Nečítala som všetky príspevky, možno "to"
budem robiť ako niekto predo mnou: Používam iba guľatozrnú ryžu.
1-2 cibule nahrubo nakrájam, chvíľku popražím na oleji - dávam veľa oleja - slnečnicového !, máme ryžu radi mokrú, ktorá pekne drží tvar v kôpke. Ak chcem obmenu, tak robím iba na masle.
Premytú ryžu v sitku hodím na olej, chvíľku popražím, dôkladne premiešam, osolím, dám alebo nedám
vegetu, klinček , -zalejem vodu v pomere 1:1 , prikryjem hrniec pokrievkou a strčím do vyhriatej rúry na 180 cca 20-25 min.
Po vybratí hodím ešte jednu malú lyžičku masla na vrch nech sa roztopí a skutočne chutí eňuňuňu
Naberám na taniere zmrzlinovou naberačkou a nechceme už nikdy žiadnu suchú ryžu v reštauráciach.