Zavrieť

Porady

Cookies

nie som dokonalá
Odborné rady nie sú moja parketa, tak venujem všetkým Vám, najmä ale tým, čo mi už toľkokrát pomohli, tento svoj obľúbený voňavý a pritom racionálny recept:

Moje cookies

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček mletých vlašských orechov
3 hrnčeky ovsených vločiek
3/4 hrnčeka krupicového cukru (kto má rád sladšie, dá 1 hrnček cukru)
250 g masla (osobne dávam cca 2/3 masla a 1/3 domácej bravčovej masti - potom sú také chrumkavejšie)
3 celé vajcia
1 vanilkový cukor
1 kopcovitá kávová lyžička prášku do pečiva
1 lyžica medu, môže byť aj tuhší
3/4 tabuľky horkej čokolády nastrúhať škrabkou na zemiaky alebo nožíkom na hoblinky
40 až 50 lieskových orechov nakrájaných nahrubo
štipka soli
(kolegyňa dala aj 1 kopcovitú lyžičku kakaa a chválila)


Všetko v jednej miske zmiesiť večer a nechať odstáť na chladnejšom mieste. Na druhý deň jednoducho naberať lyžicou kôpky a roztláčať ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok je iný, stačí len tak "rozcapkať", nie príliš na tenko. Piecť na 180 stupňoch do ružova, lákavá vôňa v kuchyni znamená, že už sú správne upečené. Pozor, aby neprihoreli.

A takto nejako by mal vyzerať výsledok:
http://images.google.sk/images?q=tbn..._chocolate.jpg

Dobrú chuť!
Naposledy upravil maturantka : 21.04.06 at 20:15
Usporiadat
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
Na pohľad vyzerajú ako mandľové placky, ktoré pekávam ja. Už si ich kopírujem medzi recepty. Robila si barančeka podľa môjho receptu? Chutil?
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
také niečo robil môj syn, tak ma šokoval, úplne som stratila reč. Aj som ho podozrievala, že mal nejaký polotovar, neviete, či existuje?
ale poslal recept, tak to bola jeho vlastnoručná výroba... celý dom voňal
recept
Uvedene suroviny su na cca 80 kusov cookies s priemerom cca 6 cm.

Suroviny>
500 g polohrubé mouky
5 g prášku do pečiva
5 g soli
250 g másla
150 g krystalového cukru
150 g hnědého cukru
350 g hořké čokolády
15 ml vanilkového aroma
30 g vlašských ořechů
2 vejce

Postup
Čokoládu a ořechy nasekáme na drobné kousky. Utřeme máslo s
krystalovým a hnědým cukrem, přidáme vanilkové aroma a trochu soli. Do
vzniklé masy postupně vmícháme obě vejce, mouku s práškem do pečiva a
nakonec nasekanou čokoládu a ořechy - po pridani cokolady michat uz
jenom pouze vareskou - to aby se cokolada neroztopila diky teplu z
ruk. Z těsta tvoříme placky a klademe je na pečící papír. Cookies se v
troube mirne zvetsi - pri kladeni na papir to treba brat v uvahu a
nechavat mezi nimi volne misto. Pečeme v předehřáté troubě cca. 15
min. na 180 C, dokud se cookies nerozpečou a nezískají zlatavě hnědou
barvu. Po vytahnuti z trouby jsou jeste mekke - treba je nechat
vychladnout - zaroven se zacnou susit. O dalsich 15 minut - az bude
hotova dalsi varka - se s nima da klidne manipulovat i jist :-)
Naposledy upravil KEJKA : 21.04.06 at 20:05
0 0
maturantka maturantka

maturantka je offline (nepripojený) maturantka

nie som dokonalá
Vlasti, barančeka som tento rok nerobila podľa tvojho receptu, lebo som si kúpila takú menšiu formu, a tak som využila priložený recept z dvoch vajec. Ten pripomínal bublaninové cesto. Na vrch som dávala varený sneh. To bolo prvýkrát. Tvoj recept som už založila a o rok, ak šťastne dožijeme, si to nejako prepočítam a pripravím cesto podľa neho. A baránka len posypem cukrom. Máš pravdu v tom, že deti príliš ten sneh nechcú a lepší pocit budem mať, keď pôjde na dračku pri veľkonočných raňajkách než sa bude len efektne vynímať na stole. Takže Ď.
0 0
tonkat tonkat

tonkat je offline (nepripojený) tonkat

ondrejvla
Na pohľad vyzerajú ako mandľové placky, ktoré pekávam ja. Už si ich kopírujem medzi recepty. Robila si barančeka podľa môjho receptu? Chutil?
Vlasti, ja som robila tvojho baránka, bol super. My sme ho ešte poliali citronovou polevou, lebo tak to chutí mojim deťom. Ja som toho roku piekla troch baranov. Jeden mal malé brucho, druhý vykypel až nakoniec som sa trafila pri tvojom recepte. Ten bol akurát. Ale všetky tri sa zjedli. ďakujem za recept.
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
tonkat
Vlasti, ja som robila tvojho baránka, bol super. My sme ho ešte poliali citronovou polevou, lebo tak to chutí mojim deťom. Ja som toho roku piekla troch baranov. Jeden mal malé brucho, druhý vykypel až nakoniec som sa trafila pri tvojom recepte. Ten bol akurát. Ale všetky tri sa zjedli. ďakujem za recept.
No veď ani na lúke nie sú všetky barančeky rovnaké.
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
tonkat
Vlasti, ja som robila tvojho baránka, bol super. My sme ho ešte poliali citronovou polevou, lebo tak to chutí mojim deťom. Ja som toho roku piekla troch baranov. Jeden mal malé brucho, druhý vykypel až nakoniec som sa trafila pri tvojom recepte. Ten bol akurát. Ale všetky tri sa zjedli. ďakujem za recept.
Tonka, som veľmi rada, že vám chutil. Ja som tiež piekla dvoch a jedného som musela strážiť, aby vydržal.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Pridám aj ja môj osvedčený recept priamo od jednej Američanky
Cookies

1 Hera, ½ hrnčeka trstinového cukru(ak nemáte, dáte tmavý cukor), 2 vajíčka, 1 VC, 2 ¼ hrnčeka polohr. múky, 1 KL (aj menej) sódy bikarbóny=zmiešať. Nakoniec pridať na hrubo nastrúhanú alebo nasekanú čokoládu na veľkosť cca █. Masu dávame malými lyžičkami na vymastený plech(kôpky). Pečieme cca 8-10 minút.

Verte, sú výborné, ale cukor ozaj nezameňte za biely.
Anička, vyskúšam aj Tvoj recept.
Naposledy upravil Marína : 22.04.06 at 21:09
0 0
petovsan petovsan

petovsan je offline (nepripojený) petovsan

Pridávam svoj osvedčený "hrnčekový" recept na Cookies:

150 g Hery
1 hrnček trstinového (príp. hnedého) cukru (oplatí sa dodržať)
1 celé vajce
dreň z 1 vanilkového lusku, príp. 1/2 balíčka vanilk. cukru
1 hrnček hrubej múky
štipka soli
1/2 KL prášku do pečiva
1/2 KL sódy bicarbóny
1 a 1/4 hrnčeka ovsenných vločiek
200 g horkej čokolády
3/4 hrnčeka sekaných vlašských alebo lieskovcových orechov

Čokoládu vložíme do mikrotén. sáčku a hladkou stranou tĺčika na mäso ju "posekáme" na drobné kúsky, to isté urobíme s orechami.
Vymiešame maslo s cukrom, vmiešame vajce a vanilku. Pridáme múku a všetky ostatné prísady. Cesto rýchlo spracujeme rukou. Tvoríme malé guličky veľkosti vlašského orecha a cca v 5 cm vzdialenosti ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre 13-15 minút na 180 °C.
0 0
zuveska zuveska

zuveska je offline (nepripojený) zuveska

Nepatrí to síce celkom do tejto témy, ale nemáte niekto fajný a hlavne odskúšaný recept na mafiny? Dnes som si ich kúpila v nemenovanom hypermarkete a boli mimoriadne dobré. A dcéra po návrate z Anglicka o ničom inom nespieva len o ich vynikajúcich mafinách.
0 0
regina.golierova regina.golierova

regina.golierova je offline (nepripojený) regina.golierova

Super, tak ti závidím tvoje problémy, ale ozaj úprimne.Ďakujeme za recept
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

Nemáš začo - ak je to za mafinky... Ja ich pečiem len "z krabice".
0 0
mirka165 mirka165

mirka165 je offline (nepripojený) mirka165

Výborné sú tieto:
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=23227
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Ja mám taký problém síce mimo cookies ale tiež to trošku súvisí s tými inokrajnými papanicami.

Kamarátka mi poslala na okoštovanie z Ameriky javorový sirup.

Nech sa snažím, ako chcem, nejak neviem prísť na to, k čomu by som ho tak asi mohla použiť.
K palacinkám ani k lievancom sa mi to nehodí, neviete mi poradiť, čo s ním?
0 0
alama alama

alama je offline (nepripojený) alama

Ja mám tento recept vyskúšaný a je naozaj super, ešte som to vylepšila tým, že dávam ochutené ovsené vločky, zakaždým s inou príchoťou. Musím robiť vždy z 2-násobnej dávky, lebo keď zistia susedy, že pečiem, tak stoja v rade
Super chuť a vôňu tomu dodá aj čerstvá na rezančeky nakrájaná pomarančová kôra.
0 0
EPk EPk

EPk je offline (nepripojený) EPk

AlaNR
Ja mám taký problém síce mimo cookies ale tiež to trošku súvisí s tými inokrajnými papanicami.

Kamarátka mi poslala na okoštovanie z Ameriky javorový sirup.

Nech sa snažím, ako chcem, nejak neviem prísť na to, k čomu by som ho tak asi mohla použiť.
K palacinkám ani k lievancom sa mi to nehodí, neviete mi poradiť, čo s ním?
Čítala som, že ho používajú ako u nás med.
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

AlaNR
Kamarátka mi poslala na okoštovanie z Ameriky javorový sirup.
Nech sa snažím, ako chcem, nejak neviem prísť na to, k čomu by som ho tak asi mohla použiť.
K palacinkám ani k lievancom sa mi to nehodí, neviete mi poradiť, čo s ním?
Keď bola na slovenku ešte delvita, kupovala som tam koláče čo si sami piekli . Myslím že boli z lístkového cesta (nezaručujem), neboli ničím plnené len potreté týmto sirupom a posypané sekanými vlašskými orechami. Bolo to výborné.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Libuška, kuk na:
http://diskuse.doktorka.cz/javorovy-sirup/
A máš to priamo od doktorky.
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

alama
Ja mám tento recept vyskúšaný a je naozaj super, ešte som to vylepšila tým, že dávam ochutené ovsené vločky, zakaždým s inou príchoťou. Musím robiť vždy z 2-násobnej dávky, lebo keď zistia susedy, že pečiem, tak stoja v rade
Super chuť a vôňu tomu dodá aj čerstvá na rezančeky nakrájaná pomarančová kôra.
Ktorý je to recept,neviem?
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

AlaNR Pozri príspevok
Ja mám taký problém síce mimo cookies ale tiež to trošku súvisí s tými inokrajnými papanicami.

Kamarátka mi poslala na okoštovanie z Ameriky javorový sirup.

Nech sa snažím, ako chcem, nejak neviem prísť na to, k čomu by som ho tak asi mohla použiť.
K palacinkám ani k lievancom sa mi to nehodí, neviete mi poradiť, čo s ním?
Pouziva sa k lievancom spolu s cerstvym ovocim,tiez s ovocim k waflom a robia na ranajky akoby vyprazane sendvice ale na sladko s cukrom a skoricou,pripadne vyprazia jablkovy chlieb,tiez je to dobre.Su to uplne ine chute a ina kuchyna,treba si na to zvyknut.Tiez je javorovy sirup dobry na poliatie cerstveho ovocia,napr.jahod alebo do ovocneho salatu.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať