3

Zmluva o spoločenstve vlastníkov bytov

Chcela by som poprosiť o radu. Kúpili sme byt v starej 4-bytovke. Je tu síce založené SVB ale úplne nefunkčné. Nemajú založený účet takže ani neplatia FO a služby spojené s prevádzkou bytovky. Nesvieti sa v spoločných priestoroch ani v pivniciach. Kúrenie si riešia cez elektriku a tu si mesačne platí každý sám. Na studenú vodu chodí "predsedovi" faktúra ktorú rozratávajú podľa vodomerov na jednotlivé byty a tá sa zaplatí naraz po vyzbieraní peňazí. Treba s tým niečo robiť a kedže v tých troch bytoch bývajú starší ľudia budeme s tým musieť robiť niečo my ale neviem sa pohnúť, neviem ako začať. Teda v prvom rade by bolo zmeniť predsedu atď... Poradťe mi ak viete ako na to. Ďakujem.
Usporiadat
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Pochváliť
Riesenie je v 2 cestách:

1. úplne zrusit SVB a nájst si správcovskú spolocnost, ktorá to vsetko bude robit
2. ak uz máte SVB zalozené, nájst spolahlivého cloveka, ktorý by to viedol.

V kazdom prípade treba zvolat schôdzu vlastníkov a predostriet problém. Najlepsie je mat uz náhradného cloveka, predstavit ho a hlasovaním zmenit predsedu. Potom uzatvorit zmluvu s nejakou správcovskou spolocnostou, ktorá bude zabezpecovat dohodnuté sluzby (napr. úhradu faktúr, sledovanie splátok zálohových predpisov, rozúctovanie vyúctovania,... vsetko podla dohody). Ak by ste zvolili 1. variantu, celú správu bude zabezpecovat správca.

Prajem vela síl a odhodlania v boji s veternými mlymni.
0 0
Gastanko Gastanko

Gastanko je offline (nepripojený) Gastanko

Pochváliť
Vedel by mi niekto poskytnúť vzor Zmluvy SVB po novelizácii zákona 367/2004. Ďakujem.
0 0
skola skola

skola je offline (nepripojený) skola

Pochváliť
Obráť sa dôverou na Združenie SVB v Košiciach, ochotne Ti poradia. Na základe žiadosti Ti vypracujú dodatok k zmluve v zmysle zákona 367/2004. Keď chceš pošlú aj na diskete a nemusíš prepisovať, len prezrieš či je tam všetko v poriadku, prípadne dopíšeš zmeny, ktoré by ste ešte chceli. Členom ZSVB robia za 500,- Sk, nečlenom asi 1200,- Sk.
0 0
Peterf Peterf

Peterf je offline (nepripojený) Peterf

Pochváliť
Posuvam tuto temu vyssie nad uzavrete temy PetraNR
0 0
DANUS DANUS

DANUS je offline (nepripojený) DANUS

komunikatívna
Pochváliť
Ahoj poradaci,

chcela by som sa informovat ci nema niekto novelizovany navrh zmluvy o spolocenstve vlastnikov bytov a nebyt. priestorov, budem povdacna.
0 0
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

Pochváliť
NIečo mám. ale tiež ešte nie je schválená na KÚ. Takže je to len návrh.
0 0
Braňo Braňo

Braňo je offline (nepripojený) Braňo

Pochváliť
Mohla by si ho sem prilepiť? dám bodík. Ďakujem.
0 0
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

Pochváliť
Tak toto je pokus o vydieranie. Najprv bodík, vari si nemyslíš, že uverím. Aj volebným programom by som potom musela. Veď ja som už "veľká". Neviem či by nebolo lepšie na mail? Aby to tu tak nesvietilo. A tie prílohy buď zle dávam, ale už sa mi pár krát stalo, že časom zmizli.
0 0
DANUS DANUS

DANUS je offline (nepripojený) DANUS

komunikatívna
Pochváliť
Bodik som pridala a surne pootrebovala, dakujem.
0 0
rada rada

rada je offline (nepripojený) rada

Pochváliť
Elena Navrátilová
Tak toto je pokus o vydieranie. Najprv bodík, vari si nemyslíš, že uverím. Aj volebným programom by som potom musela. Veď ja som už "veľká". Neviem či by nebolo lepšie na mail? Aby to tu tak nesvietilo. A tie prílohy buď zle dávam, ale už sa mi pár krát stalo, že časom zmizli.
Prosím o prepáčenie, ale v poslednom čase sa mi zdá, že stále viac a viac sa posielajú veci na súkromné e-maily. Nemám nič proti tomu, ale nemala by byť táto porada o tom, že ak chcem pomôcť tak s tým, že nie len dotazateľovi, ale moju radu, príspevok, zmluvu či odkaz môžu využiť aj iní ? Alebo sa mýlim ? Ak áno ospravedlňujem sa.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať