Tak teda ešte jeden tiež overený a chutný, cuketový :
Na olivovom oleji orestujeme na hrubé rezance cibuľku, paradajky, papriky. Podusíme cca 10 minút a na kocky pokrájanú nelúpanú cuketku pridáme, podusíme max. 5 minút, aby ostala chrumkavá. Ochutíme soľou, sladkou červenou papričkou, čiernym korením a rascou, ku koncu pridáme zo tri PL kečupu, môže byť aj rajčinový pretlak.
Už keď je táto dobrota na tanieri, pridáme zálievku z jogurtu, bylinkami a pretlačeným cesnakom. Cesnakom nešetríme, zas
.
Je to vynikajúce najmä v lete. Jedlo v horúčavách zasýti, ale nie je ťažko stráviteľné.
Kto môže chlebík a nepriberá z neho, kľudne nech si dá.
My, čo máme problémy s gombíkmi na blúzkach na chlebík nepozeráme a už vôbec si ho nedávame.