Zavrieť

Porady

Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta

Zita4

Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

Zita4
Ja som včera napiekla výborný a jednoduchý koláčik. Vyskúšajte ho, nie je taký sýty ako krémové zákusky a celkom dobre vyzerá nakrájaný na kocky.

Jablkovo-pudingový zákusok
* 1 lístkové cesto
* asi 1,5 balíčka piškót
* 2 práškové pudingy alebo Zlaté Klasy
* kryštálový cukor do pudingu podľa chuti
* 1 vanilkový cukor
* 1 liter mlieka
* nastrúhané jablká

- polovicu lístkového cesta vyvaľkáme, dáme na plech opláchnutý studenou vodou
- na cesto vedľa seba naukladáme piškóty
- na piškóty nasypeme nastrúhané jablká, 1/2 balíčka škoricového cukru
- nalejeme ešte horúci uvarený puding z 1 litra mlieka, 2 – 3 vrchovaté lyžice kryšt. cukru, 1 balíčka vanilkového cukru
- zakryjeme druhou vyvaľkanou časťou lístkového cesta
- popicháme vidličkou
- potrieme vajíčkom
- Upečieme doružova.

Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    vema

    vema je offline (nepripojený) vema

    vema
    Ešte pripíš ako dlho piecť,pri akej teplote,či vyhriatá rúra.Prepiekol sa dobre aj spodok?.Môže to byť dobrý zákusok.
    Zita4

    Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

    Zita4
    Ja som ho piekla pri 180 st.C asi 40 minút - kým nebol vrchný plát pekne upečený. Vtedy už je aj spodný plát dobre upečený (aspoň v mojej rúre ).
    bezradná

    bezradná je offline (nepripojený) bezradná

    knihomol I. stupňa bezradná
    Milá Zita4 mali sme spoločný sled myšlienok v sobotu? Ja som piekla práve ten istý zákusok. Ale neviem prečo, teraz sa mi zdal trochu suchý. Možno to bolo jablkami, že neboli také šťavnaté. Už som rozmýšľala, že tie jabká radšej podusím na troche vody. Ak máte dobrý tip, poraďte.
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Porada je založená na aktívnej spolupráci členov. Aktívnym zapájaním sa naučíte viac ako keď informácie prijímate len pasívne. Spolu vieme viac!
    Tweety

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    žena, manželka, mama, babina ...viac Tweety
    bezradná
    Milá Zita4 mali sme spoločný sled myšlienok v sobotu? Ja som piekla práve ten istý zákusok. Ale neviem prečo, teraz sa mi zdal trochu suchý. Možno to bolo jablkami, že neboli také šťavnaté. Už som rozmýšľala, že tie jabká radšej podusím na troche vody. Ak máte dobrý tip, poraďte.
    Tie jablká som už dusila, síce do iného receptíku, ale bolo to fajnéé.
    Zita4

    Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

    Zita4
    bezradná
    Milá Zita4 mali sme spoločný sled myšlienok v sobotu? Ja som piekla práve ten istý zákusok. Ale neviem prečo, teraz sa mi zdal trochu suchý. Možno to bolo jablkami, že neboli také šťavnaté. Už som rozmýšľala, že tie jabká radšej podusím na troche vody. Ak máte dobrý tip, poraďte.
    Ja som ho piekla, lebo moja mama oslavovala narodeniny a požiadala ma, aby som jej napiekla krémešky. Mala som 2 lístkové cestá a rozohriatu rúru, tak som urobila aj tento obľúbený zákusok.
    Ja som mala tie jabĺčka už podusené a vysterilizované a boli šťavnaté. Do koláčikov zvyknem dávať podusené strúhané jabĺčka už ochutené podľa druhu jabĺk citrónovou šťavou, cukrom a škoricou.
    ewap

    ewap je offline (nepripojený) ewap

    ewap
    Upiekla som, zjedli sme a musím povedať, že niečo tak chutné, pekné a nízkokalorické sme už dávno nejedli. Ďakujem za skvelý recept.

    Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.