19

Založenie s.r.o. po novom

Zdravím Vás všetkých,

chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.

Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???

Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.

Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?

Ďakujem veľmi pekne.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Economic Economic

Economic je offline (nepripojený) Economic

majiteľka spoločnosti a ekonómka spoločnosti ...viac
Pochváliť
mata82 Pozri príspevok
poplatok 16,50 je k žiadosti o vydanie rozhodnutia k návrhu na uvedenie priestorov do prevádzky potrebné z hygieny (reg.úrad verejného zdravotníctva).

A čo ak by dotyčná sro nemala iný predmet činnosti, len ten na základe licencie?
Mne z VÚC povedali, že okrem dokladov, ktoré sa dokladajú k žiadosti o licenciu, treba doložiť výpis z OR na spoločnosť. Zatiaľ všetci mali aspoň sprostredkovanie a MaV . Tá otázka by snáď mala smerovať na VÚC či sa dá licencia vybaviť iba na základe podpísanej spoločenskej zmluvy. Skús tak, možno tak pôjde. No IČO prideľuje ŽÚ, neviem či im ho potom do licencie dopíšu alebo ako...
0 0
mata82 mata82

mata82 je offline (nepripojený) mata82

Pochváliť
Economic Pozri príspevok
Mne z VÚC povedali, že okrem dokladov, ktoré sa dokladajú k žiadosti o licenciu, treba doložiť výpis z OR na spoločnosť. Zatiaľ všetci mali aspoň sprostredkovanie a MaV . Tá otázka by snáď mala smerovať na VÚC či sa dá licencia vybaviť iba na základe podpísanej spoločenskej zmluvy. Skús tak, možno tak pôjde. No IČO prideľuje ŽÚ, neviem či im ho potom do licencie dopíšu alebo ako...
Však ako bod2 mám ŽU, čiže ičo budem mať (majú aj voľné živnosti) a volala som pani na Vúc, povedala, že stačí spoločenská zmluva, že ako chceme, len som si chcela overiť či to niekto aj takto robí. V podstate by som ušetrila na zápise zmien, keby som to všetko zapísala až nakoniec a naraz. Len mi povedala že si tam máme dať dátum odkedy má licencia platiť. Tak zase neviem ak tam dám napr. od 1.11.2010, ale zápis na OR by som podávala už 10.10.2010, ako by to zapísali? K tej jednej činnosti by dali platnosť až od 01.11.2010 a ostatné napr. už od 15.10.2010? Economic, vďaka za rady, skús mi prosím ešte s týmto poradiť.
0 0
Economic Economic

Pochváliť
mata82 Pozri príspevok
Však ako bod2 mám ŽU, čiže ičo budem mať (majú aj voľné živnosti) a volala som pani na Vúc, povedala, že stačí spoločenská zmluva, že ako chceme, len som si chcela overiť či to niekto aj takto robí. V podstate by som ušetrila na zápise zmien, keby som to všetko zapísala až nakoniec a naraz. Len mi povedala že si tam máme dať dátum odkedy má licencia platiť. Tak zase neviem ak tam dám napr. od 1.11.2010, ale zápis na OR by som podávala už 10.10.2010, ako by to zapísali? K tej jednej činnosti by dali platnosť až od 01.11.2010 a ostatné napr. už od 15.10.2010? Economic, vďaka za rady, skús mi prosím ešte s týmto poradiť.
O.K. Takže jedným návrhom to všetko podávaš. Záleží ktorým dátumom budeš podávam návrh do OR. So spätným dátumom Ti to nezapíšu. Podľa mňa do licencie žiadaj skorší dátum, to nevadí, že firmu zapíšu o pár dní neskôr. Tým sa nič neporuší. No doporučím takto : Ak by si licenciu chcela dať k 1. 11. 2010, tak potom treba dať do návrhu aj zapísať spoločnosť k takémuto dátumu, aby to ladilo. Dá sa to tak. V momente podania návrhu do OR licenciu musíš mať, čiže podáš to skôr, tak cca 5 dní pred.
0 0
mata82 mata82

mata82 je offline (nepripojený) mata82

Pochváliť
Economic Pozri príspevok
O.K. Takže jedným návrhom to všetko podávaš. Záleží ktorým dátumom budeš podávam návrh do OR. So spätným dátumom Ti to nezapíšu. Podľa mňa do licencie žiadaj skorší dátum, to nevadí, že firmu zapíšu o pár dní neskôr. Tým sa nič neporuší. No doporučím takto : Ak by si licenciu chcela dať k 1. 11. 2010, tak potom treba dať do návrhu aj zapísať spoločnosť k takémuto dátumu, aby to ladilo. Dá sa to tak. V momente podania návrhu do OR licenciu musíš mať, čiže podáš to skôr, tak cca 5 dní pred.
Ja som skôr myslela že sro zapíšu 15.10. na voľné živnosti a k licencii dajú platnosť až od 1.11.
Dalo by sa to takto žiadať v návrhu na zápis?
0 0
Economic Economic

Pochváliť
mata82 Pozri príspevok
Ja som skôr myslela že sro zapíšu 15.10. na voľné živnosti a k licencii dajú platnosť až od 1.11.
Dalo by sa to takto žiadať v návrhu na zápis?
Všetky predmety a celú sro zapíšu do OR s jedným dátumom.
Tak ako píšeš to určite nepôjde.
Pri prvozápise čo sa týka predmetu podnikania nemáš možnosť dať rôzne dátumy. Pozri formulár P/7, musíš kolonky dodržať. Pri predmetoch tam dátumy nie sú. Iba na konci dátum, ku ktorému môžeš dať spoločnosť zapísať do OR ako celok so všetkým...
0 0
sultanko sultanko

sultanko je offline (nepripojený) sultanko

Pochváliť
Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, na založenie lekárskej s.r.o., teda zmenu zo SZČO na s.r.o.
Môžem dať návrh na zápis tejto spoločnosti do Obchodného Registra hneď, bez toho, aby som šla cez Živnostenský úrad? Táto eseročka bude mať v predmete činnosti výlučne poskytovanie zdravotnej starostlivosti, tak stačí okrem zakladateľskej listiny, podpisového vzoru konateľa, vyhlásenia správcu vkladu o splatení vkladu spoločníkom a vyhlásenia, že zakladateľ nie je jediným spoločníkom vo viac ako 2 jednoosobových spoločnostiach, priložiť úradne overenú kópiu licencie na výkon činnosti odborného zástupcu, a najmä povolenie príslušného samosprávneho kraja na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia?

Ďakujem.
0 0
Economic Economic

Pochváliť
sultanko Pozri príspevok
Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, na založenie lekárskej s.r.o., teda zmenu zo SZČO na s.r.o.
Môžem dať návrh na zápis tejto spoločnosti do Obchodného Registra hneď, bez toho, aby som šla cez Živnostenský úrad? Táto eseročka bude mať v predmete činnosti výlučne poskytovanie zdravotnej starostlivosti, tak stačí okrem zakladateľskej listiny, podpisového vzoru konateľa, vyhlásenia správcu vkladu o splatení vkladu spoločníkom a vyhlásenia, že zakladateľ nie je jediným spoločníkom vo viac ako 2 jednoosobových spoločnostiach, priložiť úradne overenú kópiu licencie na výkon činnosti odborného zástupcu, a najmä povolenie príslušného samosprávneho kraja na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia?

Ďakujem.
Podľa mňa nie. Na zápis predmetu s konkrétnym odborným zameraním /napríklad : všeobecné lekárstvo/ OR akceptuje iba Rozhodnutie samosprávneho kraja o povolení vykonávať túto činnosť. Spomínananá licencia je potrebná k vybaveniu toho rozhodnutia. Takto podané by Ti to určite odmietli a ak by si do 15 dní Povolenie nevybavila, tak by si mohol prísť aj o súdny poplatok.
0 0
zalobaba zalobaba

zalobaba je offline (nepripojený) zalobaba

baba
Pochváliť
Ak máš povolenie vydané už na obchodné meno vznikajúcej spoločnosti (čo pochybujem), tak stačí. V prípade, ak chceš založiť SRO a obísť ŽÚ, dá sa, ale musíš si zapísať min. 1 predmet podnikania, ktorý zapisuje priamo OR (aj také sú, nikto ich tu však nespomína nahlas).
0 0
Economic Economic

Pochváliť
zalobaba Pozri príspevok
Ak máš povolenie vydané už na obchodné meno vznikajúcej spoločnosti (čo pochybujem), tak stačí. V prípade, ak chceš založiť SRO a obísť ŽÚ, dá sa, ale musíš si zapísať min. 1 predmet podnikania, ktorý zapisuje priamo OR (aj také sú, nikto ich tu však nespomína nahlas).
Máš na mysli napríklad poľnohospodárstvo a lesníctvo ? No čo by s tým už lekár robil.... Aj to je predmet na ktorý sa nevyžaduje Osvedčenie o ŽP. Uveď niečo konkrétne, čo by sa mu hodilo do ordinácie okrem takých, ktoré spadajú do zoznamu voľných živností, keď už radíš.
0 0
rrtrash rrtrash

rrtrash je offline (nepripojený) rrtrash

Pochváliť
bobekoad Pozri príspevok
Prosim porad mi ako to mam dat do .zep Cez Qsign som to podpisal ale stale to neni v zepe, vypisalo mi ze je dokument podpisany, ale nechce ho aj tak overit/neda sa na ikonu overit kliknut/, neviem ci som zvolil spravny postup hoci som navod viackrat precital :-(
QSign ti asi ten ZEP subor vytvoril, len ty ho hladas na nespravnom mieste.
V nastaveniach Qsign sa da zvolit, kde sa ma vytvorit subor *.zep, standardne je to v "Moje Dokumenty", ja som to prestavil na rovnaky adresar ako povodny dokument, co je praktickejsie.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať