ta som to ja :-)
Pochváliť http://www.justice.gov.sk/wfn.aspx?pg=h4
tu je sčasti aj návrh na rozvod mangželstva...je to síce spojené s návrhom na žalobu...ale dá sa z toho celkom dosť odvodiť
tu je sčasti aj návrh na rozvod mangželstva...je to síce spojené s návrhom na žalobu...ale dá sa z toho celkom dosť odvodiť
ak mozem poradit - mam to za sebou uz 3 rok. odpis len to oficialne a dovod napis sama tak ako to je, ak su deti je dobre tam dat aj navrh na vyzivne, ale bolo by dobre dat sa dokopy s pravnikom nech ti to pozrie a odobri. no a este k detom, matka ma narok na vyzivne aj do rozvodu, to znamena, ze podas ziadost o rozvod a da sa aj ziadost o vyzivne do rozvodu - pretoze tak ako u mna sa tahal 2 roky, nemoze si chlap zit ako to hovoria"svoj zivot" a o tie deti co si "narobili" sa ma starat len matka
Nie vždy je riešením kvôli deťom udržať vzťah. Viem to podľa mojej mamy. Celé detstvo sme jej my ako deti radili aby sa rozviedla s mužom alkoholikom a tyranom. Neurobila to kvôli deťom. No viem, že my sme trpeli tým čo robil a boli sme nešťastné. Sama mám krásne manželstvo 28 ročné, ale netreba za každú cenu zotrvať vo vzťahu. Myslím, že ak sa tak rozhodla, tak to urobila po zvážení všetkých pre a proti. Veď žiadosť o rozvod je len začiatok ďalšieho trápenia, ktoré niekomu vezme aj 10 rokov zo života. Je to vážny a zodpovedný krok voči všetkým zúčastneným a určite už skúsila urobiť všetko možné aj nemožné keď chce tú žiadosť...
ta som to ja :-)
Pochváliť
tu je síce v češtine...ale myslím, že je kompletný ...treba ho len poslovenčiť
http://www.vzory.cz/vzory/rodina-a-m...vrh-na-rozvod/

http://www.vzory.cz/vzory/rodina-a-m...vrh-na-rozvod/
Aj moja priateľka vlani o takomto čase zháňala žiadosť o rozvod, a potom jednu chvíľu keď videla svoju 17 ročnú dcéru srdcervúco plakať zaváhala, že to predsa ešte skúsi, ono to aj vizeralo, že to pôjde, že sa to bude dať vydržať, že sa veľa vecí zmení, len tá láska sa akosi vytratila a ten život je teraz akoby o ničom a stále má na mysli že to mala urobiť, aj tá dcéra jej to už povedala a pritom nešlo ani o alkohol,ani týranie ale o obrovskú lásku syna k matke, keď manželka a deti nie sú nič len despotická matka hrá prím. Tým chcem povedať, že si treba všetko veľmi dobre rozmyslieť, čo bude nasledovať, a či ten rozvod nebude predsa len vyslobodenie. Držím palce!!
Milá Adena
som rozvedená už 20 rokov a keď sa vrátim späť, tak aj tak všetko, čo mi povedali druhí som síce vypočula, ale urobila som podľa svojho-rozviedla som sa. Počúvaj dobre svoje srdiečko a to Ti samo povie, čo máš ďalej robiť. Držím Ti palce, nie je to jednoduché, ale dá sa ............
som rozvedená už 20 rokov a keď sa vrátim späť, tak aj tak všetko, čo mi povedali druhí som síce vypočula, ale urobila som podľa svojho-rozviedla som sa. Počúvaj dobre svoje srdiečko a to Ti samo povie, čo máš ďalej robiť. Držím Ti palce, nie je to jednoduché, ale dá sa ............
Keď som bola dieťa moja mama chcela od nášho otca odísť- bol v tom alkohol. My deti sme plakali, aby to nerobila. Otec sa síce často opíjal, ale nerobil scény - ľahol si a spal. Tak teda zostala...... Keď som bola dospelá, hovorila som si že to bola chyba, že predsa len sa mala rozviesť. Ale ona už mala iný názor - bola rada že to neurobila...........
Veľmi sa mi páči, ako niekto zadá tému, obyčajnú, nič nehovoriacu a ostatní sa predbiehajú v názoroch na to... a pritom ten, kto tému zadal, sa do diskusie nezapája. Možno preto, že sa ho to netýka a chcel len vzor tlačiva alebo niekomu poradiť a ostatní už vidía ako odchádza zo súdnej siene a radia, ako to ešte skúsiť.. Videla som to už nielen v tejto téme, ale vo viacerých... Čo keby sme sa nemontovali do životov ostatných ľudí a nementorovali, keď nás o to ten druhý nepožiada? Nemôžeme predsa vedieť, o čo sa jedná. Pretože naozaj nevidím, že by dotyčná čo len slovkom zasiahla do debaty a chcela rady....
Darmo, my ženy sme jednoducho ukecané a snažíme sa za každú cenu dať najavo svoj názor, aj keď možno naozaj oň ten druhý nestojí...
Nechcela som sa nikoho dotknúť, ale skúste si niektoré témy prejsť a ak budete pozorne čítať, zistíte, že je to tak...
Darmo, my ženy sme jednoducho ukecané a snažíme sa za každú cenu dať najavo svoj názor, aj keď možno naozaj oň ten druhý nestojí...
Nechcela som sa nikoho dotknúť, ale skúste si niektoré témy prejsť a ak budete pozorne čítať, zistíte, že je to tak...
Viera, neviem, či je to tak ako si napísala. Je pravda, že adena sa viac neozvala. Ale práve preto, že nik nevie, čo sa deje, možno práve týmto pomôže niekomu k rozhodnutiu. Táto diskusia je pre viacerých, a ak sa zadá téma, nič nebráni tomu, aby tí, ktorí to už okúsili na vlastnej koži povedali k tomu svoje pocity a názory. Je správne vliať do témy rôzne pohľady, i keby to už adenu nezaujímalo, určite sa nájde mnoho takých, ktorí čítajú tieto stránky, a trápia sa nad takouto dilemou, a nedokážu o tom písať.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.