Zavrieť

Porady

Slivky na destiláciu

Tento rok sa nám urodilo množstvo sliviek, ale: padajú od sucha, tz ni sú zrelé, padajú ringloty, tie sú prezreté, máme na stromoch ešte veľké množstvo sliviek, môžem zmiešať slivky nezrelé s ringlotami? môžem postupne "dokladať" padajúce slivky a ringloty? Nemali sme nikdy takúto úrodu a nikdy sme nezbierali na slivovicu
- už viem aj správnu odpoveď, ale za každú snahu pomôcť ďakujem
rada aj pre iných - slivky na kvas sa nesmú dozbieravať, každý dozber musí byť v nádobe veľkosti objemu sliviek - teda do menších nádob a pridávať už do skôr nazbieraného teda už vykvaseného ovocia až potom, keď bude aj ten dozber vykvasený
Naposledy upravil Terezia13 : 30.07.18 at 19:03
3 komentárov     zbaliť
buchač rada aj pre iných - slivky na kvas sa nesmú dozbieravať
==================
Povedal kto ?
Nedoporučuje sa a nie, že sa nesmie. Predsa všetko záleží od rôznych okolností.

Ale šak na druhej strane mne je jedno. Každý robí na vlastné riziko.
Pár krát som si nechal vypáliť...všetko bolo v pohode.
Terezia13 povedal páleničiar
buchač Šak ja sa nehádam...

Ten môj vypálil fasácku šlifku...aj pacerky mala parádne... a ani sme neoslepli.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Môžeš....ALE bacha na hnilobu, respektíve plieseň.

    Slivky a ringloty sú podobný druh ovocia...a nič sa s ich zmiešaním nepokazí.
    Kvas z tohoto ovocia má oproti inému druhu ovocia tú výhodu, že sa nepokazí = nezkysne. Kvas môže ostať v nádobách mesiace a mesiace.
    Poniektorí páliči dokonca tvrdia, že čím starší kvas, tým lepší výsledok.
    Z dobrého kvasu by mal vyjsť pomer 10 : 1...čiže z 10 litrov kvasu 1 liter destilátu.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Terezia13 nepokazí? my sme sa báli, že sa to ani nemôže dlho "dozbierávať", lebo to prvé už bude vykysnuté a tie neskôr opadané nestihnú dokvasiť, hnilobu myslíš už toho kvasu? keď je to už v sude? to zbadám?
    buchač Nie, nepokazí !

    To nie je z mojej hlavy...ale názor a skúsenosti iných.
    Ale šak čítaj.
    https://www.zahrada.cz/forum/paleni/...i-kvasu-335378
    buchač Terezia13 (Včera 20:16) hnilobu myslíš už toho kvasu?
    =============
    To si kde čítala ?
    Šak jasné, že NIE ovocie s hnilobou !!!
      zbaliť

    Slivky na destiláciu

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.