Fajn téma,
práve som sa chcela pýtať na skúsenosti z varenia džemu...:
ja som v nedeľu v noci (príduc z chalupy s kýblikom narobenej zmesi na džem) použila pekáreň - (tiež TESCO) a výsledok: program trvá 90 min., čudujem sa, že Ti vytieklo (resp. vyvrelo) asi si dala veľké množstvo - ja som dávala tak asi 5 naberačiek - čiže metlička bola prekrytá približne 2-3 cm a v pohode - nič ani kvapka nevybrblala...
Neviem ako džem vydrží, lebo ja mám iný problém, je riedky - zdá sa mi, že sa vyparilo počas programu menej vody ako keď robím džem klasicky na sporáku. Ešte som ho neskúšala. Síce redšie džemy mám na pečenie radšej, len mám obavy či nezačne pracovať!!! Asi ho vysterilizujem pre istotu, lebo sa bojím a navyše ja nedávam žiadne gelfixy a podobné "prezervatívy" ako to volá môj Adam, iba kúsok kyseliny citronovej kvôli zachovaniu farby + predpísanú dávku cukru (sme jeho nepriatelia) dávam iba z jednej tretiny.
Vlastas