Ako sa robí mäsko v pohároch? No urobíš si cibulkovo-paprikový základ, potom pridáš mäsko tak ako vždy, taktiež ostatné ingrediencie, uvaríš v podstate takmer hotové jedlo (buď ohnivé mäso, mexický gulášik a pod. vlastne všetky druhy jedál tohto typu "a la guláš"), a potom hotové jedlo naplníš do pohárov najlepšie 7 dcl, ja to už mám odskúšané, ten 7 dcl pohár stačí pre tri osoby v pohode, sú to tak tri taniere pre troch hladošov, pevne uzavrieš a zasterilizuješ. To znamená, že tie poháre varíš vo vode (asi tak do polovice alebo trištvrte pohárov vody) vo veľkom hrnci cca 30 minút, normálne ako keď varíš lekvár alebo zaváraninu. Mám to už odskúšané, vydrží to na tých 10 - 15 dní, dokonca takéto sterilizované mäsko nemusí byť ani v chladničke, i keď je to pochopiteľne lepšie, ale nemusí byť. Mám dokonca odskúšanú i plnenú papriku či plnenú kapustu zavarenú týmto spôsobom, alebo aj klobásku (neúdenú, domácu) , vydrží to celú dovolenku, na mieste už len dokúpim k tomu nejakú prílohu zväčša zeleninku, prípadne ryža vo varných sáčkoch sa dá vždy odniesť, tá nezaberie veľa miesta. Ak môžem ešte niečo poradiť, tak pokiaľ je možnosť, to mäsko nedovarím úplne do mäkka, ale dovarím ho priamo na mieste, prípadne na mieste pridám niektoré ingrediencie (napr. hrášok, mrkvičku, vajíčka, strúhaný syr a pod.). Tak to má aspoň tú ilúziu, že je to čerstvé jedlo.