0

Výpočet penálov

Beba Beba

Beba je offline (nepripojený) Beba

Prosím všetkých poraďákov o pomoc. Vypadol mi modul pre výpočet úrokov a penálov z omeškania, ale nutne ich potrebujem rýchlo vypočítať asi na stovku prípadov. Má niekto tlačivko, ktoré by mi v tom pomohlo? Skúste prilepiť. Už som hľadala všade možne aj nemožne. Prosíííím.
Usporiadat
Janca Janca

Janca je offline (nepripojený) Janca

Pochváliť
Pripájam sa k tejto prosbe. Mne ide o neplatičov za prenájom spoločných priestorov v bytovom dome.
Penále som rátala dlžná suma x dohodnutá úroková sadzba x počet dní omeškania.
Neviem však, na základe čoho sa prisudzuje najbližšia platba k najstaršej pohľadávke ? Čo v prípade, ak dlžná čiastka je za viac období napr. 5.320,-- Sk a úhrada v 5/2007 mi príde vo výške 3.800,-- Sk, ako priradiť túto platbu k tým dlžným 5.320,-- Sk, keď táto suma sa skladá z viacerých súm z viacerých dôb splatnosti ?
0 0
ANNAP ANNAP

ANNAP je offline (nepripojený) ANNAP

Pochváliť
Aj ja sa pripájam, kto vie o stránke na výpočet penálov alebo má spravené v exceli nech pripne.... prosíííííííííííím .........
0 0
ANNAP ANNAP

ANNAP je offline (nepripojený) ANNAP

Pochváliť
ešte raz prosíííím....... nikto nemá ?
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Pochváliť
ANNAP Pozri príspevok
ešte raz prosíííím....... nikto nemá ?
Prepáč, že to tak dlho trvalo, vyrábala som ju
1 0
Beba Beba

Beba je offline (nepripojený) Beba

Pochváliť
Vďakáááááááá
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

To by ste chceli vedieť, že ? ...viac
Pochváliť
Dievčatá a chlapci aj na stránke DRSR je kalkulačka .

http://www.drsr.sk/wps/portal/!ut/p/...0_BM''

No nič to , teraz som si všimla ,že ide o iné penále . Stránka a priložený link snáď poslúži inému ,už ju nejdem vymazávať.
0 0
Bebak76 Bebak76

Bebak76 je offline (nepripojený) Bebak76

Pochváliť
Dobry den, mam otazocku na odbornika na vypocet penalov.Do nedavna som bola v tom, ze zmluvne penale napr.0,05%/den sa pocitaju klasicky z omeskanej hodnoty faktury x 0,05%xpocet dní omeskania. Kolega ma zmiatol vraj k nominal.hodnote faktury mam pripocitat vypocitany urok za jeden den, a az potom z toho ratat dalsi den, a takto pokracovat az k skutocnemu poctu dni omeskania. Vraj v prvy den omeskania mi dlznik dlhoval nominal + urok za jeden den, takze dalsi den pocitam uz z hodnoty navysenej o jeden den.... No neviem. Skuste mi poradit skusenejsi, ak som to teda napisala zrozumitelne. Velka vdaka. B.
0 0
Zoltán Kovács Zoltán Kovács

Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť
Bebak76 Pozri príspevok
Dobry den, mam otazocku na odbornika na vypocet penalov.Do nedavna som bola v tom, ze zmluvne penale napr.0,05%/den sa pocitaju klasicky z omeskanej hodnoty faktury x 0,05%xpocet dní omeskania. Kolega ma zmiatol vraj k nominal.hodnote faktury mam pripocitat vypocitany urok za jeden den, a az potom z toho ratat dalsi den, a takto pokracovat az k skutocnemu poctu dni omeskania. Vraj v prvy den omeskania mi dlznik dlhoval nominal + urok za jeden den, takze dalsi den pocitam uz z hodnoty navysenej o jeden den.... No neviem. Skuste mi poradit skusenejsi, ak som to teda napisala zrozumitelne. Velka vdaka. B.
Zúročiť úrok? Mne sa to nezdá.
0 0
Bebak76 Bebak76

Bebak76 je offline (nepripojený) Bebak76

Pochváliť
Ved prave, presviedcala som ho, ze to vyzera akoby pocital urok z uroku kazdy den. A uroky z uroku sa predsa nepocitaju....
Zneistela som, nuz vyssie postaveny :-) a moje slovo proti jeho....
0 0
Zoltán Kovács Zoltán Kovács

Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť
Bebak76 Pozri príspevok
Ved prave, presviedcala som ho, ze to vyzera akoby pocital urok z uroku kazdy den. A uroky z uroku sa predsa nepocitaju....
Zneistela som, nuz vyssie postaveny :-) a moje slovo proti jeho....
Ak by sa postupoval tak, že zúrčiť úrok, tak tomu sa hovorí úžera.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať