Tento rok sa mi nejak veľa urodilo mrkvy, petržlenu.Ja zeleninu skladujem v mraziaku. Očistím od vňate, oškrábem, pokrájam na kocky, zalejem prevarenou vodou, potom ochladené balím do sáčkov a dávam do mraziaka.No už mám skoro plný mraziak a zeleninu ešte v zemi. Poradíte mi nejaký dobrý overený recept na uskladnenie v pivnici? Ďakujem
snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Pochváliť Tento rok sa mi nejak veľa urodilo mrkvy, petržlenu.Ja zeleninu skladujem v mraziaku. Očistím od vňate, oškrábem, pokrájam na kocky, zalejem prevarenou vodou, potom ochladené balím do sáčkov a dávam do mraziaka.No už mám skoro plný mraziak a zeleninu ešte v zemi. Poradíte mi nejaký dobrý overený recept na uskladnenie v pivnici? Ďakujem
Obyčajný človek - už len oddychujem. A vykecávam sa na Porade. Sem-tam aj poradím (ak viem). ...viac
Pochváliť hnedoočka
ak máš dobrú pivnicu , tak jednoducho do veľkej vane dám hlinu po vrstvách a ukladám s troškou vňate mrkvu i petržlen. Čo je menšie , či nesúmerné, tak len otrasiem od hliny a dám do igelitiek- takto mi vydrží do Vianoc. Ale podotýkam, pivnica je v zemi a má dostatočnú vlhosť.
Tento rok sa mi nejak veľa urodilo mrkvy, petržlenu.Ja zeleninu skladujem v mraziaku. Očistím od vňate, oškrábem, pokrájam na kocky, zalejem prevarenou vodou, potom ochladené balím do sáčkov a dávam do mraziaka.No už mám skoro plný mraziak a zeleninu ešte v zemi. Poradíte mi nejaký dobrý overený recept na uskladnenie v pivnici? Ďakujem
http://urobsisam.topky.sk/zahrada/ro...eniny-263.html
a mamka tiez robieva "domacu vegetu" ... male mrkvy a petrzleny, zeler co nie su vhodne na uskaldnenie ocisti, pomelie, rozlozi na plechy a ususi + vnate ... potom to zmiesa s vegetou cca 1:1
Naposledy upravil avalik : 07.09.12 at 17:34
Pochváliť dá sa...i v piesku. Tak som mala zo začiatku, ale viac treba umývať zeleninu, aby sa piesok nedostal i do polievky, tak som prešla na svokrin spôsob.
ja som zvykol vyhrabať plytkú jamu zvlášť pre mrkvu a zvlášť pre petržlen v záhradke aby bola po ruke prisypem hlinou a dobre polejem (ale aby voda neodtekala ) pred mrazmi dám kartón piesok totiž neudrží vlhkosť. Petržlen ak uložíš, začne tlačiť vňaťku a máš dvojitý osoh v pivnici nevyrastie a petržlen sa mrazom neznehodnotí s mrkvou a zelerom treba byť opatrnejší.
Pochváliť ja som zvykol vyhrabať plytkú jamu zvlášť pre mrkvu a zvlášť pre petržlen v záhradke aby bola po ruke prisypem hlinou a dobre polejem (ale aby voda neodtekala ) pred mrazmi dám kartón piesok totiž neudrží vlhkosť. Petržlen ak uložíš, začne tlačiť vňaťku a máš dvojitý osoh v pivnici nevyrastie a petržlen sa mrazom neznehodnotí s mrkvou a zelerom treba byť opatrnejší.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.