Sledovať
Zmluva o spoločenstve vlastníkov bytov
Chcela by som poprosiť o radu. Kúpili sme byt v starej 4-bytovke. Je tu síce založené SVB ale úplne nefunkčné. Nemajú založený účet takže ani neplatia FO a služby spojené s prevádzkou bytovky. Nesvieti sa v spoločných priestoroch ani v pivniciach. Kúrenie si riešia cez elektriku a tu si mesačne platí každý sám. Na studenú vodu chodí "predsedovi" faktúra ktorú rozratávajú podľa vodomerov na jednotlivé byty a tá sa zaplatí naraz po vyzbieraní peňazí. Treba s tým niečo robiť a kedže v tých troch bytoch bývajú starší ľudia budeme s tým musieť robiť niečo my ale neviem sa pohnúť, neviem ako začať. Teda v prvom rade by bolo zmeniť predsedu atď... Poradťe mi ak viete ako na to. Ďakujem.
Riesenie je v 2 cestách:
1. úplne zrusit SVB a nájst si správcovskú spolocnost, ktorá to vsetko bude robit
2. ak uz máte SVB zalozené, nájst spolahlivého cloveka, ktorý by to viedol.
V kazdom prípade treba zvolat schôdzu vlastníkov a predostriet problém. Najlepsie je mat uz náhradného cloveka, predstavit ho a hlasovaním zmenit predsedu. Potom uzatvorit zmluvu s nejakou správcovskou spolocnostou, ktorá bude zabezpecovat dohodnuté sluzby (napr. úhradu faktúr, sledovanie splátok zálohových predpisov, rozúctovanie vyúctovania,... vsetko podla dohody). Ak by ste zvolili 1. variantu, celú správu bude zabezpecovat správca.
Prajem vela síl a odhodlania v boji s veternými mlymni.
1. úplne zrusit SVB a nájst si správcovskú spolocnost, ktorá to vsetko bude robit
2. ak uz máte SVB zalozené, nájst spolahlivého cloveka, ktorý by to viedol.
V kazdom prípade treba zvolat schôdzu vlastníkov a predostriet problém. Najlepsie je mat uz náhradného cloveka, predstavit ho a hlasovaním zmenit predsedu. Potom uzatvorit zmluvu s nejakou správcovskou spolocnostou, ktorá bude zabezpecovat dohodnuté sluzby (napr. úhradu faktúr, sledovanie splátok zálohových predpisov, rozúctovanie vyúctovania,... vsetko podla dohody). Ak by ste zvolili 1. variantu, celú správu bude zabezpecovat správca.
Prajem vela síl a odhodlania v boji s veternými mlymni.
Obráť sa dôverou na Združenie SVB v Košiciach, ochotne Ti poradia. Na základe žiadosti Ti vypracujú dodatok k zmluve v zmysle zákona 367/2004. Keď chceš pošlú aj na diskete a nemusíš prepisovať, len prezrieš či je tam všetko v poriadku, prípadne dopíšeš zmeny, ktoré by ste ešte chceli. Členom ZSVB robia za 500,- Sk, nečlenom asi 1200,- Sk.
NIečo mám. ale tiež ešte nie je schválená na KÚ. Takže je to len návrh.
Tak toto je pokus o vydieranie. Najprv bodík, vari si nemyslíš, že uverím. Aj volebným programom by som potom musela. Veď ja som už "veľká". Neviem či by nebolo lepšie na mail? Aby to tu tak nesvietilo. A tie prílohy buď zle dávam, ale už sa mi pár krát stalo, že časom zmizli.
Elena Navrátilová
Tak toto je pokus o vydieranie. Najprv bodík, vari si nemyslíš, že uverím. Aj volebným programom by som potom musela. Veď ja som už "veľká". Neviem či by nebolo lepšie na mail? Aby to tu tak nesvietilo. A tie prílohy buď zle dávam, ale už sa mi pár krát stalo, že časom zmizli.
Ak áno ospravedlňujem sa.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.