Sledovať
Založenie s.r.o. po novom
Zdravím Vás všetkých,
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
Téma je uzavretá.
majiteľka spoločnosti a ekonómka spoločnosti ...viac
Pochváliť Mne z VÚC povedali, že okrem dokladov, ktoré sa dokladajú k žiadosti o licenciu, treba doložiť výpis z OR na spoločnosť. Zatiaľ všetci mali aspoň sprostredkovanie a MaV . Tá otázka by snáď mala smerovať na VÚC či sa dá licencia vybaviť iba na základe podpísanej spoločenskej zmluvy. Skús tak, možno tak pôjde. No IČO prideľuje ŽÚ, neviem či im ho potom do licencie dopíšu alebo ako...
Mne z VÚC povedali, že okrem dokladov, ktoré sa dokladajú k žiadosti o licenciu, treba doložiť výpis z OR na spoločnosť. Zatiaľ všetci mali aspoň sprostredkovanie a MaV . Tá otázka by snáď mala smerovať na VÚC či sa dá licencia vybaviť iba na základe podpísanej spoločenskej zmluvy. Skús tak, možno tak pôjde. No IČO prideľuje ŽÚ, neviem či im ho potom do licencie dopíšu alebo ako...
Pochváliť Však ako bod2 mám ŽU, čiže ičo budem mať (majú aj voľné živnosti) a volala som pani na Vúc, povedala, že stačí spoločenská zmluva, že ako chceme, len som si chcela overiť či to niekto aj takto robí. V podstate by som ušetrila na zápise zmien, keby som to všetko zapísala až nakoniec a naraz. Len mi povedala že si tam máme dať dátum odkedy má licencia platiť. Tak zase neviem ak tam dám napr. od 1.11.2010, ale zápis na OR by som podávala už 10.10.2010, ako by to zapísali? K tej jednej činnosti by dali platnosť až od 01.11.2010 a ostatné napr. už od 15.10.2010? Economic, vďaka za rady, skús mi prosím ešte s týmto poradiť.
O.K. Takže jedným návrhom to všetko podávaš. Záleží ktorým dátumom budeš podávam návrh do OR. So spätným dátumom Ti to nezapíšu. Podľa mňa do licencie žiadaj skorší dátum, to nevadí, že firmu zapíšu o pár dní neskôr. Tým sa nič neporuší. No doporučím takto : Ak by si licenciu chcela dať k 1. 11. 2010, tak potom treba dať do návrhu aj zapísať spoločnosť k takémuto dátumu, aby to ladilo. Dá sa to tak. V momente podania návrhu do OR licenciu musíš mať, čiže podáš to skôr, tak cca 5 dní pred.
Dalo by sa to takto žiadať v návrhu na zápis?
Pochváliť Tak ako píšeš to určite nepôjde.
Pri prvozápise čo sa týka predmetu podnikania nemáš možnosť dať rôzne dátumy. Pozri formulár P/7, musíš kolonky dodržať. Pri predmetoch tam dátumy nie sú. Iba na konci dátum, ku ktorému môžeš dať spoločnosť zapísať do OR ako celok so všetkým...
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, na založenie lekárskej s.r.o., teda zmenu zo SZČO na s.r.o.
Môžem dať návrh na zápis tejto spoločnosti do Obchodného Registra hneď, bez toho, aby som šla cez Živnostenský úrad? Táto eseročka bude mať v predmete činnosti výlučne poskytovanie zdravotnej starostlivosti, tak stačí okrem zakladateľskej listiny, podpisového vzoru konateľa, vyhlásenia správcu vkladu o splatení vkladu spoločníkom a vyhlásenia, že zakladateľ nie je jediným spoločníkom vo viac ako 2 jednoosobových spoločnostiach, priložiť úradne overenú kópiu licencie na výkon činnosti odborného zástupcu, a najmä povolenie príslušného samosprávneho kraja na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia?
Ďakujem.
chcela by som sa opýtať, na založenie lekárskej s.r.o., teda zmenu zo SZČO na s.r.o.
Môžem dať návrh na zápis tejto spoločnosti do Obchodného Registra hneď, bez toho, aby som šla cez Živnostenský úrad? Táto eseročka bude mať v predmete činnosti výlučne poskytovanie zdravotnej starostlivosti, tak stačí okrem zakladateľskej listiny, podpisového vzoru konateľa, vyhlásenia správcu vkladu o splatení vkladu spoločníkom a vyhlásenia, že zakladateľ nie je jediným spoločníkom vo viac ako 2 jednoosobových spoločnostiach, priložiť úradne overenú kópiu licencie na výkon činnosti odborného zástupcu, a najmä povolenie príslušného samosprávneho kraja na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia?
Ďakujem.
Pochváliť Dobrý deň,
Ďakujem.
Ďakujem.
baba
Pochváliť
Ak máš povolenie vydané už na obchodné meno vznikajúcej spoločnosti (čo pochybujem), tak stačí. V prípade, ak chceš založiť SRO a obísť ŽÚ, dá sa, ale musíš si zapísať min. 1 predmet podnikania, ktorý zapisuje priamo OR (aj také sú, nikto ich tu však nespomína nahlas).
Pochváliť Máš na mysli napríklad poľnohospodárstvo a lesníctvo ? No čo by s tým už lekár robil.... Aj to je predmet na ktorý sa nevyžaduje Osvedčenie o ŽP. Uveď niečo konkrétne, čo by sa mu hodilo do ordinácie okrem takých, ktoré spadajú do zoznamu voľných živností, keď už radíš.
V nastaveniach Qsign sa da zvolit, kde sa ma vytvorit subor *.zep, standardne je to v "Moje Dokumenty", ja som to prestavil na rovnaky adresar ako povodny dokument, co je praktickejsie.