Sledovať
Založenie s.r.o. po novom
Zdravím Vás všetkých,
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
Téma je uzavretá.
Ahojte, chcem vas velmi pekne poprosit ci mi niekto nemozete poskytnut vzor zakladatelskej listiny platnej v r.2008, uz som mala vsetko hotove /podla minulorocnej zmluvy/ a uz nemam cas si vsetko nastudovat znova, nakolko ak sa mi urychlene nepodari zalozit novu sro stanem sa platcom DPH v prvej sro /a potom mozem vsetko zabalit/. Vopred dakujem.
mam otazku ohladne zivnosti. Ako je to s nakupom tovaru, ktory nesuvisi s predmetom cinnosti. Napriklad kupujem si PC - to je v poriadku ale chcem si k nemu lupit povedzme aj nejaku drahsiu zvukovku externu pripadne ine komponenty, ktore nie priamo suvisia s predmetom podnikania. Poradte mi prosim aku zivnost je potrebne mat aby bolo mozne dat si presne tento pripad do nakladov. dakujem velmi pekne
mam otazku ohladne zivnosti. Ako je to s nakupom tovaru, ktory nesuvisi s predmetom cinnosti. Napriklad kupujem si PC - to je v poriadku ale chcem si k nemu lupit povedzme aj nejaku drahsiu zvukovku externu pripadne ine komponenty, ktore nie priamo suvisia s predmetom podnikania. Poradte mi prosim aku zivnost je potrebne mat aby bolo mozne dat si presne tento pripad do nakladov. dakujem velmi pekne
no ano je to lupeznicka otazka
ale urcite nikto koli tomu nebude zle spavat. poradite mi niekto alebo aspon povedzte ci sa to da a ja sa pripadne spytam osobne niekoho ked sa k tomu nechcete vyjadrit. dik
ale urcite nikto koli tomu nebude zle spavat. poradite mi niekto alebo aspon povedzte ci sa to da a ja sa pripadne spytam osobne niekoho ked sa k tomu nechcete vyjadrit. dik
konečne na vlastnom pieskovisku :D ...viac
Pochváliť Ahojte.
Tak uz mam svoju sro, samozrejme s poznatkami od Vas. Dakujem
Ako som postupoval:
- Zo "Zoznam odborov živnostenského podnikania obvodných úradov Slovenskej republiky" som si vybral 5 cinnosti.
- "upravil" som zakladatelsku listinu, 3x tlac - overenie na matrike 90Sk
- kupil som 5x100Sk kolok plus 1x zakladatelsku listinu a isiel na Zivnostensky reg. - nic ine netreba
- priamo na ZR so vyplnil potrebne formulare, pani bola velmi ochotna
- za 4prac. dni som mal zivnosti
- zivn. l. som ofotil 2x a overil na matrike
- skomletoval som vsetky dokumenty ktore treba (dalej), vsetko po 2x
- vyplnil som P7 "Navrh na zapis spol....." a ako prilohy som dal nasledovne, vsetko overene (neviem co ide do zbierky listin, tak som to tam nepisal):
2x zakladateľská listina
10x úradne overená kópia živnostenského listu
2x vyhlásenie správcu vkladu o splatení základného imania
2x podpisový vzor konateľa spoločnosti
2x vyhlásenie jediného spoločníka spoločnosti
2x udelenie súhlasu vlastníka nehnuteľnosti s užívaním priestorov
4x výpis z katastra nehnuteľností
5 prac. dni a bolo to
potomn DU a ........., to je uz ina tema.
Tak uz mam svoju sro, samozrejme s poznatkami od Vas. Dakujem
Ako som postupoval:
- Zo "Zoznam odborov živnostenského podnikania obvodných úradov Slovenskej republiky" som si vybral 5 cinnosti.
- "upravil" som zakladatelsku listinu, 3x tlac - overenie na matrike 90Sk
- kupil som 5x100Sk kolok plus 1x zakladatelsku listinu a isiel na Zivnostensky reg. - nic ine netreba
- priamo na ZR so vyplnil potrebne formulare, pani bola velmi ochotna
- za 4prac. dni som mal zivnosti
- zivn. l. som ofotil 2x a overil na matrike
- skomletoval som vsetky dokumenty ktore treba (dalej), vsetko po 2x
- vyplnil som P7 "Navrh na zapis spol....." a ako prilohy som dal nasledovne, vsetko overene (neviem co ide do zbierky listin, tak som to tam nepisal):
2x zakladateľská listina
10x úradne overená kópia živnostenského listu
2x vyhlásenie správcu vkladu o splatení základného imania
2x podpisový vzor konateľa spoločnosti
2x vyhlásenie jediného spoločníka spoločnosti
2x udelenie súhlasu vlastníka nehnuteľnosti s užívaním priestorov
4x výpis z katastra nehnuteľností
5 prac. dni a bolo to

potomn DU a ........., to je uz ina tema.
ohladom temy založenia s.r.o. som čítala tvoj príspevok,
zaujímalo by ma, koľko ťa to po zrátaní všetkých nákladov stálo?
ďakujem
Musim sa podelit so skusenostou s firmou Baldomero, tora zaklada sro.
Dal som sancu zacinajucemu sikovnemu chalanovi, a som maximalne spokojny,
pokial dodate vy vsekty potrebne doklady /vypis LV, register trestov../ promptne tak firma Baldomero jedna bez zbytocnych prietahov. Celkovo ma vyslo zalozenie cca 16-17000Sk /v tom su VSETKY poplatky, vratene overenia na matrike, kolkov na vypisy mam 13 zivnosti/
Takze netreba sa bat a kto nema cas aby si to obehal sam , moze pokojne vyuzit jeho sluzby.
p.s. na zivostenskom v BA ma priamo registrovali na DU pre DPPO, a to som sa dozvedel az na du, pretoze pani na zivostenskom povedala ze tam mam zbehnut osobne
Dal som sancu zacinajucemu sikovnemu chalanovi, a som maximalne spokojny,
pokial dodate vy vsekty potrebne doklady /vypis LV, register trestov../ promptne tak firma Baldomero jedna bez zbytocnych prietahov. Celkovo ma vyslo zalozenie cca 16-17000Sk /v tom su VSETKY poplatky, vratene overenia na matrike, kolkov na vypisy mam 13 zivnosti/
Takze netreba sa bat a kto nema cas aby si to obehal sam , moze pokojne vyuzit jeho sluzby.

p.s. na zivostenskom v BA ma priamo registrovali na DU pre DPPO, a to som sa dozvedel az na du, pretoze pani na zivostenskom povedala ze tam mam zbehnut osobne
Dobry den,
Rad by som sa opytal na:
1.) Ak zakladam sro s jednym spolocnikom a sidlo spolocnosti je v inom meste ako trvaly pobyt spolocnika, no ktory ZV urad treba ist? V sidle spolocnosti alebo v meste trvaleho pobytu spolocnika?
2.) V odporucanych volnych zivnostiach je aj tato:
19.4 Sprostredkovateľská činnosť v oblasti (výroby)
Ako mam chapat tie zatvorky? Mam ju uviest v zakladatelskej listine s alebo bez zatvoriek alebo treba (vyroby) nahradit konkretnou vyrobou, napr. stavebnictvo?
3.) Je mozne nahradit tieto odporucane zivnosti:
19.2 Sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu
19.3 Sprostredkovateľská činnosť v oblasti služieb
jednou:
sprostredkovateľská činnosť v rozsahu voľnej živnosti
?
Dakujem velmi pekne.
/R
Rad by som sa opytal na:
1.) Ak zakladam sro s jednym spolocnikom a sidlo spolocnosti je v inom meste ako trvaly pobyt spolocnika, no ktory ZV urad treba ist? V sidle spolocnosti alebo v meste trvaleho pobytu spolocnika?
2.) V odporucanych volnych zivnostiach je aj tato:
Ako mam chapat tie zatvorky? Mam ju uviest v zakladatelskej listine s alebo bez zatvoriek alebo treba (vyroby) nahradit konkretnou vyrobou, napr. stavebnictvo?
3.) Je mozne nahradit tieto odporucane zivnosti:
19.2 Sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu
19.3 Sprostredkovateľská činnosť v oblasti služieb
jednou:
sprostredkovateľská činnosť v rozsahu voľnej živnosti
?
Dakujem velmi pekne.
/R