Sledovať
Založenie s.r.o. po novom
Zdravím Vás všetkých,
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
Téma je uzavretá.
...sama sebou... :o)
Pochváliť
človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť Je to novinka pre mňa.
žienka
Pochváliť
Prosím...dvaja spoločníci sú spolu konateľmi v A spoločnosti a teraz zakladajú ďalšiu B spoločnosť, kde sú opäť obaja konateľmi (spoločníkmi). Treba pri zápise B s.r.o. s dvomi spoločníkmi prikladať vyhlásenie podľa §105 ?
Stačí mi k návrhu na zápis priložiť len :
1/ spoločenskú zmluvu
2/ živnostenské listy
3/ podpisové vzory konateľov
4/ vyhlásenie správcu vkladu
5/ list vlastníctva nehnuteľnosti + súhlas o sídle ?????
1/ spoločenskú zmluvu
2/ živnostenské listy
Prosím...dvaja spoločníci sú spolu konateľmi v A spoločnosti a teraz zakladajú ďalšiu B spoločnosť, kde sú opäť obaja konateľmi (spoločníkmi). Treba pri zápise B s.r.o. s dvomi spoločníkmi prikladať vyhlásenie podľa §105 ?
1/ spoločenskú zmluvu
2/ živnostenské listy
1/ spoločenskú zmluvu
2/ živnostenské listy
žienka
Pochváliť My sme zapisovali spoločnosť teraz a mali sme len tieto prílohy, ktoré uvádzaš a zapísali nám ju. List vlastníctva sme si však museli vyžiadať nový, aby sa bol použiteľný na právne úkony (kolok 250,- Sk) a prikladali sme aj súhlas vlastníka so sídlom na danej adrese. Máme totiž sídlo v našom byte.
audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
Pochváliť ked máš originál, tak nemusíš overovať.
Ešte k tomu IČU. Na živnostenských listoch sme už mali uvedené IČO, a aj keď som váhala, nakoniec som ho do návrhu na zápis nenapísala, zápis prebehol v poriadku a IČO nám súd pridelil to isté, aké bolo pridelené na živnostenskom úrade.
Naivne som si myslela, že pri podávaní návrhu mi aspoň niečo na súde odkontrolujú. NIČ. Ani len neskontrolovali prílohy k návrhu, či sedí počet, ktorý je napísaný v návrhu. Len mi dali papierik, s ktorým sme si mali prísť o 5 dní pre výpis.

moja konkrétna skúsenosť... (október 2007)