0

Vas nazor - second hand

Zaujimali by ma Vase nazory ci sa mi vobec oplati, v mojom pripade otvarat second hand obchod. Mojou konkurenciou je 7 obchodou tochto tipu.
1. obchod: Nieje v centre mesta, je umiestneny na poschodi, predava sa detske oblecenie, zenske a mala cast panskeho /pekny tovar, vyssie cieny/. Rozloha obchodu je asi 35 m2.
2 a 3. obchod: Je v centre, ma toho isteho majitela, umiestneni na poschodi, predava sa damske, panske a mala cast detskeho oblecenia. Tovar je horsej kvality, najdu sa tam neatraktivne kusy, nezehleny, ale za nizke ceny. Rozloha spolu 55m2.
4.,5.,6. obchod: Majitel velkoskladu second hand, teda aj dodavatel. Dva obchody v centre mesta na poschodi a jeden na prizemi. Predava sa hlavne damske, mensia cast panskeho a detskeho oblecenia /pekny tovar priemernych cien, zehleny/. Rozlohou spolu 240 m2.
7 obchod: Obchod na prizemi, v centre mesta. Predava sa tovar
rovnomerne damsky, pansky, detsky. Priemernej kvality a ceny, zehleny. Rozloha 32 m2.

Ja by som chcela predavat tovar sportovych znaciek znamych na Slovensku /pre skolopovinnych/, detsky tovar, damske vecerne oblecenie a cast panskeho. Moj obchod by mal rozlohu okolo 30 m2 a nachadzal by sa v centre mesta na prizemi.
Usporiadat
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Pochváliť
Na námestí sú tri predajne s obuvou.
Reklama tej prvej: Tu kúpite najlacnejšie
Reklama tej druhej : Tu kúpite najkvalitnejšie
Skús, akú reklamu použila tretia predajňa. Od toho to závisí.
0 0
cokoladka cokoladka

cokoladka je offline (nepripojený) cokoladka

Pochváliť
Myslim, ze reklama je kratkodobeho charakteru.
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Pochváliť
cokoladka Pozri príspevok
Myslim, ze reklama je kratkodobeho charakteru.
Majiteľ tretej predajne vyvesil nápis: Hlavný vchod.

P.S. Podľa toho, čo je pre teba krátkodobé. Pretože reklama v dnešnom svete biznisu je marketingový bonbónik. Sladký, alebo poriadne vetrový.
0 0
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

Pochváliť
Ak nebudeš mať náklady na nájomné (priestor je tvoj) a náklady na mzdy, skús to.
0 0
j.s j.s

j.s je offline (nepripojený) j.s

Pochváliť
Rad by som poradil, ale potrebujem informacie typu:
-pocet obyvatelov v lokalite
-priemerny zarobok na obyvatela
-ak sa da tak zlozenie populacie(napr. 55%zien a 45%muzov, priem.vek 47r.)
-zamestnanost v regione
-pribliznu vzdialenost (v metroch) od jednotlivych konkurentov

Existuju metody casovych okruhov, pomocou ktorych sa da urcit, ci sa uzivis, kolko ludi potrebujes v lokalite aby ti to islo. Treba preskumat podrobne sortiment a doplnit ho zaujimavymi kuskami, pretoze je Vas v centre mesta dost (neviem ako je velke centrum mesta). Oblecenie nie je tovar kazdodenneho dopytu. Podla prieskumov, oblecenie je tovar s dojazdovou vzdialenostou 20min - t.z. ze zakaznik je ochotny cestovat MHD, peso alebo autom v priemere 20 a aj viac min aby kupil oblecenie. T.z. ze ludia spadajuci do tvojej lokality mozu byt pritiahnuty second handmi vo vzdialenosti 20 min od ich bydliska, miesta práce a pod. Ale to isté môzes spravit aj ty. V kazdom pripade sa pokus zistit hore uvedene udaje
0 0
Filip Glasa Filip Glasa

Filip Glasa je offline (nepripojený) Filip Glasa

Prevádzkujem ako-investovat.sk ...viac
Pochváliť
ermon Pozri príspevok
Ak nebudeš mať náklady na nájomné (priestor je tvoj) a náklady na mzdy, skús to.
Ak nemáte náklady na prenájom obchodného priestoru, tak to nie je to dôvod mať nižšie nároky na zisk ako v prípade prenajatého obchodu. treba si uvedomiť, že tak strácate alternatívne nájomné za váš obchodný priestor. Alebo inak, ak sa uživíte vo svojom len preto že neplatíte nájom, tak radšej prenajmite tento obchodný priestor a budete na tom finančne podobne.
0 0

Pochváliť
Nehovorila som o zisku, ale o červených číslach. Otázka nebola položená v zmysle : radšej prenajať priestor alebo podnikať, ale v zmysle: chcem otvoriť obchod ale je v meste 7 rovnakých.
0 0
Filip Glasa Filip Glasa

Filip Glasa je offline (nepripojený) Filip Glasa

Prevádzkujem ako-investovat.sk ...viac
Pochváliť
Ale to je to isté. Jednoducho ak ma drží v kladných číslach len to, že si nemusím prenajímať obchod, tak celé moje podnikanie nemá význam. Musím mať výnos jak z obchodného priestoru, tak aj z mojej práce. Inak nie je zaplatený môj obchodný priestor, alebo moja práca. Ono to práveže zvádza k tomu podnikať neefektívne, keďže ma netlačí nájomné.
0 0

Pochváliť
cokoladka Pozri príspevok
Ja by som chcela predavat tovar sportovych znaciek znamych na Slovensku /pre skolopovinnych/, detsky tovar, damske vecerne oblecenie a cast panskeho. Moj obchod by mal rozlohu okolo 30 m2 a nachadzal by sa v centre mesta na prizemi.
Ak chce a nebude platiť nájomné a mzdy a odvody, tak nech predáva. Toto bolo predmetom otázky.
0 0
JankaO JankaO

JankaO je offline (nepripojený) JankaO

Pochváliť
[quote=cokoladka;400730]Zaujimali by ma Vase nazory ci sa mi vobec oplati, v mojom pripade otvarat second hand obchod.

Skúste si spočítať aké náklady v priemere za mesiac budete mať na nevyhnutný chod prevádzky: nájom, energie, telefóny, vodné a stočné, čistiace prostriedky, svoju "mzdu" - prinajmenšom odvody...,Keď viete, s akou maržou budete tovar predávať, viete si aj vypočítať , koľko musíte zarobiť, aby Vám Váš zisk pokryl nielen nevyhnutné náklady, ale aby z toho bol aj primeraný zisk. Potom zistíte približne koľkí ľudia denne a za koľko si budú musieť niečo u Vás kúpiť. A je na správnom posúdení, či je to reálne alebo nie.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať