Sledovať
chcem dat vypoved
Prosim, poradte mi, chcem dat vypoved od 1.1.2005 a neviem ako na to. Najlepsie by sa mi hodil nejaky formular, podla ktoreho by som vypoved mohla zostavit.
žena, a ešte raz ŽENA!!! (aj keď môj nick o tom nevypovedá) ...viac
Pochváliť
alexandra, neviem aká je tvoja pozícia, či si môžeš zvoliť dátum odchodu, a či s týmto dátumom bude tvoj zamestnávateľ súhlasiť. Lebo ak hovoríš o výpovedi, tak výpovedná doba je 2, resp. 3 mesiace. Ak by sa dalo s tvojím zamestnávateľom dohodnúť, tak navrhujem spísať dohodu o skončení pracovného pomeru.
Svojmu zamestnávateľovi by si mala predložiť žiadosť o skončenie pracovného pomeru, kde môžeš navrhnúť dátum odchodu. Túto žiadosť by mal prevzať tvoj zamestnávateľ a vyjadriť sa. Buď skončí pracovný pomer navrhnutým dátumom (dohoda) alebo ťa bude ešte potrebovať a prijme tvoju výpoveď, ale s výpovednou dobou 2 alebo 3 mesiace.
Alexandra, koľko rokov máš odpracovaných v danej firme, resp. nie si ešte v skúšobnej dobe?
Svojmu zamestnávateľovi by si mala predložiť žiadosť o skončenie pracovného pomeru, kde môžeš navrhnúť dátum odchodu. Túto žiadosť by mal prevzať tvoj zamestnávateľ a vyjadriť sa. Buď skončí pracovný pomer navrhnutým dátumom (dohoda) alebo ťa bude ešte potrebovať a prijme tvoju výpoveď, ale s výpovednou dobou 2 alebo 3 mesiace.
Alexandra, koľko rokov máš odpracovaných v danej firme, resp. nie si ešte v skúšobnej dobe?
Chcem dat vypoved k 28.2.02 lebo vtedy sa mi konci skusobna doba a mozem ukoncit pracovny pomer bez udania dovodu.Chcem sa spytat co musim uviest do tej vypovede a ci neexistuje niejaky formular.diki
:-)
Pochváliť
Ide o § 72 Zákonníka práce. Stačí ak písomne doručíte zamestnávateľovi "Oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe v zmysle § 72 Zákonníka práce ku dňu 28.2.2005". Toto oznámenie treba predložiť zamestnávateľovi aspoň 3 dni pred skončením pracovného pomeru. Pracovný pomer môžte skončiť bez udania dôvodu.
petero
Chcem dat vypoved k 28.2.02 lebo vtedy sa mi konci skusobna doba a mozem ukoncit pracovny pomer bez udania dovodu.Chcem sa spytat co musim uviest do tej vypovede a ci neexistuje niejaky formular.diki
Ako je to s výpovednou lehotou? V prípade, že moja priateľka chce dať výpoveď (doba neurčitá, dohoda so zamestnávateľom nie je možná), má 2mesačnú výpovednú lehotu. To znamená, že musí ešte vo firme 2mesiace pracovať? V tom prípade si bude prácu hľadať dosť ťažko, nakoľko málokto podrží flek na 2 mesiace
Ďakujem
Ďakujem
výpovedná doba začína plynúť od prvného dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca, čiže tvoja priateľka musí ostať u toho zamestnávateľa ešte 2 mesiace. Je to §62 Zákonníka práce...
Pochváliť FijO
V tom prípade si bude prácu hľadať dosť ťažko, nakoľko málokto podrží flek na 2 mesiace
Aj tak dakujem ludia. Toto som som si precital aj v zakone. Veril som, ze ma zahrniete optimistickejsimi vetami, ako napr. podla §bla bla bla je tu legislativna diera a da sa to nejako obist.
-)))
ale ako vidim, neda.
Ak by sa nahodou zadarilo a ona by sa dohodla v tom pripade by tam nebola ta vypovedna lehota a od prveho dna nasledujuceho kalendarneho mesiaca by mohla balit kufre?
dik
-)))
ale ako vidim, neda.
Ak by sa nahodou zadarilo a ona by sa dohodla v tom pripade by tam nebola ta vypovedna lehota a od prveho dna nasledujuceho kalendarneho mesiaca by mohla balit kufre?
dik
Pochváliť FijO

FijO, vidím, že čítať Zákonník práce vieš, ak si chcel nejaké legislatívne diery, mohol si sa na to opýtať priamo ... ale otázka bola položená tak ako bola, čiže aj odpovede zodpovedali zadaniu, nemyslíš?
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.