Zavrieť

Porady

papriková nátierka

Včera som robila, nám veľmi chutí.
Natierame si ju na maslový chlebík, alebo na chlebík s masťou
a používam ju aj na ochutenie jedál.

2,5 kg červenej papriky (bez stopky a zrniek) (moja mama ju pomlela na mäsovom mlynčeku, ja ju rozmixujem v kuch. robote)
1 dcl octu
1,5 dcl oleja
1 preosiate Zelko (Deko)

všetko spolu priviesť do varu, nechať prevrieť 20 minút, naplniť do fliaš
(používam fľašky od výživy) po zavretí fľašky dať do tepla (u nás sa hovorí do teplého dunctu - ja dávam medzi periny)
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Barbara je offline (nepripojený) Barbara

    no niekedy fakt nevijem gdo som ...viac Barbara
    Ivana Š
    Včera som robila, nám veľmi chutí.
    Natierame si ju na maslový chlebík, alebo na chlebík s masťou
    a používam ju aj na ochutenie jedál.

    2,5 kg červenej papriky (bez stopky a zrniek) (moja mama ju pomlela na mäsovom mlynčeku, ja ju rozmixujem v kuch. robote)
    1 dcl octu
    1,5 dcl oleja
    1 preosiate Zelko (Deko)

    všetko spolu priviesť do varu, nechať prevrieť 20 minút, naplniť do fliaš
    (používam fľašky od výživy) po zavretí fľašky dať do tepla (u nás sa hovorí do teplého dunctu - ja dávam medzi periny)

    Ivanka, díky moc za ten recept, presne minule som rozmýšľala nad tým, že ako vlastne sa to robí, nemohla som si nájsť ten recept.

    mne to strašne chutilo aj na topinkách ňňammm.
    :p
    už to mám , teraz mi to napadlo, aj lansmit sa do toho môže dať a potom na tie topinky ňamňam
    Naposledy upravil Barbara : 09.08.06 at 06:15

    Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

    Zita4
    Ja vám pridám jeden výborný recept na paprikovú nátierku "Ajvar". Verte mi, oplatí sa s tým robiť.
    Ajvar
    1 kg očistenej červenej papriky
    1 veľká cibuľa
    1 celá väčšia hlavička cesnaku
    2 PL cukru
    1 PL soli
    2 PL octu
    2 dl olivového oleja
    1 väčšiu paradajku (najlepšia je mäsitá)

    Všetko zomelieme na mlynčeku na mäso alebo rozmixujeme a dáme variť.
    Na platničke na plynovom sporáku necháme pomaly vrieť (za občasného miešania) 90 až 120 minút.
    Horúcu masu potom dáme do zaváracích pohárov (najvhodnejšie sú 3 dl) a sterilizujeme.
    Pri sterilizovaní počkáme, kým začne voda vrieť, potom odstavíme z plynu, poháre však necháme v horúcej vode až do vychladnutia.
    Naposledy upravil Zita4 : 02.09.06 at 13:03

    daniek je offline (nepripojený) daniek

    daniek
    keď sme už pri tých nátierkach neporadíte mi dobrý recept na nivovú nátierku? papriková je samozrejme super

    Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

    Ivana Š
    Nátierka z nivy s orechami

    1/2 kocky mäkkého tvarohu
    100 g Nivy
    5 lyžíc mlieka
    50g nastrúhaných vlašských orechov
    niekoľko pekných jadier na ozdobu

    Tvaroh rozmiešame s mliekom, pridáme nastrúhanú Nivu, premiešame,
    zahustíme orechmi. Podávame na kolieskach rožkov a ozdobíme jadrom
    vlašského orechu

    Nátierka z Nivy s koňakom a orechami

    100g rozmixovanej Nivy
    100 g masla
    2 lyžičky koňaku
    40g jadier vlašského orecha
    soľ podľa chuti

    Maslo vymiešame do peny, pridáme rozmixovanú Nivu, koňak,
    nadrobno posekané orechy a podľa chuti dosolíme.

    Syrová nátierka I

    150g syra (podľa chuti - Tehla, údený syr, Niva, Hermelín)
    200 ml majolky
    150 ml pochúťkovej smotany
    2 strúčiky cesnaku (nemusí byť, podľa chuti)
    petržlenová vňať na ozdobu
    podľa potreby soľ (záleží od použitého syra)

    Najemno nastrúhaný syr dobre rozmiešame s majolkou a smotanou, prichutíme cesnakom (soľou podľa potreby), ozdobíme petržlenovou vňaťou

    Syrová nátierka II

    100 g syra (Tehla, Niva, hermelín, údený syr...)
    100g masla
    1 lyžica horčice
    1 strúčik cesnaku
    mleté nové korenie
    soľ

    Rozmiešame maslo s horčicou, roztlačeným cesnakom, pridáme najemno
    postrúhaný syr a dobre vymiešame, podľa chuti okoreníme a prisolíme.

    Dobrú chuť!

    katarina53 je offline (nepripojený) katarina53

    katarina53
    Výborná nátierka
    1 kg cibule, 1 kg červenej papriky, 1 kg zrelých paradajok, 10 strúčikov cesnaku, 6 ks feferoniek - pokrájať alebo zomlieť, variť asi 1 hodinu, potom pridať 2 dl oleja, 2 dl octu, 2 dl plnotučnej horčice, 15 dg kryštálového cukru, 1/2 sáčku preosiateho Deka ešte povariť, nechať trošku vychladnúť a rozmixovať. Horúce naplniť do zaváracích 3 dl pohárov a dať do suchého "dunctu", kto chce môže vysterilizovať.
    Prajem dobrú chuť!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.