1

Finančná výpomoc

Prosím o Váš názor!
Spoločník požičia svojej s.r.o.nejaký finančný obnos na dobu 1 roka.Môžem sa rozhodnúť,či spoločnosť uzavrie so spoločníkom zmluvu o fin.výpomoci a bude mu vyplácať aj úroky,alebo to bude bezúročná výpomoc.
Keď sa uzavrie zmluva o bezúročnej výpomoci,bude odpustený úrok z pôžičky nepeňažným príjmom spoločnosti,ktorý bude musieť zdaňovať???
Niekedy dávno som o tom niečo čítala,ale už neviem kde....
Ďakujem za každý názor.
Usporiadat
Luna Luna

Luna je offline (nepripojený) Luna

Pochváliť
Účtuj to na 365 krátkobobá finančná výpomoc. Môžeš si urobiť nejakú zmluvu,ale úroky s toho nerátaš.Nezdaňuješ tieto peniaze.
0 0
ingi ingi

ingi je offline (nepripojený) ingi

Pochváliť
Pri uzatvorení zmluvy o pôžičke sa môžu ale nemusia dohohodnúť úroky (pozri §658 Obč.Z.). Podľa môjho názoru spoločnosť nezdaňuje tento "odpustený" úrok z pôžičky.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Pochváliť
ja som takúto pôžičku taktiež účtovala na 365, nezdaňovala som
0 0
katka katka

katka je offline (nepripojený) katka

Pochváliť
Ďakujem za názory,ale stále mi to vŕta v hlave......
0 0
DELI DELI

DELI je offline (nepripojený) DELI

Pochváliť
Prosím vás ako by ste zaúčtovali keď je v s.r.o. jeden spoločník a zaplatil z ban.účtu faktúru za inú firmu alebo nejaký svoj vlastný výdavok? Môže sa to dať ako pohľadávka voči spoločníkovi a potom ako to vyrovnať?

Ďakujem za skoré odpovede
0 0
Luna Luna

Luna je offline (nepripojený) Luna

Pochváliť
Pohľadávka voči spoloč.355 a potom príjem do pokladne,že tie peniaze vrátil.Myslím že tak by to mohlo byť ok.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Pochváliť
súhlasím s Lunou
0 0
Janca Janca

Janca je offline (nepripojený) Janca

Pochváliť
V JU potom ako vydavok neovplyvnujuci ZD, ale peniaze by som tam nevracala. Ved aj napr. vyber z bankomatu alebo presun penazi na osobny ucet je vlastne "osobna spotreba" nie ?
0 0
Susan Susan

Susan je offline (nepripojený) Susan

Pochváliť
Je to na zváženie, keď firma zaplatí za inu firmu ! Druhá firma má zaúčtovanú faktúru ako záväzok a ako vysporiada zaplatenie? Zostane jej v saldokonte neuhradená faktúra!!
0 0
DELI DELI

DELI je offline (nepripojený) DELI

Pochváliť
Susan
Je to na zváženie, keď firma zaplatí za inu firmu ! Druhá firma má zaúčtovanú faktúru ako záväzok a ako vysporiada zaplatenie? Zostane jej v saldokonte neuhradená faktúra!!
Veď o to ide, ibaže obidve firmy sú jeho a keď platil tak si pomýlil účet, a viackrát . Čo teraz s tým mám dať odkaz na BU v s.r.o. /335/ a na FO zaúčtujem úhradu podľa dátumu ale odkaz bude, že to je na účte s.r.o.
Mohlo by to takto byť ? Tým pádom by z účtu s.r.o. ubudli peniaze na 355, a na FO by som dala osobný vklad do pokladne.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať