Zavrieť

Porady

Prevádzkový poriadok

MartaTN

MartaTN je offline (nepripojený) MartaTN

MartaTN
Dobry deň, potrebovala by som poradiť ohľadne prevádzkového poriadku pre kozmeticky salón. Vie niekto kde by sa dali pozrieť vzory už vystavených prevádzkových poriadkov pre kozmetiku?

ďakujem Martula
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    vivienne

    vivienne je offline (nepripojený) vivienne

    vivienne
    dobry den.chcem sa opytať,či nemáte vypracovaný prevádzkový poriadok pre kozmeticky salon.dakujem
    vivienne

    vivienne je offline (nepripojený) vivienne

    vivienne
    dobry den.chcem sa opytať, či nemáte vypracovaný prevádzkový poriadok pre bufet prípadne rýchloobčerstvenie.ďakujem
    ian belian

    ian belian je offline (nepripojený) ian belian

    ian belian
    Od 1. septembra vstúpil v účinnosť zák. č. 355/2007 Zb. Tento zákon upresňuje ktoré zariadenia sú povinné vypracovať prevádzkový poriadok a predložiť ho na schválenie Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. Na predchádzajúci zákon č.126/2006 Zb. naväzovali nariadenia vlády SR napr. nariadenie vlády č. 352 z 3. mája 2006 ktorým sa ustanovujú podrobnosti o požiadavkách na zariadenia, pri ktorých v prevádzke dochádza ku kontaktu s ľudským telom, a náležitosti ich prevádzkového poriadku.
    Podľa tohto nariadenia postupovali holičstvá, kaderníctva, kozmetické salóny, solária, sauny a pod.
    Náležitosti prevádzkového poriadku resp. čo musí obsahovať prevádzkový poriadok ustanovuje § 9 uvedeného nariadenia č. 352/2006 Zb.
    Podobne takéto nariadenia boli vydané aj pre ubytovacie zariadenia č. 353, kúpaliská, bazény č.252, fotoateliery č. 355 a zariadenia spoločného stravovania č.298. V sučastnej dobe sa čaká na nové nariadenia vlády naväzujúce na zák. č. 355/2007 Zb. Domnievam sa, že náležitosti pre vypracovanie prevádzkových poriadkov zostanú nezmenené. Čo sa týka zariadení spoločného stravovania, predajní potravín a výrobní potravín, tak v týchto prípadoch musia prevádzkovatelia postupovať podľa zásad správnej výrobnej praxe - druhá časť ôsma hlava Potravinového kódexu SR. Podľa zásad správnej výrobnej praxe sa vypracujú aj projekty zabezpečenia kontroly hygieny potravín (HACCP) pre výrobcov potravín vrátane zariadení spoločného stravovania a primerane pre osoby, ktoré manipulujú s potravinami a potraviny uvádzajú do obehu. (predajne potravín, sklady potravín a pod.
    Ak máte záujem o vypracovanie prevádzkového poriadku vrátane HACCP napíšte na belian@atlas.sk Rád pomôžem.
    ludo70

    ludo70 je offline (nepripojený) ludo70

    ludo70
    Prosím o radu. Mám 4 roky masážny salón. Teraz som si dokúpil infrakabínu /prehriatie svalstva pred masážou/. Som povinný volať hygienu, alebo mi stačí doplniť prevádzkový poriadok?
    Stina

    Stina je teraz online Stina

    Stina
    Rozhodne doplniť prevádzkový poriadok. Ale odporúčam overiť si na hygiene , či treba aj ich "požehnanie".

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.