19

Založenie s.r.o. po novom

Zdravím Vás všetkých,

chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.

Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???

Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.

Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?

Ďakujem veľmi pekne.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Ajuška Ajuška

Ajuška je offline (nepripojený) Ajuška

...sama sebou... :o)
Pochváliť
smith Pozri príspevok
A odkiaľ by si mala, keď to prideluje súd. A potom do 15 dni to IČO musíš nalásiť na živn.úrad.
...podľa nových postupov nám pridelil IČO živn.úrad a dobrá rada preberajúceho pracovníka na OS znela, že treba ho na žiadosti o zápis uviesť, aby nepridelili nové (nekontrolujú a vznikol by duplicitný chaos)...
0 0
Zoltán Kovács Zoltán Kovács

Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť
Ajuška Pozri príspevok
...podľa nových postupov nám pridelil IČO živn.úrad a dobrá rada preberajúceho pracovníka na OS znela, že treba ho na žiadosti o zápis uviesť, aby nepridelili nové (nekontrolujú a vznikol by duplicitný chaos)...
Je to novinka pre mňa.
0 0
Ajuška Ajuška

Ajuška je offline (nepripojený) Ajuška

...sama sebou... :o)
Pochváliť
smith Pozri príspevok
Je to novinka pre mňa.
moja konkrétna skúsenosť... (október 2007)
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Pochváliť
Prosím...dvaja spoločníci sú spolu konateľmi v A spoločnosti a teraz zakladajú ďalšiu B spoločnosť, kde sú opäť obaja konateľmi (spoločníkmi). Treba pri zápise B s.r.o. s dvomi spoločníkmi prikladať vyhlásenie podľa §105 ?

Stačí mi k návrhu na zápis priložiť len :
1/ spoločenskú zmluvu
2/ živnostenské listy
3/ podpisové vzory konateľov
4/ vyhlásenie správcu vkladu
5/ list vlastníctva nehnuteľnosti + súhlas o sídle ?????
0 0
jarkra jarkra

jarkra je offline (nepripojený) jarkra

Pochváliť
jess Pozri príspevok
Prosím...dvaja spoločníci sú spolu konateľmi v A spoločnosti a teraz zakladajú ďalšiu B spoločnosť, kde sú opäť obaja konateľmi (spoločníkmi). Treba pri zápise B s.r.o. s dvomi spoločníkmi prikladať vyhlásenie podľa §105 ?

Stačí mi k návrhu na zápis priložiť len :
1/ spoločenskú zmluvu
2/ živnostenské listy
3/ podpisové vzory konateľov
4/ vyhlásenie správcu vkladu
5/ list vlastníctva nehnuteľnosti + súhlas o sídle ?????
My sme zapisovali spoločnosť teraz a mali sme len tieto prílohy, ktoré uvádzaš a zapísali nám ju. List vlastníctva sme si však museli vyžiadať nový, aby sa bol použiteľný na právne úkony (kolok 250,- Sk) a prikladali sme aj súhlas vlastníka so sídlom na danej adrese. Máme totiž sídlo v našom byte.
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Pochváliť
jarkra Pozri príspevok
My sme zapisovali spoločnosť teraz a mali sme len tieto prílohy, ktoré uvádzaš a zapísali nám ju. List vlastníctva sme si však museli vyžiadať nový, aby sa bol použiteľný na právne úkony (kolok 250,- Sk) a prikladali sme aj súhlas vlastníka so sídlom na danej adrese. Máme totiž sídlo v našom byte.
... aj my máme sídlo v našom byte (v osobnom vlastníctve)...ten súhlas mám......takže podľa všetkého, list vlastníctva nemôže byť stiahnutý z internetu........predpokladám, že tieto dva dokumenty už nemusím dávať overovať.......či áno ????
0 0
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
Pochváliť
jess Pozri príspevok
... aj my máme sídlo v našom byte (v osobnom vlastníctve)...ten súhlas mám......takže podľa všetkého, list vlastníctva nemôže byť stiahnutý z internetu........predpokladám, že tieto dva dokumenty už nemusím dávať overovať.......či áno ????
ked máš originál, tak nemusíš overovať.
0 0
zalobaba zalobaba

zalobaba je offline (nepripojený) zalobaba

baba
Pochváliť
smith Pozri príspevok
Je to novinka pre mňa.
Človek sa stále učí, veď PORADA je tu na to ....
0 0
biaaa biaaa

biaaa je offline (nepripojený) biaaa

Pochváliť
Musi byt prosim Vas s.r.o. zapisana v ORSR ? Minule som si vsimol na jednej fakture od s.r.o. a mali tam dole napisane ze nie su registrovany v ORSR. Vie niekto na tuto temu viac?
0 0
jarkra jarkra

jarkra je offline (nepripojený) jarkra

Pochváliť
jess Pozri príspevok
Ja som tiež uvažovala nad tým, že priložím len stiahnutý z internetu, ale písalo na ňom, že je nepoužiteľný na právne úkony, tak som radšej vyžiadala nový z katastra. Originál z katastra som neoverovala, ale dala som pre istotu overiť podpis vlastníka na súhlase 1 x.

Ešte k tomu IČU. Na živnostenských listoch sme už mali uvedené IČO, a aj keď som váhala, nakoniec som ho do návrhu na zápis nenapísala, zápis prebehol v poriadku a IČO nám súd pridelil to isté, aké bolo pridelené na živnostenskom úrade.

Naivne som si myslela, že pri podávaní návrhu mi aspoň niečo na súde odkontrolujú. NIČ. Ani len neskontrolovali prílohy k návrhu, či sedí počet, ktorý je napísaný v návrhu. Len mi dali papierik, s ktorým sme si mali prísť o 5 dní pre výpis.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať