Zavrieť

Porady

AKO VARÍTE RYŽU??????

Ahojte!

Ja nikdy nepremývam ryžu. Neviem, či robím dobre. Vždy dám na spod trochu oleja a vysypem napr. 2 šálky ryže (nepremytej). Trochu ju popražím na menšom ohni až kým tak nevonia a nie je taká sklovitá. Potom pridám 1,5x toľko vody teda 3 šálky vody. A soľ a vegetu.

Môj manžel si ju nevie vynachváliť nikdy nie je ako blato a vždy je veľmi chutná a dobre sa naberá... Premývate ryžu???? Ďakujem za odpovede....
Usporiadat
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

osky Pozri príspevok
ved ty vylejes vsetky ziviny a apotom ju hodis na panvicu...vraj nie je s tym robota....
no a normalne ryzu zalejem a parim -v tom istom hrnci sa urobi perfektne.vsetka voda vsiakne a nemusim nic vylievat a smaziz a neviem co
tu natural potom tak ako som uz pisala...vlastne rovnako len red tym je namocena.
a špinavé dva "hrnce"....
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Samozrejme, ze ryzu premyvam v studenej vode. necham ju trocha odkvapkat, potom na rozpalenom tuku chvilu oprazim ryzu , potom na nu nalejem tolko vody, kolko je ryze. ja zvycajne davam 2 hrnceky ryze , tak dva hrnceky horucej vody, polozim a dusim prikryte na miernom ohni. neotvaram, az po cca 15 minutach, premiesam a vidim, ci treba este dusit, ci uz nie. ryza sa nelepi, je chutna a sypka.
0 0
lofr lofr

lofr je offline (nepripojený) lofr

Tak dnes som ochutnal tu ryzu SOS a musim uznat, ze jedna z najlepsich. Akurat sa neviem rozhodnut, ktora je lepsia, ci Giana alebo SOS, ale prijemne prekvapenie. Skutocne bola chutovo vyrazne lepsia, nez ostatne, aj nez rozsirena BASK.
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ja ked som nevarila naturalnu,tak jedine parlboid-ta sa vzdy podari a je super.
0 0
lofr lofr

lofr je offline (nepripojený) lofr

Jedneho casu som tiez pouzival parboiled, ale to su vzdy len dlhozrnne ryze. Tie mi prestali chutit, uz jedavam len gulatozrnne. Nechuti mi ani basmati. Keby som pouizival nejaku dlhozrnnu ryzu, tak jedine jasminovu, tu som tiez pouzival dlho, ale aj ta sa mi objedla. Tie gulatozrnne maju taku prijemnu kasovitu konzistenciu a to mi vyhovuje.
Ako prilohu uz ryzu nejedavam, tam by sa mozno hodili viac dlhozrnne, a v tom pripade by som urcite pouzil jasminovu ryzu, ktora sa mi zda najkvalitnejsia z dlhozrnnych.
0 0
Silvia123 Silvia123

Silvia123 je offline (nepripojený) Silvia123

Ja varím ryžu v hrnci mikroplus sa tuším volá (taký šedý bol, možno je teraz inej farby, už ho mám dosť dlho totižto) z Tuperware v mikrovlnke. Som s tým veľmi spokojná, nikdy nie je rozvarená, nemusím dávať pozor že mi nahorí, v podstate som ryžu na sporáku ani nevarila .
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

no tak ryzu z mikrosky-to iste nie....brrr
0 0
Silvia123 Silvia123

Silvia123 je offline (nepripojený) Silvia123

a čo je na tom brrr, čo si nič v mikrovlnke neohrievaš? Tá ryža je náhodou úplne perfektná, urobím ju na lyžici oleja, nie je teda mastná a ešte nikdy nebola tvrdá, ani prevarená, kto ju u mňa jedol vôbec si nepomyslel, že je z mikrovlnky. Ja si veru neviem vynáchváliť.
0 0
Nole Nole

Nole je offline (nepripojený) Nole

tiez robievam ryzu v mikrovlnke,je to jednoduchsie a nie je poznat rozdiel
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Zvyšky každej uvarenej ryže treba rýchlo schladiť alebo zmraziť, pretože sa v nej rád množí Bacillus cereus, ktorý vás potom môže prinútiť trénovať krátke trate a brušné svalstvo. Zanechá po sebe narušenú flóru a zapálenú sliznicu čreva. Uvarená ryža pri uskladnení v chladničke ostáva bezpečná maximálne dva dni.
http://www.akv.sk/index.php?option=c...sk=view&id=339

http://www.akv.sk/index.php?option=c...=185&Itemid=30

Tu nájdete záznam relácie Labyrint televízie TA3 z 10. apríla 2008

http://www.ta3.com/sk/relacie/9_laby...a-je-najlepsia


© Ambulancia klinickej výživy

www.akv.sk

02/212 999 27
1 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Tak prv som varila hocijakú ryžu, no najviac sa mi osvedčila BASK guľatá- kupujem len tu. Prv som varila ryžu takýmto spôsobom. Na oleji opražila cibuľu nadrobno nakrájanú a pridala premytú ryžu, zaliala vodou, osolila a dala vegetu. Všetko od oka... No nejak sa v poslednej dobe ryža BASK bud rozvarila, aby nedovarila. Tak teraz robím takto: Na oleji oprážim premytú ryžu , kým sa všetka voda vyparí, potom pridám teplú vodu, sol, vegetu a celú očistenú cibuľu. Potom keď pridám vodu, dám pod hrniec platienku. A už nerobím od oka, ale vážim, napr. 600 g ryže, tak 1200g vody... A keď je ryža dovarená, plyn vypnem a pokrývku podchylím...
0 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

A skúsila by som ryžu SOS či je lepšia, ste tu o nej písali a v ktorých OD ju predávajú? ďakujem
0 0
lofr lofr

lofr je offline (nepripojený) lofr

BASK nieje zla, no su aj lepsie ryze. Urcite vyskusaj SOS, je lepsia. Lenze, je aj drahsia. Stoji vacsinou az 2,50/kg.
Co viem maju ju v Tescu, Bille, Carefoure, TERNE. Teraz ju myslim maju za 1,50 v akcii v Bille.

Akurat dnes som robil priame porovnanie ryzi Lagris a BASK.
BASK by som oznacil za o nieco lepsiu. Lagris tiez nebola zla, no mala uz taku miernu pachut. Pri premyvani aj vylucovala viac bordelu, nez BASK. Ta bola relativne cista. Lagris je vsak stale lepsia, nez vacsina tych ostatnych ryzi za 1 euro, co dostat v obchodoch. Ryza BASK mala cistu ryzovu chut. Konzistenciou si boli podobne, takze vitaz je BASK. Hlavne, ak ju podavate samotnu, alebo len mierne ochutenu. Vtedy lepsie nasaje chute BASK, ostanu cistejsie. V nejakom viac korenenom alebo ochutenom jedle je to ale jedno. Obidve su dobre.

Z tychto dvoch teda celkovo odporucam kupovat BASK. V cinskom obchode pri stanici ju maju za 70 centov a ryzu SOS za 1 euro. Inde stoja viac nez 2x tolko.
Ale ako najlepsiu by som oznacil ryzu Giana, v TERNE ju maju za 99 centov.
Ale za 2,50 by som obycajne biele ryze rozhodne nekupoval, to uz mas skoro Basmati, jasminovu alebo talianske ryze ako Arborio. Vyskusaj jasminovu ryzu z Lidla, a uvidis.

Este na zaver by som pridal moje poradie najlepsich gulatozrnnych ryz:
1.Giana
2. SOS
3. BASK
4. Lagris
ostatne testovane za vela nestali. Boli to rozne ryze ako Farmer, Danubio, atd.
Naposledy upravil lofr : 15.05.13 at 17:22
3 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať