0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Rezervný fond v PO

gabusska
Ahojte.
Môžeme zakúpiť z rezervného fondu alebo fondu reprodukcie paplóny, vankúše a posteľné prádlo na ne? Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Pokiaľ viem, tak fond reprodukcie v PO môže byť čerpaný iba na kapitálové výdavky, t. j. na obstaranie dlhodobého hmotného a nehmotného majetku, alebo ako doplnkový zdroj na čerpanie opráv dlhodobého hmotného a nehmotného majetku.
    Z fondu reprodukcie PO určite nie.
    Rezervný fond PO možno použiť aj na úhradu rozpočtom nezabezpečených bežných potrieb vrátane mzdových prostriedkov, pričom výdavky na mzdové prostriedky nesmú prekročiť 20 % ročného prídelu do fondu z výsledku hospodárenia a zo zisku z podnikateľskej činnosti po zdanení. Z uvedeného teda vyplýva, že z rezervného fondu môžeš financovať vyššie uvedené výdavky.
    Ahojte,
    Moja otázka sa týka pokrytia straty z rezervného fondu.
    Mám v tom chaos, čo sa týka presunu finančných prostriedkov zo samostatného účtu v banke /RF/ na BÚ.

Pokrytie straty som účtovala:
    914/932
    Prevod fin.prostriedkov:
    262/243 bez RS
    241 46 454 / 262

na 241 46 454 má byť tá istá čiastka aj v rozpočte?

Mám to v poriadku???
    Zatiaľ pekne Ďakujem.
    L.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať