0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Výpoveď nájomnej zmluvy

coolgirl
Mám zmluvu o nájme nebytových priestoroch na dobu neurčitú bez uvedenia výpovednej lehoty. Chcela by som ju teraz vypovedať. Pýtam sa, či ju môžem vypovedať kedykoľvek, "trebárs" aj k zajtrajšiemu dátumu alebo zo zákona musím dodržať nejakú lehotu. Ako by mala takáto výpoveď vyzerať? Ďakujem veľmi pekne.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Pochváliť
    Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

To by ste chceli vedieť, že ? ...viac Melnick
    NZ na dobu neurčitú, ak nebola dohodnutá výpovedná lehota môžeš v prípade,že nedôjde k vzájomnej dohode ukončiť výpoveďou .

nehnuteľnosť = 3 mesiace
    hnut. veci = 1 mesiac.

Snáď sa vyjadria a prípadne ma opravia ďalší.
    Zákon 116/1990 o nájme nebytových priestorov v znení neskorších zmien.

§ 10
    Ak sa nájom uzavrie na neurčitý čas, sú prenajímateľ i nájomca oprávnení vypovedať zmluvu písomne bez udania dôvodu, ak nie je dohodnuté inak.

§ 12
    Výpovedná lehota je tri mesiace, ak nebolo dohodnuté inak; počíta sa od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede.

Mala by si ju už poslať, aby sa ti to nepredĺžilo o mesiac.
    Ja som nájomník (ide o nebytové priestory oprávnené užívať pre podnikateľské účely podľa predmetu podnikania nájomcu).
    Článok V. Nájomné tejto zmluvy znie:
    1. Nájom sa uzatvára na dobu neurčitú, a t od X.Y.ZZZZ
    2. V prípade, že prenajímateľ vypovedá zmluvu bez udania dôvodu 16 mes. od nadobudnutia zmluvy, musí zaplatiť prenájomcovi xxxx,- Sk odškodné.
    3. Nájom zaniká aj: a) zánikom predmetu nájmu
    b) smrťou nájomcu,.....
    4. Prenajímateľ je oprávnený odstúpiť od zmluvy v prípade hrubého a závažného porušenia zmluvy.......
    Fíha, tak to aby som už začala písať, tie 3 mesiace ma vôbec nepotešili.
    Takže ak správne chápem: výpoveď bez udania dôvodu, ale zo zákona 3 mesačná výpovedná lehota. Zvládnem to sama alebo mi to má sformulovať radšej právnik?
    Pochváliť
    Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

To by ste chceli vedieť, že ? ...viac Melnick
    No asi by som to zverila právnikovi. Tým nechcem naznačiť ,že by si to nemohla zvládnuť sama.
    Ak stihneš dať výpoveď do 30.11. nájom bude končiť 28.2.2007
    - najlepšie ak by si mu dala podpísať prevzatie výpovede (teda osobne)
    - alebo mu ho pošli poštou, ale ak ho prijme po 30.11. nájom bude musieť byť až do 31.3.2007.
    coolgirl
    Fíha, tak to aby som už začala písať, tie 3 mesiace ma vôbec nepotešili.
    Takže ak správne chápem: výpoveď bez udania dôvodu, ale zo zákona 3 mesačná výpovedná lehota. Zvládnem to sama alebo mi to má sformulovať radšej právnik?

Ak chceš možem tú výpoveď zverejniť v Tlačivách a dokumentoch. Ale mala by si ju dať ešte skontrolovať právnikovi (ak to chceš mať na 100%).
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať