Zakladám novú tému, prosím iba na torty - recepty, rady, krémy, ozdoby, obrázky...
Ako prvé prikladám niekoľko obrázkov. (Podotýkam - nie sú to vlastné výrobky - kiež by boli. Ale sú krásne, však)
ahoj, chcela by som sa spýtať skúsených cukrárok, ako treba pracovať s marcipánom, ako ho pripraviť, aby bol bielučký ako sneh, ako ho vyvaľkať,aby bol tenučky a ako ho dostať na tortu. A ešte tortu treba celú ponatierať krémom a na to marcipán? Dajte overené rady (ak sa to môže) Ď a k u j e m
Ja robím z marcipánu ružičky a lístočky na torty a to tak, že v rovnakom pomere dávam práškový cukor a sušené mlieko, trošku vody a kvapku oleja.Dobre premiesim, dám do mikroténového sáčku a v sáčku rozvaľkám. Potom sáčok rozrežem a vykrajujem maličké kolieska a tvarujem z nich ružičky. Pekné sú aj biele, ale robím aj červené a to tak, že pri miesení pridám trošku červeného potravinárskeho farbiva.
Ja robím z marcipánu ružičky a lístočky na torty a to tak, že v rovnakom pomere dávam práškový cukor a sušené mlieko, trošku vody a kvapku oleja.Dobre premiesim, dám do mikroténového sáčku a v sáčku rozvaľkám. Potom sáčok rozrežem a vykrajujem maličké kolieska a tvarujem z nich ružičky. Pekné sú aj biele, ale robím aj červené a to tak, že pri miesení pridám trošku červeného potravinárskeho farbiva.
Ešte otázočka, to farbivo, ktoré pridáš do cesta rozmiešaš v troške vody? Alebo ho sypeš len tak zo sáčka? Ja nemám nikdy marcipán, keď ho farbím,pekný, vždy je taký bodkavý - nie je sýty. Kde robím chybu?