Strana 165 z 272 PrváPrvá ... 65115155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175215265 ... PoslednáPosledná
Pošuškajte koľko pýtať

Máme na Slovensku dobré firmy?
www.referencie.sk
Ak áno, pridajte referenciu

1. 10.11.04 Pošuškajte koľko pýtať
    11:08
    luebchenko je offline (nepripojený)
    Poraďák
    Členom od: 12.07.04
    Miesto: Bratislava
    pochváliť
    Hľadala som pod honorármi, sadzbami, fakturáciou... nikde nič na takúto tému. Fakt by som potrebovala poradiť. Mám malú firmu ktorej robím mzdy - výpočet pre pracovníkov v HPP - tu mám aj dohodnutý honorár. Lenže - zamestnávajú aj dohodárov - cca 10-15 mesačne - týmto počítajú mzdu a daň sami. Šefstvo chce šetriť. Lenže ja potom musím počítať úrazové poistenie, dopĺňať ručne výkaz do SP, takisto kvartálny výkaz na DÚ, inak mi všetko robí program, takže je s tým len oštara. Dodnes som im za to nič nefakturovala, stále sľubujú že budú mať na to vlastný program (som veľmi zvedavá, ako to chcú urobiť), ale už by som si rada za to vyhodila nejakú faktúrku. Poradí mi niekto, koľko by za to pýtal?
  2. Súhlasím:
    7monika5, DABA, Maria ČRIEPKOVÁ, bubusko, romanpp
    Poraďák avatar
    Členom od
    31.05.05
    Miesto
    Banská Bystrica
    Súhlasov:
    1,516

Re: Pošuškajte koľko pýtať

Tak isto berme do úvahy aj pracovnú vyťaženosť a výkonnosť u zamestnanca na 8 hodinový pracovný čas. Tiež ma prekvapuje ak si samostatná účtovníčka vo firme zrazu priberie aj mzdovú a personálnu agendu. To svedčí buď o tom, že "má čas" alebo nevie povedať, že je to úplne iná parketa, čo s účtovníctvom ako takým nemá nič spoločné.

4. Súhlasím:
    cactus
    Member
    Členom od
    27.07.07
    Súhlasov:
    8

Nastupovala som aj ako účtovníčka, mzdárka a sekretárka v jednom.

Poraďák avatar
    Členom od
    31.05.05
    Miesto
    Banská Bystrica
    Súhlasov:
    1,516

Citát Pôvodca textu príspevku: Ežor Pozri príspevok
    Nastupovala som aj ako účtovníčka, mzdárka a sekretárka v jednom.
    Kombinácia, pri ktorej zrejme nikdy nedosiahnete spokojnosť
    Pre Vás je prioritné stanoviť si čas, nervy, výhody a nevýhody zotrvania v takejto pozícii. Čo sa týka ceny - nemôžete porovnávať finančné hodnotenie aké by ste mali keby ste bola zvlášť účtovníčka, mzdárka a sekretárka.

Junior Member
    Členom od
    13.05.06
    Získal 1 súhlas
    v 1 príspevku

Citát Pôvodca textu príspevku: Braňo Pozri príspevok
    Z Púchova. Nie som nejaký drahý. :-)
    V každom prípade sa jedná o DOHODU DVOCH strán, zadávateľa zákazky a spracovateľa. Ja osobne som tiež na začiatku r.2008 zvýšil = "upravil" sadzby za spracovanie na Braňovu úroveň. Osobná skúsenosť je taká, že niektorí klienti hľadali inú náhradu, avšak nakoniec vzhľadom na poskytovaný KOMPLETNÝ SERVIS ( aj poradenstvo ) sa vrátili. Netreba sa podceňovať, a ni v snahe o získanie nových klientov "PODLIEZAŤ CENY " !!!!!!!!!!

8. Súhlasím:
    liba2
    Senior Member
    Členom od
    13.06.05
    Súhlasov:
    6

dobry den, mam jednu asi dost laicku otazku, hladame uctovnika, takze studujem na porade cennik.

pokial pojdeme podla polozkoveho cennika, napriklad 25-30 sk za polozku (sro, platca DPH), znamena to, ze kazdu vec ktoru dame do nakladov je fakticky pre nas drahsia o 25 sk? to znamena postovu znamku alebo listok do uctovnictva uz do nakjladov teraz nebudeme radsej davat, aby sme neboli na nich stratovi? rozumiem tomu dobre?

vopred dakujem za nazor

moderátor avatar
    Členom od
    16.01.05
    Miesto
    Reca (malá dedinka, pri SC)
    Súhlasov:
    17,042
    Články v Blogu
    20

Citát Pôvodca textu príspevku: hanka kralova Pozri príspevok
    dobry den, mam jednu asi dost laicku otazku, hladame uctovnika, takze studujem na porade cennik.

pokial pojdeme podla polozkoveho cennika, napriklad 25-30 sk za polozku (sro, platca DPH), znamena to, ze kazdu vec ktoru dame do nakladov je fakticky pre nas drahsia o 25 sk? to znamena postovu znamku alebo listok do uctovnictva uz do nakjladov teraz nebudeme radsej davat, aby sme neboli na nich stratovi? rozumiem tomu dobre?

vopred dakujem za nazor
    Prečo by ste boli stratovy, veď predsa aj ten účtovník chce mať zaplatenú svoju prácu. A je to dosť zodpovedná práca predsa. Ale aby ste pochopili položkovité ceny:

Nákup kolku v hodnote 1.000,- Sk. Pre účtovníka je to zápis 5xx/211 to je jedna položka za 25 - 30 Sk.

P.S. Prečo nerobí problém podnikateľom zaplatiť právnikovi za každú aj načatú hodinu aj ťažké tisícky, a keď účtovník si vyžiada adekvátne ohodnotenie svojej práce, už je zle?
    Naposledy upravil Zoltán Kovács : 07.09.08 at 15:14

11. Súhlasím:
    Erika-ežka, Jana2004, cactus, michelle84
    Senior Member
    Členom od
    13.06.05
    Súhlasov:
    6

Citát Pôvodca textu príspevku: smith Pozri príspevok
    Prečo by ste boli stratovy, veď predsa aj ten účtovník chce mať zaplatenú svoju prácu. A je to dosť zodpovedná práva predsa. Ale aby ste pochopili položkovité ceny:

Nákup kolku v hodnote 1.000,- Sk. Pre účtovníka je to zápis 5xx/211 to je jedna položka za 25 - 30 Sk.....
    Ospravedlnujem sa, slovo stratovi bolo asi zle pouzite, chcela som si len potvrdit, ci je to naozaj tak, ze sa nam asi neoplati davat do nakladov drobne polozky ako napriklad listok na MHD, pretoze listok v BA stoji 18 Sk, k tomu pridam 25-30 Sk za zauctovanie, cize kazda jazda nas automaticky stoji namiesto 18 Sk az 48 Sk.

Asi sa treba snazit vzdy nakupit vela malych poloziek na jednu potvrdenku. Ospravedlnujem sa Smith

moderátor avatar
    Členom od
    16.01.05
    Miesto
    Reca (malá dedinka, pri SC)
    Súhlasov:
    17,042
    Články v Blogu
    20

Ospravedlnujem sa, slovo stratovi bolo asi zle pouzite, chcela som si len potvrdit, ci je to naozaj tak, ze sa nam asi neoplati davat do nakladov drobne polozky ako napriklad listok na MHD, pretoze listok v BA stoji 18 Sk, k tomu pridam 25-30 Sk za zauctovanie, cize kazda jazda nas automaticky stoji namiesto 18 Sk az 48 Sk.

Asi sa treba snazit vzdy nakupit vela malych poloziek na jednu potvrdenku. Ospravedlnujem sa Smith
    Nemusíš sa ospravedlňovať, to je v poho. Tie drobné nákupy nie každý účtovník účtuje samostatne, ale osve za týždeň na jeden VPD napr. Potom tá cena je primeraná.

14. Súhlasím:
    cactus
    Poraďák
    Členom od
    07.07.05
    Miesto
    ...
    Súhlasov:
    4,122

d... kazdu vec ktoru dame do nakladov je fakticky pre nas drahsia o 25 sk...
    ak sa pozrieme na to z tejto stránky, tak máš vlastne pravdu. Logicky z toho vychádza, že napríklad dať zaúčtovať jednotlivý nákup v hodnote pod 25 Sk sa neoplatí. Ale nie vždy je možná takáto úvaha - veľakrát treba účtovať i o halierových položkách - veď o tom je účtovníctvo: úplné a pravdivé zobrazenie skutočnosti....

Ale na druhej strane je tu možnosť podnikateľa zracionalizovať (a tým aj zlacniť) svoje chovanie: napr. nebude každý druhý deň nakupovať jeden kotúčik TP, čistiaceho prostriedku, a pod., ale urobí každý mesiac jeden veľký nákup; alebo nebude každý deň vyberať z bankomatu 200 korún, ale vyberie dostatočnú hotovosť napr. na 10 dní, atď.

Ušetrí potom nielen na svojich výdavkoch (napr. za účtovnú položku - pokiaľ sa nedohodne na paušálnom účtovaní), ale ušetrí aj prácu účtovníkovi....

16. Súhlasím:
    Anja111, Betina2, cactus, dogicka, hanka kralova, michelle84, Zoltán Kovács
    Senior Member
    Členom od
    13.06.05
    Súhlasov:
    6

poprosim vas o radu, vobec nevieme odhadnut, kolko poloziek to bude, ani aky obrat budeme mat, sro sa prave zalozila, zatial mame podpisanu jednu zmluvu s investorom... ako by ste to riesili na nasom mieste s platom pre uctovnika?

rozmyslala som: zrejme pri malom objeme pre zaciatok by bolo vhodne dohodnut sa na polozkovom honorari, a po roku uvidime ako sme na tom? vopred dakujem

Uzamknutá téma

Podobné témy

1. Koľko za účtovníctvo?
    By Danka Kosibová in forum Poraďácka Kaviareň
    Príspevkov: 16
    Posledný príspevok: 02.04.12, 12:06
  2. Do koľko dní zápoč.list
    By zuzana in forum Mzdové účtovníctvo, personalistika, odvody
    Príspevkov: 17
    Posledný príspevok: 28.08.07, 18:40
  3. Výkazy k DP PO - koľko príloh ?
    By sway in forum Daň z príjmu