0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Nevážený tvarohový koláč

sgm

sgm je offline (nepripojený) sgm

sgm
3 poháre polohrubej múky zmiešame s 2 pohármi kryštálového cukru, pridáme 1 prášok do pečiva a zmes rozdelíme na dve časti - jednu vysypeme na vymastený hlbší plech, druhú zatiaľ odložíme.
Zmes na plechu vyhladíme, poukladáme na ňu 75 dkg tvarohu, ktorý posypeme vanilkovým cukrom, pridať môžeme aj hrozienka a navrch dohusta naukladáme na tenučké plátky nakrájané maslo (obyčajné), zasypeme druhou časťou múčnej zmesi, zasa zahladíme a v 6 dl mlieka rozmiešame 6 vajíčok, toto vylejeme opatrne na suchú zmes (bude to bublinkovať - treba počkať a dolievať) a dáme upiecť pri 180 - 200 st.C.
Výborný koláčik, moje deti ho volajú "mokrý". Dobrú chuť všetkým.
Bea:p :p
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Nie, len navrch tvarohu. Mám ho x-krát odskúšaný, je výborný - chutí ako tvarohový závin. Je to trošku prácne s nakrájením tenkých plátkov masielka, ale stojí to za to...:p :p
    Pochváliť
    mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik mysimis
    Súhlasím s Beou, koláč je naozaj fantastický, pečiem ho už dlho.
    Ja ho tiež poznám a v minulosti som ho deťom piekavala veľmi často. Len sa za ním zaprášilo.
    Ja som tento koláčik piekla pred 3 dňami a musím povedať, že je veľmi rýchly a naozaj dobrý - ďakujem za receptík milé poraďáčky :p!
    maryann
    Ja som tento koláčik piekla pred 3 dňami a musím povedať, že je veľmi rýchly a naozaj dobrý - ďakujem za receptík milé poraďáčky :p!
    Piekla som ho včera - naozaj je dobrý.... Chutil celej rodine.
    Ďakujem za recept.
    Koláčik sa zjedol "coby dup". Veľmi všetkým chutil. Vďaka za takéto dobrôtky. Potešia celú rodinu - i kuchárku, ktorú potom všetci pochvália, čo je určite balzam na dušu.
    Ďakujem Vám všetkým, ktorým koláčik chutil, najbližšie pridám zasa niečo rýchle a dobré.
    Bea:p
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať