Sledovať
Výpočet penálov
Prosím všetkých poraďákov o pomoc. Vypadol mi modul pre výpočet úrokov a penálov z omeškania, ale nutne ich potrebujem rýchlo vypočítať asi na stovku prípadov.
Má niekto tlačivko, ktoré by mi v tom pomohlo? Skúste prilepiť. Už som hľadala všade možne aj nemožne. Prosíííím.
Má niekto tlačivko, ktoré by mi v tom pomohlo? Skúste prilepiť. Už som hľadala všade možne aj nemožne. Prosíííím.
Pripájam sa k tejto prosbe. Mne ide o neplatičov za prenájom spoločných priestorov v bytovom dome.
Penále som rátala dlžná suma x dohodnutá úroková sadzba x počet dní omeškania.
Neviem však, na základe čoho sa prisudzuje najbližšia platba k najstaršej pohľadávke ? Čo v prípade, ak dlžná čiastka je za viac období napr. 5.320,-- Sk a úhrada v 5/2007 mi príde vo výške 3.800,-- Sk, ako priradiť túto platbu k tým dlžným 5.320,-- Sk, keď táto suma sa skladá z viacerých súm z viacerých dôb splatnosti ?
Penále som rátala dlžná suma x dohodnutá úroková sadzba x počet dní omeškania.
Neviem však, na základe čoho sa prisudzuje najbližšia platba k najstaršej pohľadávke ? Čo v prípade, ak dlžná čiastka je za viac období napr. 5.320,-- Sk a úhrada v 5/2007 mi príde vo výške 3.800,-- Sk, ako priradiť túto platbu k tým dlžným 5.320,-- Sk, keď táto suma sa skladá z viacerých súm z viacerých dôb splatnosti ?
-
Vypocet_penale.xls
(32.5 KB, 1938 videní)
To by ste chceli vedieť, že ? ...viac
Pochváliť
Dievčatá a chlapci aj na stránke DRSR je kalkulačka .

http://www.drsr.sk/wps/portal/!ut/p/...0_BM''
No nič to , teraz som si všimla ,že ide o iné penále . Stránka a priložený link snáď poslúži inému ,už ju nejdem vymazávať.

http://www.drsr.sk/wps/portal/!ut/p/...0_BM''
No nič to , teraz som si všimla ,že ide o iné penále . Stránka a priložený link snáď poslúži inému ,už ju nejdem vymazávať.
Dobry den, mam otazocku na odbornika na vypocet penalov.Do nedavna som bola v tom, ze zmluvne penale napr.0,05%/den sa pocitaju klasicky z omeskanej hodnoty faktury x 0,05%xpocet dní omeskania. Kolega ma zmiatol vraj k nominal.hodnote faktury mam pripocitat vypocitany urok za jeden den, a az potom z toho ratat dalsi den, a takto pokracovat az k skutocnemu poctu dni omeskania. Vraj v prvy den omeskania mi dlznik dlhoval nominal + urok za jeden den, takze dalsi den pocitam uz z hodnoty navysenej o jeden den.... No neviem. Skuste mi poradit skusenejsi, ak som to teda napisala zrozumitelne. Velka vdaka. B.
človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť Dobry den, mam otazocku na odbornika na vypocet penalov.Do nedavna som bola v tom, ze zmluvne penale napr.0,05%/den sa pocitaju klasicky z omeskanej hodnoty faktury x 0,05%xpocet dní omeskania. Kolega ma zmiatol vraj k nominal.hodnote faktury mam pripocitat vypocitany urok za jeden den, a az potom z toho ratat dalsi den, a takto pokracovat az k skutocnemu poctu dni omeskania. Vraj v prvy den omeskania mi dlznik dlhoval nominal + urok za jeden den, takze dalsi den pocitam uz z hodnoty navysenej o jeden den.... No neviem. Skuste mi poradit skusenejsi, ak som to teda napisala zrozumitelne. Velka vdaka. B.
človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť Ak by sa postupoval tak, že zúrčiť úrok, tak tomu sa hovorí úžera.

Vďakáááááááá