50
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Recepty - sladké

luebchenko

luebchenko je offline (nepripojený) luebchenko

žena - čo viac povedať treba :) ...viac luebchenko
BÁBOVKA EASY
Navrhujem označovať Recepty za pomlčkou že aké, aby sa dalo ľahšie orientovať. Tu je naša rodinná a super rýchla a super jednoduchá nepokaziteľná bábovka.
Hrnček cca 2 dcl - je to tak množstvo akurát na klasickú bábovkovú formu
Hrnček hl. múky
Hrnček hr. múky
Hrnček kryštál. cukru
Hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 vajcia

Všetko zmiešať dohladka (najlepšie metličkou, je to najrýchlejšie)
Formu na bábovku vymastiť (masť, olej), vysypať strúhankou, polovicu cesta vyliať do vysypanej formy. Do zvyšku cesta vmiešať 1 zarovnanú poliev. lyžicu kakaa, ja pridávam aj hrozienka, niekto to nemá rád. Tmavé cesto prilejeme do svetlého do formy a dáme do trúby piecť (cca 200 - 220 stupňov a asi pol hodinu). Kontrolujeme dreveným špáradlom (ak sa lepí, pečieme ďalej). Keď sa už cesto na špáradlo nelepí vyberieme formu, prikryjeme plytkým tanierom a preklopíme. Ak bábovka nevypadne, namočíme utierku do studenej vody a prehodíme cez formu. Po chvíli bábovka vypadne sama. Ak sa prilepí, blbo ste mazali. A kto nemaže nejede
Dobrú chuť
urad.skol piekla som skutočne je furt super vynikajúci recept
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času
Pochváliť
Richard

Richard je offline (nepripojený) Richard

admin Porada.sk Richard
Dovoľujem si vniesť trochu organizácie do receptov...

Túto tému uzatváram, pretože som vytvoril novú poradu "Recepty".
Každý recept môže mať svoju vlastnú tému, čiže po recepte môžu nasledovať aj komentáre, úprave chuti, množstva, alebo pozvánka na večeru :-)))))

hmmm niekedy musím aj ja niečo vyskúšať uvariť z týchto receptov. Nie som nejaký gurmán, ale keď som doteraz navaril niečo jediteľné, mal som z toho radosť, pretože väčšinou to jediteľné nie je hihi.

Do varenia.

P.S.
Ak máte iné návrhy na organizáciu receptov, píšte! Táto sekcia vznikla na podnet členky Hlinkovx. Hlinkovx, kľudne napíš čo by si chcela doplniť a tak...
Otázky k novej Porade
http://www.porada.sk/nova-porada
Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať