Sledovať
Založenie s.r.o. po novom
Zdravím Vás všetkých,
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
Téma je uzavretá.
Dobrý deň,
pri založení s.r.o. je potrebné vybaviť nový živnostenský list pre novozaloženú s.r.o. Zaplatíte správny poplatok 5 eur za každú voľnú a 15 EUR za každú viazanú alebo remeselnú živnosť.
Živnostenský úrad Vám vydá nové živnostenské oprávnenie pre novozaloženú s.r.o. na jednej listine.
Ak si podáte návrh do obch. registra so zaručeným elektronickým podpisom ušetríte 50%.
Všetko dobré.
pri založení s.r.o. je potrebné vybaviť nový živnostenský list pre novozaloženú s.r.o. Zaplatíte správny poplatok 5 eur za každú voľnú a 15 EUR za každú viazanú alebo remeselnú živnosť.
Živnostenský úrad Vám vydá nové živnostenské oprávnenie pre novozaloženú s.r.o. na jednej listine.
Ak si podáte návrh do obch. registra so zaručeným elektronickým podpisom ušetríte 50%.
Všetko dobré.
majiteľka spoločnosti a ekonómka spoločnosti ...viac
Pochváliť Nie. Osvedčenie je jedno a na ňom sú všetky predmety podnikania. Pri elektronickom podaní sa šetrí na poplatkoch za overovanie a 50 % na súdnom poplatku. Nemusíte mať pritom Vy zaručený elektronický podpis, ale stačí využiť služby profesionálnych spoločností, ktorí sa poskytovaniu takýchto služieb venujú. Usmernia Vás vo všetkom... Správne poplatky sú tak ako píše sroservis
Kto mi vie povedať, koľko môže trvať založenie s.r.o.-čky vo vlastnej réžii? Od spísania spoločenskej zmluvy až po zápis do obchodného registra. Živnostenský list sa asi dá vybaviť na počkanie, ale má obchodný register nejaké lehoty od podania žiadosti? (Trenčiansky okres)
Vopred vďaka za odpovede.
Vopred vďaka za odpovede.
Dobrý deň,
obchodný register hocikde v SR zapíše s.r.o. do 5 pracovných dní od doručenia návrhu (samozrejme za predpokladu, že návrh je kompletný a správny a že priložené listiny obsahujú všetky požadované náležitosti).
Ak návrh podávate prostredníctvom zaručeného elektronického podpisu (vďaka ktorému môžete ušetriť 165,75 EUR na súdnom poplatku), zápis trvá cca 7-8 pracovných dní, nakoľko po podaní návrhu prebieha overovanie elektronických podpisov a platba súdneho poplatku sa realizuje na bankový účet v Štátnej pokladnici (nie v kolkoch).
Ak si výpis z obchodného registra nepreberiete z registrového súdu osobne, je potrebné ešte vziať do úvahy 1 až 2 týždne na doručenie výpisu poštou. Je to individuálne, niekde ho pošlú za 2 dni, niekde to trvá aj dlhšie.
Vo všeobecnosti je registrácia s.r.o. relatívne rýchla, pri dodržaní maximálnych lehôt (živnostenský úrad a obchodný register) je to cca 10 až 12 pracovných dní.
Všetko dobré.
obchodný register hocikde v SR zapíše s.r.o. do 5 pracovných dní od doručenia návrhu (samozrejme za predpokladu, že návrh je kompletný a správny a že priložené listiny obsahujú všetky požadované náležitosti).
Ak návrh podávate prostredníctvom zaručeného elektronického podpisu (vďaka ktorému môžete ušetriť 165,75 EUR na súdnom poplatku), zápis trvá cca 7-8 pracovných dní, nakoľko po podaní návrhu prebieha overovanie elektronických podpisov a platba súdneho poplatku sa realizuje na bankový účet v Štátnej pokladnici (nie v kolkoch).
Ak si výpis z obchodného registra nepreberiete z registrového súdu osobne, je potrebné ešte vziať do úvahy 1 až 2 týždne na doručenie výpisu poštou. Je to individuálne, niekde ho pošlú za 2 dni, niekde to trvá aj dlhšie.
Vo všeobecnosti je registrácia s.r.o. relatívne rýchla, pri dodržaní maximálnych lehôt (živnostenský úrad a obchodný register) je to cca 10 až 12 pracovných dní.
Všetko dobré.
ahojte
potrebujem potvrdit, pripadne vyvratit, ci sa nic nezmenilo pri zalozeni sro od noveho roka... som v strese, casovej tiesni a navyse este aj s anginou, tak sa bojim, aby som neurobila chybu...
potrebujem:
1. spolocensku zmluvu (2 spolocnici) - overene podpisy
2. suhlas so sidlom
3. LV k nehnutelnosti tykajucej sa sidla (byt jedneho spolocnika)
4. podpisovy vzor konatelov - overene podpisy
5. vyhlasenie spravcu vkladu
Nie som si ista, ci potrebujem pri 2 spolocnikoch aj vyhlasenie ze osoba xy nie je jedinym spolocnikom vo viac ako x firmach. Splnomocnenie mi je jasne, plus vypisane tlacivo vo worde pre zivnostensky urad, nasledne vypisane tlacivo pre zapis sro do OR.
Je to tak dobre?
potrebujem potvrdit, pripadne vyvratit, ci sa nic nezmenilo pri zalozeni sro od noveho roka... som v strese, casovej tiesni a navyse este aj s anginou, tak sa bojim, aby som neurobila chybu... potrebujem:
2. suhlas so sidlom
Nie som si ista, ci potrebujem pri 2 spolocnikoch aj vyhlasenie ze osoba xy nie je jedinym spolocnikom vo viac ako x firmach. Splnomocnenie mi je jasne, plus vypisane tlacivo vo worde pre zivnostensky urad, nasledne vypisane tlacivo pre zapis sro do OR.
Je to tak dobre?
ahojte
potrebujem potvrdit, pripadne vyvratit, ci sa nic nezmenilo pri zalozeni sro od noveho roka... som v strese, casovej tiesni a navyse este aj s anginou, tak sa bojim, aby som neurobila chybu...
potrebujem:
2. suhlas so sidlom
Je to tak dobre?
potrebujem potvrdit, pripadne vyvratit, ci sa nic nezmenilo pri zalozeni sro od noveho roka... som v strese, casovej tiesni a navyse este aj s anginou, tak sa bojim, aby som neurobila chybu... potrebujem:
2. suhlas so sidlom
Je to tak dobre?
Pre zalozenie s.r.o. su potrebne vsetky uvedene dokumenty, spolocensku zmluvu si dajte overit viackrat. Aj pri vyhlaseni spravcu vkladu je potrebny uradne overeny podpis. Je dolezite, aby dokumenty obsahovali vsetky nalezitosti, aby nedoslo pripadnemu zamietnutiu pri zapisani do OR. V tomto by som odporucala zalozenie s.r.o. cez spolocnosti, ktore sa tym zaoberaju a podavaju navrh na zapis elektronicky. Cely ten proces je financne menej nakladny ako pri osobnom vybavovani zakladania spolocnosti s.r.o.
majiteľka spoločnosti a ekonómka spoločnosti ...viac
Pochváliť ahojte
potrebujem:
2. suhlas so sidlom
Je to tak dobre?
2. suhlas so sidlom
Je to tak dobre?
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.

este raz vdaka