Nandrolon
Včera večer kvások premiešaný, mal viditeľne zväčšený objem a pekný vzdušný s bublinkami.
Dnes ráno dokŕmený + premiešaný, znova zväčšený objem.
Otázka znie, v tom recepte v 5. dni /u mňa štvrtok/ ho skladujú už v chladničke. Keď plánujem v sobotu z neho piecť, mám ho dať do chladničky, alebo iba denne dokrmovať a do chladničky až v sobotu zvyšok, ktorý mi ostane???
A kedy ho mám vybrať, keď budem z neho piecť aj ďalšiu sobotu? On je v chadničke a dokrmuje sa, alebo keď sa aktívne dokrmuje /samozrejme s vybratím z chladničky s oteplením na izbovú teplotu + dokŕmenie + nejaký čas v izbe a zase do chladničky, alebo pri dennom dokrmovaní je stále v izbe, a do chladničky sa dáva iba keď sa aktívne nepoužíva?
Mám trochu v to guláš...
v zasade to co si popisal sedi
V principe.
Teplo -> aktivny kvasok -> hladny kvasok -> prikrmovat castejsie min 1x24hodin -> "praca" kazdy den
Zima ( nie menej ako 4-5 stupnov ) -> prispaty kvasok -> pomaly traviaci kvasok -> prikrmit staci raz za tyzden -> "praca" raz za tyzden
Ked je ale v chladnicke, treba ho vybrat den pred pecenim, pockat par hodin kym sa zohreje a potom nakrmit a na druhy den zacat s chlebom.
Pri prikrmovani .
Vybrat -> nechat ohriat -> prikrmit -> vlozit spat do chladnicky
Ako aj ini pisali, vies si kvasok aj vysusit a potom ho ozivovat. Ja blazon ho krmim kazdy den , lebo ho mam rad a pokladam ho za clena rodiny
Nie je to velmi efektivne ale tak to proste robim. A peciem raz za tyzden.
Niektori robia aj tak, ze prikrmuju kazdy den, ale tu cast na vyhodenie daju do palaciniek, alebo do rychleho pitta chleba, do loksi atd
V celom tom treba brat do uvahy, ze kazdy kvasok je iny, ze jeden je aktivnejsi ako druhy a preto tie casove udaje treba prisposobovat danemu kvasku. Napr velmi aktivny kvasok je hladny uz po troch dnoch v chladnicke. Vidis to tak, ze ti najprv v chladnicke vybehne a potom splasne. Ked velmi splasne, uz treba prikrmit.