Zavrieť

Porady

Cukety.

ldi ldi

ldi je offline (nepripojený) ldi

Ahojte ,
dostávam pravidelne cukety a vysmážaných som už prejedený.
Poraďte mojej manželke nejakú zmenu.
Ďakujem.[IMG]images/icons/icon8.gif[/IMG]
Usporiadat
katka 23 katka 23

katka 23 je offline (nepripojený) katka 23

Ja som našla takýto recept a idem ho vyskúšať :

Cuketová horčica

2 kg cukety
1 hlávka cesnaku
200 g horčice ( konzerva alebo pohár )
1 dcl octu
2 dcl oleja
2 lyžičky mleté čierne korenie
60 g soli
120 g cukru
2 - 3 feferónky
Cukety postrúhame .Všetko varíme 30 min. (okrem horčice ) a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu ,rozmixujeme , dáme do pohárov a sterilizujeme 10 minút.
1 0
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

petovsan Pozri príspevok
S obľubou robievam tento "Slaný zucchinový koláč" :

400 g zucchiny postrúhanej na hrubom strúhadle (mladé aj so šupkou)
150 g diétnej salámy (šunky) pokrájanej na drobné kocky
150 g tvrdého syra postrúhaného na hrubo
1 dcl oleja
200 g hrubej múky
1 vrecko prášku do pečiva
3 celé vajcia
1 veľká cibuľa pokrájaná na drobno
3 - 5 strúčkov prelisovaného cesnaku
ml. čierne korenie
vegeta, soľ podľa chuti

Všetky prísady spolu zmiešať v mise, nechať cca 10 - 15 minút odstáť, potom vyliať do vymastenej formy (alebo na menší plech) a piecť v rúre asi 20 - 25 min pri 220°C, teplovzdušná pri 200°C.
Koláč je výborný teplý aj studený (ten málokedy zostane); pečiem ho väčšinou cez leto a robievam k nemu rajčinový šalát s cibuľou a oliv. olejom, je to super.

Dnes sme ho so synom urobili, je naozaj výborný.
0 0
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

Toto som sa dočítala o cuketách:

100 g cukety obsahuje:

93 g vody
2,2 g hodnotných uhľovodíkov
1,6 g bielkovín
1,1 g vláknin
152 mg draslíka
30 mg vápnika
25 mg fosforu
3 mg sodíka
1,5 mg železa
vitamín A, B1 a C

Cuketa ako liek:

Šupka cukety je bohatá na karotény a horčík, táto kombinácia je ideálna ako impulz pre látkovú výmenu v bunkách. Takúto vlastnosť majú už len hormón štítnej žľazy Thyroxín a vitamín E. S touto vlastnosťou aktivujú schopnosť obrany voči stresu, posilňujú nervy, fyzickú a psychickú výkonnosť, mozog a predovšetkým syntézu bielkovín v každej jednej bunke. U mladých cukiet je dobré liečivé konzumovať aj šupku.
Celá cuketa:
- aktivuje látkovú výmenu
- vhodná zelenina pri chudnutí bez straty výživných látok
- zvyšujú výkonnosť mozgu a koncentráciu
- pôsobia upokojujúco a pritom stimulujúco pre nervy
- zvyšujú bielkoviny a tým výkonnosť
- posilňujú svaly a srdce
- účinkujú močopudne, vyplavujúco a odkyseľujú organizmus
- zbavujú škodlivých látok črevo a viažu na seba tuky
- odstraňujú lenivosť čreva a zápchu
- posilňujú imunitný systém
- posilňujú všetky sliznice v tele

Skladovanie:
Cukety sa môžu skladovať do 12 dní niekedy dlhšie, nepatria do chladničky, patria na chladné tmavé miesto, nemajú byť skladované pod 8°C.
Neskladovať v blízkosti rajčín, jabĺk a iných podobných druhov ovocia (ovocie dozrievajúce v tomto čase), pretože rajčiny, jablká a tieto druhy ovocia vylučujú etylén a ten spôsobuje, že cuketa veľmi rýchlo dozrieva a rýchlo podlieha skaze



Prevzané z knihy: "Ovocie a zelenina ako liek" od K.Oberbeil a MUDr. Christiane Lentz
7 0
Zajtra Zajtra

Zajtra je offline (nepripojený) Zajtra

Cuketový paprikáš. Na cibuľke popražíš cuketové kocky, poprášiš paprikou, zaleješ a keď je polomäkká, zahustíš smotanou s rozmiešanou múkou. S knedlíkom je to fajne.
2 0
aninocka aninocka

aninocka je offline (nepripojený) aninocka

Cestoviny s cuketou http://www.akosatorobi.sk/video/2219...zdravo-chudnut
Grilovany baklazan - namiesto neho davam niekedy cuketu http://www.akosatorobi.sk/video/1297...ou-a-rajcinami
0 0
gottwdag gottwdag

gottwdag je offline (nepripojený) gottwdag

[Cuketová pochúťka

Na vymastený plech kladieme tenké kolieska surových zemiakov,
posolíme a polejeme cuketovou zmesou.
Všetko necháme zapiecť.
Cuketová zmes :
nastrúhaná cuketa
3 celé vajcia
1,5 dcl oleja
1,5 hrnčeka polohr. múky
vegeta, soľ, korenie, cesnak, cibuľa, posekaná petržlenová vňať
0,5 hrnčeka postrúhaného syra
1 prášok do pečiva
Ja dávam i na kocky nakrájaný salám (dietny, špekačku apod.)
Neviem, či to tu už je ale je to super, skúste....
1 0
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Moja obľúbeá cuketa:

Do olivového oleja roztlačíme cesnak a nalejeme sójovú omáčku, pridáme bylinky od výmyslu sveta.
V tejto zmesi marinujeme cuketové koliečka aj so šupkou. Koliečka poukladáme na plech v jednej vrstve a necháme zapiecť cca 15 minút. Potom to zalejeme rozšľahanými vajcami a posypeme strúhaným syrom, zapečieme a už len prsty oblizujeme.
Keď si k tomu dáte paradajkový šalát s bazalkovými čerstvými lístkami, cesnakom, ochutené olivovým olejom a citrónom, tak na rande prosím túto pochúťku vziať aj polovičke .
Je takmer zaručené, že upíri sa Vám vyhnú a keď polovička dostane tiež veľa cesnaku, už ho z Vás cítiť nebude.
6 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

danushka Pozri príspevok
Moja obľúbeá cuketa:

Do olivového oleja roztlačíme cesnak a nalejeme sójovú omáčku, pridáme bylinky od výmyslu sveta.
V tejto zmesi marinujeme cuketové koliečka aj so šupkou. Koliečka poukladáme na plech v jednej vrstve a necháme zapiecť cca 15 minút. Potom to zalejeme rozšľahanými vajcami a posypeme strúhaným syrom, zapečieme a už len prsty oblizujeme.
Keď si k tomu dáte paradajkový šalát s bazalkovými čerstvými lístkami, cesnakom, ochutené olivovým olejom a citrónom, tak na rande prosím túto pochúťku vziať aj polovičke .
Je takmer zaručené, že upíri sa Vám vyhnú a keď polovička dostane tiež veľa cesnaku, už ho z Vás cítiť nebude.
danuš, prosím ťa ako dlho marinuješ?
0 0
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Tak teda ešte jeden tiež overený a chutný, cuketový :

Na olivovom oleji orestujeme na hrubé rezance cibuľku, paradajky, papriky. Podusíme cca 10 minút a na kocky pokrájanú nelúpanú cuketku pridáme, podusíme max. 5 minút, aby ostala chrumkavá. Ochutíme soľou, sladkou červenou papričkou, čiernym korením a rascou, ku koncu pridáme zo tri PL kečupu, môže byť aj rajčinový pretlak.
Už keď je táto dobrota na tanieri, pridáme zálievku z jogurtu, bylinkami a pretlačeným cesnakom. Cesnakom nešetríme, zas .

Je to vynikajúce najmä v lete. Jedlo v horúčavách zasýti, ale nie je ťažko stráviteľné.
Kto môže chlebík a nepriberá z neho, kľudne nech si dá.
My, čo máme problémy s gombíkmi na blúzkach na chlebík nepozeráme a už vôbec si ho nedávame.
3 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať