MarcelkaT Ja mám tiež tlakový hrniec a som s ním spokojná. Hov.polievku varím tak 1-1,5 hod. keď začne pomaly vrieť tak hrniec zavriem a najmenší plameň na plyn.sporáku, kur.polievku 1 hod. , bravč.guľaš 35 - 40 minút, hov.dusené tiež podľa mäsa tak asi do 1 hod..Musíš sama na to prísť. Ja som to skúšala dovtedy kým som sama prišla nato, čo ako dlho variť.
Predpokladám, že hovoríme o kuchte, ktorú ja používam už 20 rokov, ale Tvoje časy varenia v nej sa mi zdajú veľmi dlhé:
-hov. mäso varím najviac 40 min a je úplne rozpadávajúce sa
- kuraciu polievku max. 20 min.
- bravčové mäso 20-30.min a toľko aj teľacie mäso.
- napr.. šošovicovú polievku 15 - 20 min.
Možno je to odlišne meraný čas, lebo ja keď jedlo naložím ochutím, hneď zavriem a keď začne ventil syčať stíšim plyn na minimum a od tohoto okamihu počítam čas.
akékoľvek jedlo v ňom pripravíš obvyklým spôsobom zavrieš a varíš. Ja mám kuchtu veľmi rada
Hov. polievka sa nezakalí.