Sledovať
Domáca pekáreň na chlieb
Má niekto skúsenosť s reklamovanými domácimi pekárničkami na chlieb? Chcela by som kúpiť pod stromček, ale neviem nakoľko sú reklamy pravdivé v tom, že sa tam len všetko nasype a ono to zamiesi a upečie samé.
tak potom neviem prečo zostávalo po bokoch bolo to také že sa miešače točili bolo to vidieť ale nebmalo to žiadny tvar , točilo sa to v vceste
vidím že to je jak chodiť do školy len sa učiť ja som doteraz myslela že to bolo riedke.
inak ked niekto z vás meria takým tým hrnčekom čo má miery na ryžu, múku a vodu tak to len nasyptete a trošku potrasete aby vyšiel vzduch alebo len tak - mám asi zlú váhu a tak som to robila včera tak.
vidím že to je jak chodiť do školy len sa učiť ja som doteraz myslela že to bolo riedke.
inak ked niekto z vás meria takým tým hrnčekom čo má miery na ryžu, múku a vodu tak to len nasyptete a trošku potrasete aby vyšiel vzduch alebo len tak - mám asi zlú váhu a tak som to robila včera tak.
K tej kôrke - ano je iná, a nám všetkým veľmi chutí. Pekáreň mám rok a odkedy som si ju kúpila nekupujem chlieb v obchode. Nie je nič príjemnejšie ako sa zobudiť v sobotu ráno a cítiť vôňu čerstvého chleba. Víkendová pohoda a čerstvý chlieb na raňajky - na nezaplatenie.
Ahojte, len by som chcela napísať pár informácií o pekárničke DOMO B3955, ktorú spomínala cactus: o tejto pekárničke uvažujem už dlhší čas, zháňala som o nej rôzne info, kde sa dá kúpiť, aké sú recenzie a tak ... Zistila som, že najviac recenzií - a väčšinou pozitívnych - je na českých www stránkach, takže mám pocit, že v Čechách je predávanejšia než u nás. V lete som sa informovala u nášho slovenského predajcu pekárničiek, ktorý má v ponuke túto značku, kedy bude dostupný konkrétne tento model a dostala som túto odpoveď: "pekáreň Domo3955 sme ponúkali pred určitým časom. Avšak sa na nej vyskytovali určité výrobné nedostatky, ktoré Belgický výrobca dáva momentálne do poriadku. Preto počkáme, kým príde nová várka týchto pekární,čo bude cca. začiatkom septembra."
No a minulý týždeň som sa teda informovala zasa, či už majú tú novú várku a prišla mi odpoveď, že tento predajca už nebude mať DOMO B3955 v ponuke. Takže idem hľadať ďalší obchod, kde sa dá kúpiť a asi si dám pozor, aby bola z novej várky. Len ako to zistím?
Pomaly už začínam rozmýšľať aj o nejakej Moulinexke, keď tu na ňu čítam väčšinou samé chvály. Ale zasa tá Domo má dve formy - veď to ma na nej najviac zaujalo. Neviem sa rozhodnúť.
No a minulý týždeň som sa teda informovala zasa, či už majú tú novú várku a prišla mi odpoveď, že tento predajca už nebude mať DOMO B3955 v ponuke. Takže idem hľadať ďalší obchod, kde sa dá kúpiť a asi si dám pozor, aby bola z novej várky. Len ako to zistím?
Pomaly už začínam rozmýšľať aj o nejakej Moulinexke, keď tu na ňu čítam väčšinou samé chvály. Ale zasa tá Domo má dve formy - veď to ma na nej najviac zaujalo. Neviem sa rozhodnúť.
Kto ma nepozná, nech ma neposudzuje. Nie som povinná byť taká, aká by som mala byť podľa iných. To je ich omyl, nie moje zlyhanie...
♥Betka♥ ...viac
Pochváliť Ja mám Bifinett, kúpila som ju v Lidli v akcii a myslím, že ich predáva len Lidl. Ja som s ňou spokojná. Má 12 programov: normálny, kyprý, celozrnný, sladký, expres, cesto, cesto na rezance, maslové cesto, bezlepkový, koláč, lekvár, pečenie. Varila som aj ríbezľový a broskyňový lekvár - super, bez špinavých riadov a roboty.
Kto ma nepozná, nech ma neposudzuje. Nie som povinná byť taká, aká by som mala byť podľa iných. To je ich omyl, nie moje zlyhanie...
♥Betka♥ ...viac
Pochváliť Ja si tiež myslím, že si asi mala riedke cesto. Mne keď sa nepozdáva a zdá sa mi riedke tak dosypem múku. Cukor daj do jedného rohu, soľ do ďalšieho a droždie do prostriedka, troška ho zasyp múkou. Hlavne soľ sa ti nesmie stretnúť s droždím, inak ti nevykysne.
♥Betka♥ ...viac
Pochváliť
Ale mne sa včera tiež akosi nedarilo. Robila som tu Deppovu vianočku presne podľa receptu. Zdalo sa mi to cesto veľmi mastné, ale nechala som to tak. Povedala som si, že keď Deppovi tak pekne vyšla tak ok. No musím povedať, že chuťové bola výborná aj sa už zjedla, len mi veľmi nenakysla. Ostala taká nízka a vo vnútri taká hustá a ťažká. Tak neviem či 210 g Hery nie je troška veľa. Neskúšal niekto ešte tú vianočku? Neviem kde som mohla urobiť chybu.

Ak sa Ti ešte niekedy podarí také redšie, skús pokojne prisypať múku, aj ja som tak zo začiatku robila, kým som mala v oku tú správnu konzistenciu.
tak hlásim, včera som zopakovala ten základný recept z dámy na biely kmínový chlebík, dokonca aj som prišla na to prečo váha nevážila.
cesto bolo husté ako má byť, točilo sa v hmote -mám 2 háky takže taká roztiahn. trochu guľka a ked posledný krát premiesilo viac zostalo na jednej strane tak som trošku natiahla dopredu.
Výsledok - fantastický, pekný nadýchaný prepečený aj ked na strednej kôrke bledý chlebík,
nechala som ho 10 min. po ukončení ešte v pekárni, potom vybrala z nádoby a dala na mriežku vychladnúť, po rozrezaní krásny, po vychladnutí dala do sáčku a dnes ráno normálny chlebík.
urobila som to dobre po vybratí??
cesto bolo husté ako má byť, točilo sa v hmote -mám 2 háky takže taká roztiahn. trochu guľka a ked posledný krát premiesilo viac zostalo na jednej strane tak som trošku natiahla dopredu.
Výsledok - fantastický, pekný nadýchaný prepečený aj ked na strednej kôrke bledý chlebík,
nechala som ho 10 min. po ukončení ešte v pekárni, potom vybrala z nádoby a dala na mriežku vychladnúť, po rozrezaní krásny, po vychladnutí dala do sáčku a dnes ráno normálny chlebík.
urobila som to dobre po vybratí??
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.