Sledovať
Masky na karneval pre deti
Ahojte,
dcéra bude mať zo školy 9.2. karneval.
Nemáte niekto dobrú radu na peknú masku, ktorá sa dá vyrobiť aj doma?
dcéra bude mať zo školy 9.2. karneval.
Nemáte niekto dobrú radu na peknú masku, ktorá sa dá vyrobiť aj doma?
A akou maskou chce byť tvoja dcérka? už som ušila niekoľko masiek doma, ale stále som sa opýtala synov čím chcú byť, a potom som prekutala skrinke s látkami a staršími vecami a stále sme niečo vymysleli, myšiaka Mickeyho, kráľa, samuraja,vianočný stromček, včielku Maju, ľudového tanečníka, futbalistu, čerta. Len sa jej opýtaj- a napíš niešo vymyslíme.
Stačí fantázii popustiť uzdu. A pre dievča je to ešte jednoduchšie....
. Akurát včera sme preberali so synmi /jeden sedem, druhý má dvanásť/ aké masky budú.
Stačí fantázii popustiť uzdu. A pre dievča je to ešte jednoduchšie....
. Akurát včera sme preberali so synmi /jeden sedem, druhý má dvanásť/ aké masky budú.
z malickosti sa sklada svet. ...viac
Pochváliť
janka, som velmi vdacna za tuto temu
nechapem preco to neprislo na um mne
ale si intenzivne lamem hlavu kazdy rok. U nas sa ocenuju masky prave tie doma vyrobene. a myslim, ze i detickam sa ráta, ak sa rodicia podielaju na ich vyrobe. (tych kostymov myslim) Uz som pripravila "babatko" - perinka, ciapocka, biele pancusky, - nohy trciace - vlastne chodiace
, "mickey mouse", sultan s tanecnicou, (to bola fajn maska, - zrusili sme babkine dederonove zavesy
) takisto samuraj, kominar, pastier, automechanik, a toho roku - bude jeden robin hood a druhy fotograf (na robina mam zeleny filc, na fotografku svoje stare sive sako, stary fotak, siltovku, velke brýle, podkolienky, 3/4 nohavice, sal. Budem sa tesit ak pridate navrhy - mozno nebudem musiet sit robina
A na dievcatko - pippi, zlatovlaska, mexicanka, atd atd. (skoda ze nemam dievku
)
- tak - medzitym som uz dokoncila aj kostym robina hooda. akurat luk a sipy su este v pivnici a topanky sa tiez nejake najdu
nechapem preco to neprislo na um mne
ale si intenzivne lamem hlavu kazdy rok. U nas sa ocenuju masky prave tie doma vyrobene. a myslim, ze i detickam sa ráta, ak sa rodicia podielaju na ich vyrobe. (tych kostymov myslim) Uz som pripravila "babatko" - perinka, ciapocka, biele pancusky, - nohy trciace - vlastne chodiace
, "mickey mouse", sultan s tanecnicou, (to bola fajn maska, - zrusili sme babkine dederonove zavesy
) takisto samuraj, kominar, pastier, automechanik, a toho roku - bude jeden robin hood a druhy fotograf (na robina mam zeleny filc, na fotografku svoje stare sive sako, stary fotak, siltovku, velke brýle, podkolienky, 3/4 nohavice, sal. Budem sa tesit ak pridate navrhy - mozno nebudem musiet sit robina
A na dievcatko - pippi, zlatovlaska, mexicanka, atd atd. (skoda ze nemam dievku
)- tak - medzitym som uz dokoncila aj kostym robina hooda. akurat luk a sipy su este v pivnici a topanky sa tiez nejake najdu
Kočky, ste zlaté! Dcéra už bola po minulé roky víla, čarodejnica a minulý rok sme urobili kravičku Milku. Teraz fakt neviem, rozmýšľam nad tým Mickey Mousom alebo včielkou Majou. Lenže ja asi nemám dosť fantázie, a ďalšia vec je, že neviem šiť na stroji, takže s ušitím kostýmu by bola fuška.
z malickosti sa sklada svet. ...viac
Pochváliť
na mysiaka- usi - jedna celenka oblepena izolackou, 2 polovicky krabicky z taveneho syra, takisto natrete alebo oblepene ciernou izolackou. Papuce - moje mačičkové a manzelove ponozky cez nich
natelnik, cervena suknicka, resp. sortky, na tie som nasila 2 cierne gombiky, a tie traky - su len prichytene o ten natelnik. - prace tak na 30 min.
ps - kostym robina hooda ani stroj nevidel. nechcelo sa mi ho rozoberat a navliekat zelene nite
pouzila som zosivaci strojcek. I na klobuk.
Vlastne som len vystrihla zo zeleneho filcu obdlznik, na konci som povystrihovala trojuholniky, a v prostriedku urobila otvor na hlavu a zarez na hrud. Nasli sme stare cizmy k tomu pripominajuce jazdecke, no a ten luk a sipy.
staci pochodit po dome, prekutrat stare nepotrebne haraburdy a snad Ti v hlavke nieco svitne
natelnik, cervena suknicka, resp. sortky, na tie som nasila 2 cierne gombiky, a tie traky - su len prichytene o ten natelnik. - prace tak na 30 min. ps - kostym robina hooda ani stroj nevidel. nechcelo sa mi ho rozoberat a navliekat zelene nite
pouzila som zosivaci strojcek. I na klobuk. Vlastne som len vystrihla zo zeleneho filcu obdlznik, na konci som povystrihovala trojuholniky, a v prostriedku urobila otvor na hlavu a zarez na hrud. Nasli sme stare cizmy k tomu pripominajuce jazdecke, no a ten luk a sipy.
staci pochodit po dome, prekutrat stare nepotrebne haraburdy a snad Ti v hlavke nieco svitne
Neviem či to bude vhodné pre dievča, ja som robila pre syna futbalovú loptu - obrovskú guľu pomaľovanú a aj pivo v pohári aj s penou na hlave. Vyhral prvé miesta, ale som sa narobila, dokonca manžel zváral guľu z drôtu na loptu. Tak ma napadá, že pre dievča by mohla byť pekná maska lienka. Krídelka červená s bodkami a na hlavke tykadlá.
ahojte,môj syn chce byť pirát-ja ho nahováram na Chaplina-nejaký ten väčší oblek, fúziky,klobúk,ale on nie, myslím,že pirátov tam bude až-až,no čo už,tak asi šatka na hlavu, pruhované podkolienky, vesta, meč,3/4 nohavice....
Pre dievča- páčilo by sa mi kačiatko, slnečnica-celá v zelenom a na hlavičku, vytvoriť kvet.
Pre dievča- páčilo by sa mi kačiatko, slnečnica-celá v zelenom a na hlavičku, vytvoriť kvet.
Moja dcéra bola raz strašiak do maku. Bola to super maska. Plátené široké nohavice so záplatami, tričko, na tričku károvaná košeľa-v košeli ale nemala ruky v rukávoch, ale bola v nich zastrčená rúčka z metly a na koncoch rúčky boli pripevnené suché halúzky zo stromu, ktoré trčali z rukávov von. Tie rukávy aby neviseli na rúčke len tak boli vypchaté látkou. Na pleci pripevnený vtáčik. Na hlave mala slamený klobúk s veľkou slnečnicou a viseli z neho ako vlasy prútiky z cirokovej metly.
Škoda, že tu nemám fotku.
Ešte taký detail -nie je to veľmi pohodlná maska kvôli tej rúčke, ale potom sme ju vytiahli.
Škoda, že tu nemám fotku.
Ešte taký detail -nie je to veľmi pohodlná maska kvôli tej rúčke, ale potom sme ju vytiahli.
najsamhlavnejší nesamostatný účtovník, odvážno-trúfalý ...viac
Pochváliť
Už mám síce veľkú dcéru, ale podelím sa so skúsenosťami tiež 
Rodinná tradícia - prvá maska musí byť - MUCHOTRÁVKA.
Biele pančušky, biele tričko, z krepového červeného papieru nazberaná sukienka s nalepenými bielymi koliečkami. K tomu tzv. "čínsky klobúk" - z tvrdého papiera - oblepený červeným krepom - klobúčik je na gumičku.
Určite to poznáte
Druhá maska -TEPLOMER
1 staršia biela plachta, v strede vystrihnúť otvor na hlavu, boky zošiť /ja som ich tiež zošila zošívačkou/ a na prednú časť od krku až po zem nakresliť celú stupnicu. Ja som ortuť vyfarbila červenou farbou a na hlavu sme dali červenú čiapočku. Na plachtu som maľovala obyčajných fixami.

Rodinná tradícia - prvá maska musí byť - MUCHOTRÁVKA.
Biele pančušky, biele tričko, z krepového červeného papieru nazberaná sukienka s nalepenými bielymi koliečkami. K tomu tzv. "čínsky klobúk" - z tvrdého papiera - oblepený červeným krepom - klobúčik je na gumičku.
Určite to poznáte
Druhá maska -TEPLOMER
1 staršia biela plachta, v strede vystrihnúť otvor na hlavu, boky zošiť /ja som ich tiež zošila zošívačkou/ a na prednú časť od krku až po zem nakresliť celú stupnicu. Ja som ortuť vyfarbila červenou farbou a na hlavu sme dali červenú čiapočku. Na plachtu som maľovala obyčajných fixami.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.