Zavrieť

Porady

Kôprová omáčka - recept

Mariana B.

Mariana B. je offline (nepripojený) Mariana B.

Mariana B.
Ahojte poradaci

vie mi niekto poradit recept na dobru koprovu omacku?
A s cim ju zvyknete podavat? S hovadzinou je urcite najmnam, ale na hovadzinu je treba dlho cakat...

Dakujem

Mariana
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    alenkas

    alenkas je offline (nepripojený) alenkas

    alenkas
    ahoj, mozem ti poskytnut moj recept, robim tak vacsinu omacok, zaklad je rovnaky:?
    Urobis jemnu zasmazku z masla a muky, pripadne oleja. Treba miesat, aby nebola tmava. potom trosku odstavis z ohna, prilejes mlieko a smotanu, dobre premiesas. keby zostali hrudky, preced to cele cez sitko, stava sa to. potom to osol, trosku ocukruj, podla chuti, a pridaj ocot. Musis chutnat, kazdy ma rad inu chut. Prevaris to, miesas a az ked to bude hotove, pridas nasekany kopor, aby sa uz nevaril.
    Varene masko je k tomu vyborne, mozes aj so zemialkmi, alebo knedlou, pripadne nejake masko na stave, ale my sme to vacsinou robievali vtedy, ked bola hov. polievka.
    Dobru chut
    Takto pripravis aj tekvicovu, ked nastruhanu tekvicu chvilku oprazis, ale nepripalis.
    Cila

    Cila je offline (nepripojený) Cila

    účtovníčka Cila
    alenkas Pozri príspevok
    ked mate radi, mozes podavat aj s volskym okom
    Kôprovej omáčke robím knedlu a sekanú - vlastne to robím ako fašírky, vymažem pekáč olejom, dám trošku vody, vytvarujem bochník / do stredu môžeš dať varené vajíčka 4-5/ prikryješ s mäskom pekne urovnáš , zakryješ alobalom, ja to robím v pekáči čo má pokrievku a upečieš.
    Dobrú chuť
    Cila
    Soňula

    Soňula je offline (nepripojený) Soňula

    Soňula
    Ja robím kôprovú ako alenkas, ale miesto mlieka dávam kurací vývar. Omáčka ma zaujímavú chuť. Nakoniec dám smotanu. Väčšinou robím omáčku keď varím aj kuraciu polievku kôli tomu vývaru. Skúste. Dobrú chuť.
    Prosím kto dá dobrý recept na dobrú kôprovú omáčku?
    Naposledy upravil arizona : 22.08.09 at 18:58
    tetrisss

    tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

    No, niekedy ani ja neviem... ...viac tetrisss
    Na maslo das hladku muku, podla potreby asi 1:1 a oprazis do bleda, do toho das cibulu pokrajanu na celkom drobno, poprazis, zalejes studenou vodou do hustej konzistencie a varis 20 min, potom vlejes slahackovu smotanu a doriedis na potrebnu hustotu /mliekom, vodou, vyvarom/, potom rozmixujes ponornym mixerom do hladka, nakoniec dolozime nakrajany kopor. Ochutime trochou cukru, solou, vegetou a okyslime podla chuti.
    Naposledy upravil tetrisss : 22.08.09 at 17:55
    Ďakujem pekne zajtra ju dáme s mäskom na šťave a s knedľou. Robievam ju podobne len som chcela zistiť či má niekto iný spôsob prípravy ako ja, Ešte raz veľmi pekne ďakujem
    Díky len som chcela vedieť, či má niekto iný recept, robiem to tak isto ako ste poradili. Zajtra dáme kôprovku s knedľou a mäskom na šťave. Ešte raz ďakujem
    Darina1234

    Darina1234 je teraz online Darina1234

    Darina1234
    tetrisss Pozri príspevok
    Na maslo das hladku muku, podla potreby asi 1:1 a oprazis do bleda, do toho das cibulu pokrajanu na celkom drobno, poprazis, zalejes studenou vodou do hustej konzistencie a varis 20 min, potom vlejes slahackovu smotanu a doriedis na potrebnu hustotu /mliekom, vodou, vyvarom/, potom rozmixujes ponornym mixerom do hladka, nakoniec dolozime nakrajany kopor. Ochutime trochou cukru, solou, vegetou a okyslime podla chuti.
    Ja len dodam , že pridavam pre mna velmi doležity bobkovy list a nove korenie, pred mixovanim vyberiem z omačky.
    Veľká vďaka len som sa utvrdila, že ju robím rovnako ako vy, chcela som zistiť či to niekto robí inak, zajtra to skúsim s tým vývarom
    elvisa

    elvisa je offline (nepripojený) elvisa

    elvisa
    Nedavno som bola v talianskej restauracii a konecne som vyskusala gnocchi(jedlo podobne nasim haluskam, vyrobene zo zem.cesta,da sa zohnat aj polotovar).Boli podavane s koprovou omackou,velmi som si pochutila(pri restauracnych jedlach je to skor vynimocne.Omacka nebola tak kysla, ako nasa slovenska, skor kremovitejsia, mozno do nej pridali nejaky syr a posypane to bolo parmezanom.Chystam sa to doma vyskusat.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.