krásna hlinená, počas roka mi slúži ako dekorácia.
Dúfam, že Ti bude chutiť, nerobím ho so striekaným šľahaným snehom, lebo je síce na vzhľad zaujímavý, ale mojej rodine nechutí "šamrolová"pena.