Zavrieť

Porady

Špenátová roláda

Marta V

Marta V je offline (nepripojený) Marta V

Marta V
Pozná niekto recept na špenátovú roládu? Myslím tým piškótovú roládu prifarbenú špenátom na slano a plnenú syrovou plnkou, alebo maslom vymiešaným s uvarenými vajíčkami?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    JarkaL

    JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

    JarkaL
    Najlepšia odpoveď len pre registrovaných
    Porada je tu vďaka aktívnej spolupráci členov
    Registrovať
    ondrejvla

    ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

    žena, čo miluje život, ale aj múdrosť v človeku. ...viac ondrejvla
    No ale piškóta je sladká...neviem si celkom dobre predstaviť túto kombináciu, ale ak chceš pridám recept:
    Lístkové cesto vyvaľkať nie úplne tenučko, tak 2-3 mm, špenát udusiť na cesnaku, ktorý len speníš na troške oleja aby nezhorkol, dusiť kým sa nevyparí voda, pridať rozhabarkované vajíčka, soľ, korenie, a črievkový syr. Urobiť na husto ako praženicu, po vychladnutí rozotrieť na cesto, do stredu dať uvarené vajíčka rozkrojené na polovicu, červenú kápiu kvôli farbe a husto posypať strúhaným syrom. okraje cesta potreiť vajíčkom, teda hmotu nerozotierať až ku kraju, ale cca 2-3 cm od okraja, opatrne zvinúť, a preniesť na plech. Popichať vidličkou aby vyšiel prebytočný vzduch, potrieť vajíčom a posypať sezamom. Dať piecť do horúcej rúry.
    Marta V

    Marta V je offline (nepripojený) Marta V

    Marta V
    Ďakujem, vyskúšam, môže to byť dobré, ale ja som jedla špenátovú roládu, ktorá bola upečená na slano. Špenátový pretlak, soľ, žĺtky, múka a sneh z bielkov, len neviem v akom pomere. Bolo to aj pekné aj chuťovo veľmi dobré. Plnená bola vajíčkovou pomazánkou. Varené vajíčka vymiešaná s maslom a syrom.
    petovsan

    petovsan je offline (nepripojený) petovsan

    petovsan
    Tento recept som našla kedysi na nete, len si už nepamätám, na ktorej stránke, možno je to to, čo hľadáš:

    těsto:
    1 balíček špenátového protlaku
    5 lžic hladké mouky
    sůl
    mletý černý pepř
    2 stroužky česneku
    3 vejce

    Česnek oloupeme a prolisujeme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků našleháme sníh.
    Špenátový protlak rozmrazíme pomocí mikrovlnné trouby. Pokud je ve špenátu mnoho vody, můžeme ji částečně slít. Malé množství tekutiny však nevadí. Špenát následně ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
    Do špenátu vmícháme žloutky, mouku a sníh z bílků. Hotové těsto vylijeme na pekáč opatřený pečícím papírem a důkladně jej rozetřeme po celé ploše.
    Špenátový korpus pečeme asi 20 minut při 150°C.
    Povrch upečeného těsta ihned pokládáme dle chuti různými druhy sýrů, šunkou, salámem, na kraji můžeme začít například s čerstvými cherry rajčátky, olivami či paprikou, které nám pomohou vytvořit krásnou barevnou mozaiku. Jinou variantou je potření povrchu rolády míchanými vajíčky.
    Špenátovou roládu nyní zarolujeme a dáme odpočinout do vypnuté, ale stále vyhřáté trouby asi na 15 minut. Ingredience se tak propojí a zelenina částečně změkne. Můžeme podávat.
    lorelei

    lorelei je offline (nepripojený) lorelei

    lorelei
    ja robim takto: listkove rozvalkam, ako na strudlu, spenat udusim, zamiesam s cesnakom,3 vajicka, syr Feta, Tofu lahodkove, trocha hladkej muky a zahustit struhankou. Posolit, okorenit,vela majoranky... Strudlu zavinut,potriet vajickom a dat piect. Pred dopecenim posypat nastruhanym eidamom.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.