Sledovať
Založenie s.r.o. po novom
Zdravím Vás všetkých,
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
chcem sa opýtať, či nemáte skúsenosť so zakladaním s.r.o. v roku 2007.
Konkrétne ktoré tlačivá treba odovzdať na súd.
Mám 6 živnostenských oprávnení (po novom je to pre každú činnosť jedno oprávnenie), treba overené kópie všetkých oprávenení x 2, teda 12 ???
Sídlo firmy je u rodičov, neviem, či je treba list vlastníctva + súhlas oboch rodičov. V roku 2005. keď som zakladal s.r.o. to nebolo treba.
Treba aj tlačivo Ustanovenie konateľa do funkcie?
Ďakujem veľmi pekne.
Téma je uzavretá.
zalozenie sro 2008 - uroven totalny zaciatocnik
zalozenie sro 2008 - uroven pokrocily
zalozenie sro 2008 - uroven extra special profesional
to bola asi trochu zbytocna poznamka
Naposledy upravil mamina h. : 30.03.08 at 19:32
asi o tom uz vacsina vie, ale keby predsa len, prikladam zoznam odporucanych volnych podla ministerstva vnutra platny od januara 2008
(nevie niekto nahodou o zozname viazanych?)
(nevie niekto nahodou o zozname viazanych?)
-
Zoznam odporucanych volnych cinnosti a ich obsah vymedzenie.doc
(593.0 KB, 308 videní)
nasla som tento navod na zalozenie sro, co nan hovorite? je sice trochu stary (30-01-2007), ale na prvy pohlad nevyzera zle: http://www.mojepodnikanie.sk/clanky/...obmedzenym-sro
mam jednu otazku: v momente, ked budem mat pripravene vsetky podklady, ako dlho aspon orientacne trva zalozenie sro v bratislave? vopred dakujem.
mam jednu otazku: v momente, ked budem mat pripravene vsetky podklady, ako dlho aspon orientacne trva zalozenie sro v bratislave? vopred dakujem.
v Bratislave od momentu ked mate vsetky potrebne listiny, tak 10 - 15 dni
Najprv chcem poďakovať všetkým prispievateľom, Vaše príspevky ma usmernili a pomohli. Zakladám jednoosobovú sro. Sídlo budem mať v prenajatom obch.priestore.
1.Keď mám podpísanú nájomnú zmluvu(bez ičo zatiaľ), musím dokladovať aj súhlas s užívaním priestorov ? A majú byť NZ a "súhlas s užívaním..." podpísané a overené u notára ?
2.čo sa týka správcu vkladu, môžem ním byť aj ja? Ja sám prehlasujem že som prijal 200tis. ? Nemusím to vložiť niekde na účet ?
3.Potrebujem dokladovať aj LV majiteľa nehnuteľnosti ? originál ?
Vopred ďakujem za odpovede
1.Keď mám podpísanú nájomnú zmluvu(bez ičo zatiaľ), musím dokladovať aj súhlas s užívaním priestorov ? A majú byť NZ a "súhlas s užívaním..." podpísané a overené u notára ?
2.čo sa týka správcu vkladu, môžem ním byť aj ja? Ja sám prehlasujem že som prijal 200tis. ? Nemusím to vložiť niekde na účet ?
Najprv chcem poďakovať všetkým prispievateľom, Vaše príspevky ma usmernili a pomohli. Zakladám jednoosobovú sro. Sídlo budem mať v prenajatom obch.priestore.
2. áno, správcom vkladu je zakladateľ, alebo banka (ak je poverená v zakl. listine)
3. nie, ale nič sa nestane keď ho tam dáš
momentálne na MD
Pochváliť
Ahojte, vie mi niekto poradiť či je nutné mať vedený podnikateľský účet v SKK? Firma má účet v SKK aj v EUR, platby sa vykonávajú väčšinou v EUR. Môže majiteľ ten v SKK zrušiť?
ďakujem
ďakujem
Zdravim - vie mi niekto pls. poradit ktore listiny pri zakladani jednoosobovky maju byt kolko krat overene a ktore sa kam davaju?
A ked davam napr. suhlas s uzivanim priestorov ako sidlo firmy a prikladam list vlastnictva, kolko krat ho treba? Raz na zivnostensky + 1x na obchodny sud ? alebo viackrat?
Vdaka.
A ked davam napr. suhlas s uzivanim priestorov ako sidlo firmy a prikladam list vlastnictva, kolko krat ho treba? Raz na zivnostensky + 1x na obchodny sud ? alebo viackrat?
Vdaka.
Na konci roka už tento problém nebude, aspoň na niečo je dobrý ten prechod na EURO, aspoň odpadnú poplatky za zahraničné platby.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.

, ale preddsa Ti odpoviem. Účet je možné zrušiť kedykoľvek, len je potrebné dať pozor a túto zmenu nahlásiť na DÚ do 15 dní. Inak hrozí pokuta.