ja mam recept od svokry ale aj moja nevlastna mama tak vari:
do maleho hrnca (my sme dvaja, preto maly hrniec, cca 1litrovy) dam trocha oleja, zapnem ruru na spodny ohrev s ventilatorom na cca 170 stupnov, odsypem si jeden a pol hrnceka ryze, premyjem, trochu na sucho premiesam, zalejem vodou tak aby cca 1-1,5cm prekryvala ryzu, dam zeleninovy bujon, trosku soli, pockam kym zacne vriet, vypnem, dam navrch trosku masla, prikryjem pokryvkou, supnem do rury a za 20min je hotova a je vynikajuca... ked robim kuriatko tak ryzu dam ku koncu aby som ich naraz mohla spolu vybrat z rury... na kura mam presne taku nadobu ze vedla nej sa mi vopcha aj ten hrniec s ryzou.
Nam doma nechuti zohrievana ryza, tak aj preto robim v mensom mnozstve a tento jeden hrniec mame k obedu a druhu varim k veceri, teda ak vobec dake kura, ci ine k tej ryzi ostane