Sledovať
Spoločenstvo vlastníkov bytov
Na základe upozornenia vlastníkov bytov na nedostatky v hospodárení správcu našich bytov, sa správca rozhodol vypovedať zmluvu o správe k 31.12.2004. Vlastníci bytov teraz stoja pred problémom, či založiť spoločenstvo vlastníkov bytov (18 vlastníkov bytov) alebo robiť mŕtveho chrobáka - veď nás nemôže prinútiť k založeniu spoločenstva vlastníkov a v našom meste nie je iná správcovská spoločnosť. Ak by sme sa rozhodli založiť spoločenstvo vlastníkov, museli by sme vyriešiť veľa problémov a nedostatkov, ktoré sa za 5 rokov správy nahromadili. Terajší správca je zároveň dodávateľom tepla, teplej vody a má zmluvu s vodárňami na dodávku studenej vody.
Jedným z problémov čo nás ťaží, je systém vedenia účtovníctva v takomto malom spoločenstve - zatiaľ nemal kto ani len chuť poradiť - aké účtovníctvo sme povinní viesť - ako zaúčtovať DPH?
Kto poradí váhajúcim zakladateľom spoločenstva?
Jedným z problémov čo nás ťaží, je systém vedenia účtovníctva v takomto malom spoločenstve - zatiaľ nemal kto ani len chuť poradiť - aké účtovníctvo sme povinní viesť - ako zaúčtovať DPH?
Kto poradí váhajúcim zakladateľom spoločenstva?
Téma je uzavretá.
Dnes je v Prievidzi velke sedenie s I.Staveb. sporitelnou. Su tam uz vacsie vyhody pre SVB na sporenie ako PO, moznost vyhodne cerpat medziuver a pod. Kto mozte pridte, hoci sa tam muselo dopredu nahlasovat, myslim, ze nebude problem sa tam dostat. Bude to v aule VSDS, byvale OV KSS o 16.00.
To Hlinkovx:
tych zmien je tam naozaj vela, ale napr. pre nas je velkym prinosom, ze uz su paky na tych co neplatia, co nechodia na schodze, jednoduchsie a rychlejsie rozhodovanie. Lahke to nebude nikdy, lebo nam stat predal zastarale domy /slavne odkupovanie za bagatel sa oplatil, ked preniesli zodpovednost na nas/. Opravy, udrzbu a aj zhananie penazi aj nadalej musime sami. Ak nemas novelu zakona od 1.7.2004 napis, poslem Ti ju ale az zajtra, lebo CD som nechala doma. Z dovodu novely sa musia urobit preregistracie zmluv o SVB do konca roka a platit sa ma mesiac dopredu. Dalej spravcovia tam maju vela novych uloh a hlavne musia viest Vase peniaze osve od svojich,atd...
To Hlinkovx:
tych zmien je tam naozaj vela, ale napr. pre nas je velkym prinosom, ze uz su paky na tych co neplatia, co nechodia na schodze, jednoduchsie a rychlejsie rozhodovanie. Lahke to nebude nikdy, lebo nam stat predal zastarale domy /slavne odkupovanie za bagatel sa oplatil, ked preniesli zodpovednost na nas/. Opravy, udrzbu a aj zhananie penazi aj nadalej musime sami. Ak nemas novelu zakona od 1.7.2004 napis, poslem Ti ju ale az zajtra, lebo CD som nechala doma. Z dovodu novely sa musia urobit preregistracie zmluv o SVB do konca roka a platit sa ma mesiac dopredu. Dalej spravcovia tam maju vela novych uloh a hlavne musia viest Vase peniaze osve od svojich,atd...
ta som to ja :-)
Pochváliť
To JANCA
Ďakujem za vysvetlenie...
novelu zákona mi môžeš kľudne poslať..ale radšej mám takýto pokec..aký si mi napísala... nemusím totiž študovať zákon...však aj tak nemám na to momentálne čas..
Ďakujem za vysvetlenie...
novelu zákona mi môžeš kľudne poslať..ale radšej mám takýto pokec..aký si mi napísala... nemusím totiž študovať zákon...však aj tak nemám na to momentálne čas..
Ja robím účtovníctvo v spoločenstve sama. Nie je to také hrozné. Práve sa chystáme urobiť zmeny v Zmluve o spoločenstve, tak aby sme to stihli do konca roka.
Ten zákon si treba bezpodmienečne prečítať . Nikdy sa nespoliehajte na nejaký výcuk, aj keby bol akokoľvek dobrý.
Dá sa vytlačiť na stránke www.zbierka.sk. Ak by s tým bol problém, tak sa môžme stretnúť a donesiem ofotený.
Čo sa týka školenia s PSS ja asi neprídem. Nie je čas. A navyše najbližšie tri roky budeme firme, ktorá nám začala robiť strechu splácať faktúru. Takže na PSS nebude. A o tri roky uvidíme.
Na školenie p.Mihála ja určite nepôjdem, lebo mzdy nerobím ani v práci.
Ak sa dozviete niekto ako čo naefektívnejšie vyplácať v SVB predsedu a spol, tak sa ozvite.
Poprípade sa môžme stretnúť aj na káve v PD, aspoň by sme sa spoznali.
Gabriela
Ten zákon si treba bezpodmienečne prečítať . Nikdy sa nespoliehajte na nejaký výcuk, aj keby bol akokoľvek dobrý.
Dá sa vytlačiť na stránke www.zbierka.sk. Ak by s tým bol problém, tak sa môžme stretnúť a donesiem ofotený.
Čo sa týka školenia s PSS ja asi neprídem. Nie je čas. A navyše najbližšie tri roky budeme firme, ktorá nám začala robiť strechu splácať faktúru. Takže na PSS nebude. A o tri roky uvidíme.
Na školenie p.Mihála ja určite nepôjdem, lebo mzdy nerobím ani v práci.
Ak sa dozviete niekto ako čo naefektívnejšie vyplácať v SVB predsedu a spol, tak sa ozvite.
Poprípade sa môžme stretnúť aj na káve v PD, aspoň by sme sa spoznali.
Gabriela
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.