Zavrieť

Porady

Pečieme domáci kváskový chlieb

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Aká múka? Ako kysnúť ? Ako na kvások ? Prečo mi chlieb nevykysol?
Pochváľte sa svojimi bochníkmi, možno poraďte iným pri problémoch, zdieľajte recepty.

Niektore recepty, podnety, zaujimavosti:
Nemieseny chlieb Sumava
Vinohradsky psenicny kvaskovy chlieb
Špaldový kváskový chlieb
Letkov pšenično-ražný chlieb
Zakladanie kvásku s ananásovou šťavou
Prečo nemraziť kvások
Kvakin kvaskovy chlebik a skúsenosti
Turbo chlebik, psenicno, spaldovo, razny, so zeleninou
Naposledy upravil taiko : 14.12.17 at 05:50
Usporiadat
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Nuz zacnem.
Chcel by som upiect kvaskovy chlieb 100% spaldovy. Neviem sa dopatrat nejakeho dobreho receptu.
Mate niekto skusenost ?
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Tai... ja peciem tento.... Chleba šumava http://www.cuketka.cz/?p=11418
150 g razna celozrnna....druhu muku striedam....spalda,psenicna celozrnna
Razny kvasok mam
Spaldova grahamova inak kysla-horsie...
2 0
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

taiko
Nuz zacnem.
Chcel by som upiect kvaskovy chlieb 100% spaldovy. Neviem sa dopatrat nejakeho dobreho receptu.
Mate niekto skusenost ?
U nás sa pečie kváskový, ale z kombinácie ražnej a pšeničnej múky. Potom je z toho bochník, ktorý vykysne v ošatke. http://dobreazdravo.sk/category/jedlo/domaci-chlieb/ . Ak použiješ len ražnú múku, tak je to tekuté a kysne aj pečie sa to vo forme. Mne ale taký nechutí.
Netreba na to pekárničku, stačí dobrá rúra, u nás elektrická.
2 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
ZahradnikAmater
taiko
Nuz zacnem.
Chcel by som upiect kvaskovy chlieb 100% spaldovy. Neviem sa dopatrat nejakeho dobreho receptu.
Mate niekto skusenost ?
U nás sa pečie kváskový, ale z kombinácie ražnej a pšeničnej múky. Potom je z toho bochník, ktorý vykysne v ošatke. http://dobreazdravo.sk/category/jedlo/domaci-chlieb/ . Ak použiješ len ražnú múku, tak je to tekuté a kysne aj pečie sa to vo forme. Mne ale taký nechutí.
Netreba na to pekárničku, stačí dobrá rúra, u nás elektrická.
ktory konkretny recept mas vyskusany ?
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Vsetko vykysne v osatke.....aj ked nie je potrebna....
0 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Ja pečiem ražný pre muža, čisto špaldový chlieb občas a robím od oka. Kedˇho budem najbližšie piecť, pošlem. A robievam aj špaldové knedle, samozrejme zo špaldového kvásku.
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
evaj63
Ja pečiem ražný pre muža, čisto špaldový chlieb občas a robím od oka. Kedˇho budem najbližšie piecť, pošlem. A robievam aj špaldové knedle, samozrejme zo špaldového kvásku.
to by bolo super, keby si poslala. Ja sa furt s tym patlam, patlam
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Ja zase zajtra vecer zamiesam...v patek peciem
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
lujza.j
Ja zase zajtra vecer zamiesam...v patek peciem
sa neondej, lebo si zajtra volno vezmen a bude aj ja piect Alebo, ze by som podla Tvojho receptu a aj chleba aj zarobene bude ?
0 0
Príspevok zbalený
negatívne hlasy (-5)
+ zobraziť viaczbaliť
ZahradnikAmater
U nás sa pečie kváskový,

Tá reklama na vlastný web ešte stále nikomu zo zodpovedných nevadí ???
0 5
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

lujza.j
Vsetko vykysne v osatke.....aj ked nie je potrebna....
Kváskový chlieb z čisto ražnej múke ti z ošatky vytečie.
0 0
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

taiko
ktory konkretny recept mas vyskusany ?
Vyskúšané sú všetky, čo sú tam popísané, ale v poslednej dobe sa pečie ten na druhej strane "Kváskový chlieb pečený v rúre".
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
ZahradnikAmater
taiko
ktory konkretny recept mas vyskusany ?
Vyskúšané sú všetky, čo sú tam popísané, ale v poslednej dobe sa pečie ten na druhej strane "Kváskový chlieb pečený v rúre".
hmm, ten web je na mna chaoticky, recept som nenasiel. Ale neva, aj tak hladam recept na spaldovy chlebik
0 0
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

taiko
hmm, ten web je na mna chaoticky, recept som nenasiel. Ale neva, aj tak hladam recept na spaldovy chlebik
Čo je na tom chaotické? Link vedie na prehľad článkov, stačí si otvoriť niektorý do nového okna alebo dole nalistovať stránku starších článkov.
0 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

ZahradnikAmater
lujza.j
Vsetko vykysne v osatke.....aj ked nie je potrebna....
Kváskový chlieb z čisto ražnej múke ti z ošatky vytečie.
neviem, či sa náhliš a nedávaš pozor, alebo si proste typ, čo potrebuje mať za každú cenu "navrch", ale lujza poskytla recept, že múku mieša, nie?
Nič v zlom, iba taká malá pripomienka
2 1
ZahradnikAmater ZahradnikAmater

ZahradnikAmater je offline (nepripojený) ZahradnikAmater

afrikánka
ZahradnikAmater
lujza.j
Vsetko vykysne v osatke.....aj ked nie je potrebna....
Kváskový chlieb z čisto ražnej múke ti z ošatky vytečie.
neviem, či sa náhliš a nedávaš pozor, alebo si proste typ, čo potrebuje mať za každú cenu "navrch", ale lujza poskytla recept, že múku mieša, nie?
Nič v zlom, iba taká malá pripomienka
Pozor dávam, bez obáv. Ale ak napíše "všetko vykysne" tak nemá pravdu. A upozornil som na špecifický prípad, kedy nemá. Pretože to mám vyskúšané, Nie jeden recept sme u nás na kváskový chlebík vyskúšali
Nič v zlom. To len tak, pre tých, ktorí by pri čítaní nedávali pozor...
0 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

ZahradnikAmater
afrikánka
ZahradnikAmater
lujza.j
Vsetko vykysne v osatke.....aj ked nie je potrebna....
Kváskový chlieb z čisto ražnej múke ti z ošatky vytečie.
neviem, či sa náhliš a nedávaš pozor, alebo si proste typ, čo potrebuje mať za každú cenu "navrch", ale lujza poskytla recept, že múku mieša, nie?
Nič v zlom, iba taká malá pripomienka
Pozor dávam, bez obáv. Ale ak napíše "všetko vykysne" tak nemá pravdu. A upozornil som na špecifický prípad, kedy nemá. Pretože to mám vyskúšané, Nie jeden recept sme u nás na kváskový chlebík vyskúšali
Nič v zlom. To len tak, pre tých, ktorí by pri čítaní nedávali pozor...
Takže sa nenáhliš, bude to tá druhá možnosť
1 3
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
no hadam uz stacilo Pecieme tu chlieb a nevadime sa o somarinach
4 0
Letko Letko

Letko je offline (nepripojený) Letko

...letom-svetom...
Kváskový chlieb sa už darí piecť aj mne. Používam hladkú múku, ražnú múku, soľ, pridávam aj ľanové semienka, vodu, kvások. Kysnúť to nechávam priamo v jánskom skle, v ktorom ten chlieb aj pečiem. Jem ho až po niekoľkých hodinách, lebo keď som ho skúšal jesť čerstvý, tak sa mi zdal vo vnútri vlhký.
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať