Pridám môj recept na polevu:
100 g tmavej várovej čokolády, 50 g stuženého tuku Cera, 1 ČL masla a 2-3 kvapky olivového oleja, roztopím nad parou ( mám vyskúšané v mliečnom hrnci, tzv.pískači), naplnenú tortu, prípadne koláč ak je navrchu plnka trošku nechám vychladnúť a lyžicou na omáčku ( alebo na dresingy, to je tá s "pyštekom" na boku ) polievam koláč a roztieram lakomcom ( gumové lízatko na krémy) až do krajov. Polevy urobím viac a po stuhnutí ešte "pobehám" lyžičkou s polevou a dozdobím čiarkami. Poleva je krásne lesklá, neláme sa. Krájať odporúčam : ostrý nôž nahrejem nad plynom, nie v teplej vode a rezy mám krásne rovné, potom utriem do papierovej utierky a opäť nahrejem až kým nepokrájam celú tortu, prípadne koláč. Priznám sa, že pri krájaní koláča mám z dôvodu rovných kúskov cez plech preložené plastikové pravítko a nôž vediem tesne pri ňom.
Naposledy upravil ondrejvla : 29.03.07 at 21:05 Dôvod: chýbalo písmenko...http://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif