Zavrieť

Porady

Recepty na vlastnú stránku a porušovanie autorských práv

Dobrý deň,
mám otázku, keďže máme web, chceli by sme ho rozširiť aj o rubriku recepty kde by sme ich pridávali. Otázka odkiaľ brať recepty, aby sme neporušovali autorské práva ? Može byť keď nájdeme niekde recept, a doma podľa neho uvarím aj to zdokumentujem, prípadne niečo pridám, treba pod recept potom napisať zdroj odkiaľ som čerpal ? Či možem cely recept skopírovať a len napisať zdroj ? Alebo máme vymyslieť vlastné recepty ? Ďakujem za odpovede
Kabaka123 môj laický názor - vlastný recept a vlastné fotky by bolo najlepším riešením, alebo uviesť zdroj, ale potom by bolo najlepšie osloviť priamo majiteľa webstránky a tým mu zároveň aj urobíš reklamu
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

    Slayer666
    Recept nie je dielo. Porusenim autorskeho prava je len doslovny prepis toho receptu. Zas na druhej strane, ked je to recept z kvalitneho zdroja, preco by si sa nechcel pochvalit tym, ze citas a vies o existencii kvalitnej gastronomickej literatury, a ten zdroj neuviest? Napr. Curnonskeho, Elizabeth David ci Paula Bocusa? Alebo aj nejaky dobry blogger ked je, od ktoreho preberas recept, nie je zle ho uviest. Ale po pravnej stranke to nie je tvoja povinnost, ak preberas iba technicky postup a nie doslovne znenie toho receptu, lebo tam sa uz dostavame do oblasti literarnych diel.

    Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

    mám svoj svet Peggynka
    Existuje ešte jedna možnosť a to tak,že dáš možnosť pridávať recepty tým,ktorí chodia na tvoju stránku,ale (!) tieto recepty ti môžu zvýšiť,alebo aj znížiť návštevnosť.To závisí od úrovne spracovania receptov.Pokiaľ nie si odborník a nemáš nikoho na posúdenie receptov,nechoď do toho.Svojho času som nazrela tu : http://www.damskyklub.sk/products/fa...va-kapustnica/
    a je to úbohý amatérizmus,aj keď fotky sú pekné,skúsení kuchári to nepotrebujú a neskúsení podľa toho neuvaria Chýbajú tam základné atribúty dobrého receptu:množstvá,teploty a dĺžka varenia (1kg kapusty ? koľko vody ? kapustu treba poprekrajovať,aby si to nejedol ako špagety ),varím kapustnicu z 800g kapusty a mám jej 7 (!) litrov (hustej ) To len pre ilustráciu.Takže si ujasni,pre akú cieľovú skupinu chceš tie recepty pridávať,ale ja viem,že dosť sú žiadané recepty pre začiatočníkov.
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač Peggy...Ty si puk...

    To si fakt fajnový príklad dala.
    Aj keby tam bolo uvedené podrobné množstvo indegrediencií, aj tak je to taký...oný. Ani slušne sa nedá nazvať.

    Takúto kapustnicu by som servíroval rodine, tak mi skončí niekde na hlave vykydnutá...
    Peggynka Však píšu,že aj mleté mäso môžeš dať Čo sa ti nepáči na tom recepte ??? Hašé s kyslou kapustou
    buchač Fujtajbl....
    Neblázni, hašé je hašé a kapustnica má byť kapustnica.

    Hlad je sviňa, ale na toto by som sa musel premôcť.
    Peggynka Hehe,veď sa v tom nerochni...dobrý príklad som dala Človek by neveril,že na takú stránku (dámskyklub ) dajú taký recept.To už tu nikto nič negarantuje?
    buchač
    Dámy ??? ....neblázni ? Alebo dodaj z toho kvalitného matroša...
      zbaliť

    Recepty na vlastnú stránku a porušovanie autorských práv

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.