0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Podlahové kúrenie a rosenie okien

Ahojte, trochu som sa zakecal s tym ggg, ale teraz k veci...

Staviam dom, kde bude na prízemí umiestnených viac veľkých okien (od podlahy), resp. terasových dverí. Tri sú orientované na juho-západ a dve na severo-západ, od severu sú ale kryté zvyškom budovy. Dom bude dobre zateplený. Som rozhodnutý pre plastové okná a dvere s vnútornými horizontálnymi žalúziami. Chcem namontovať v celom dome podlahové kúrenie (v podkroví možno radiatory), kotol kondenzačný. Obávam sa rosenia, najmä týchto veľkých okien. Viem, že ho vo veľkej miere môžem eliminovať pravidelným vetraním. Nerád by som pod okná montoval podlahové konvektory a nerád by som sa vzdal podlahovky a žalúzií. Je to podľa vás nebezpečná kombinácia? Na čo si mám dať pozor, aby som roseniu predišiel?

Dik za vaše rady...
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Pochváliť človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac Zoltán Kovács
    rkadlec@zoznam.sk Pozri príspevok

Staviam dom, kde bude na prízemí umiestnených viac veľkých okien (od podlahy), resp. terasových dverí. Tri sú orientované na juho-západ a dve na severo-západ, od severu sú ale kryté zvyškom budovy. Dom bude dobre zateplený. Som rozhodnutý pre plastové okná a dvere s vnútornými horizontálnymi žalúziami. Chcem namontovať v celom dome podlahové kúrenie (v podkroví možno radiatory), kotol kondenzačný. Obávam sa rosenia, najmä týchto veľkých okien. Viem, že ho vo veľkej miere môžem eliminovať pravidelným vetraním. Nerád by som pod okná montoval podlahové konvektory a nerád by som sa vzdal podlahovky a žalúzií. Je to podľa vás nebezpečná kombinácia? Na čo si mám dať pozor, aby som roseniu predišiel?

Dik za vaše rady...
    Plastové okná - rosenie
    rosia sa nám eurookná
    Kto máte plastové okná z firmy Ľ.Vrtík Hlohovec? Prosím ozvite sa mi, súrne!
    Zamrznuté plastové okná
    plastové okná - vlhnutie

Príjemné čítanie.
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Nevidim dovod, preco by sa ti mali okna rosit. Rosit sa budu, ak v dome bude prilisna vlhost, inak nie. BTW - plastovym oknam obcasne orosenie (napriklad vonku - 20) nevadi.
    Pochváliť človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac Zoltán Kovács
    rkadlec@zoznam.sk Pozri príspevok

Dik za vaše rady...
    Vlastná skúsenosť, okná sa nám vôbec nerosia. Máme v celom dome podľahové kúrenie a všetky okná sú tzv. francúzske, teda až po zem.
    Môžeš v blízkosti okien podlahovku zhustiť.
    Máme podlahovku a zasklenú stenu šírky asi 5m. Nič sa nerosí, ale je pravda, že vetráme nútene stále cez rekuperátor.
    Viem o prípade, kde dva nedávno dostavané vedľa seba stojace domy postavené technicky rovnako majú úplne iné vlhkostné pomery, pričom v jednom je rekuperácia a v druhom nie.
    badoga Pozri príspevok
    Môžeš v blízkosti okien podlahovku zhustiť.
    Máme podlahovku a zasklenú stenu šírky asi 5m. Nič sa nerosí, ale je pravda, že vetráme nútene stále cez rekuperátor.
    Viem o prípade, kde dva nedávno dostavané vedľa seba stojace domy postavené technicky rovnako majú úplne iné vlhkostné pomery, pričom v jednom je rekuperácia a v druhom nie.
    použivaš rekuperaciu iba na vetranie alebo aj na vykurovanie?
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať