Zavrieť

Porady

Usporiadat
Vicki Vicki

Vicki je offline (nepripojený) Vicki

Chcela by som poprosiť, či niekto nevie kde sa dajú kúpiť formičky na suflé. Ďakujem za odpoveď.
0 0
Adkah Adkah

Adkah je offline (nepripojený) Adkah

Skvele recepty, je ich naozaj neurekom. Ja ako kucharka zaciatocnicka urcite nieco vyskusam. Dakujem vsetkym. A dobru chut
0 0
nidoh nidoh

nidoh je offline (nepripojený) nidoh

starký
Ak máte záujem o kulinárske umenie rôzneho druhu,doporučujem v Google zadať "Mirečkove dobroty".Je tam prakticky všetko.
Želám výborný výsledok a dobrú chuť!
Naposledy upravil nidoh : 13.05.08 at 15:07
pečieme.gif  
0 0
damati damati

damati je offline (nepripojený) damati

som kto som
betyna8 Pozri príspevok
maskrtime dalej....
No tak sa mi zdá, že ak budem toľko maškrtiť, tak budem o chvíľu širšia ako dlhšia. No nič, aj tak musím niečo z toho tvojho zoznamu vyskúšať. Mňam.
0 0
Fali Fali

Fali je offline (nepripojený) Fali

Prikladám niečo zdravé, ale aj menej zdravé (avšak veľmi , veľmi chutné) :
0 0
manndy64 manndy64

manndy64 je offline (nepripojený) manndy64

nemala by si nejaky recept na sypane kolace?
0 0
Olice Olice

Olice je offline (nepripojený) Olice

manndy64 Pozri príspevok
nemala by si nejaky recept na sypane kolace?
Kuk sem

Sypané koláče
0 0
Aja19 Aja19

Aja19 je offline (nepripojený) Aja19

Ozaj úžasné... Toľko receptov... Ďakujeeeem.

Už len prečítať je to časovo náročné.

Nanina, a to všetko si aj vyskúšala? Máš nejaké obľúbené zákusky, koláče? A Vy ostatní? Po čom sa u Vás "len tak zapráši"?


A nemáte, prosím, niekto recept na pľundrové koláče? Zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť recept. Teda... zatiaľ som všetky recepty v tejto téme nestihla prečítať, možno to je aj tu niekde.
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Trochu si ten nazov skratila, su to plundrovane kolace, na google ich najdes a inak ja ich robim a su vynikajuce aj sladke aj slane.
0 0
manndy64 manndy64

manndy64 je offline (nepripojený) manndy64

dakujem ti velmi pekne.
0 0
Aja19 Aja19

Aja19 je offline (nepripojený) Aja19

Milá tetrissss,

ďakujem za tip - nakoniec som predsa len jeden recept našla. Dám ho sem aj pre ostatných, ak by mali záujem.

Sadlovníky.

1. cesto: 1/2 kg sadla, 1 a 1/2 ČL octu , trošku soli, 300 g hladkej múky - všetko spolu zmiesiť.
2. cesto: 20 g kvasníc dať do mlieka vykysnúť, do vykysnutého kvásku pridať jedno rozšľahané vajce, ako orech masla, trošku soli a 300 g hladkej múky, prilievať mlieka koľko bude treba na vytrepanie cesta v konzistencii ako na štrúdlu.

Na doske rozvaľkáme cesto č. 2 naň položíme rozvaľkané ceto č. 1. Zložíme do obálky, necháme kysnúť a takto opakujeme ešte 3 x. Rozvaľkáme a pokrájame, môžeme plniť sladkými plnkami napr. makovou, orechovou, tvarohovou, slivkovým lekvárom tvarovať šatôčky, hrebene, podľa chuti a fantázie, ale možeme aj posypať syrom, rascou, makom.

</SPAN>

Ty robíš koláče podobne, alebo máš iný recept?
0 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

kopu receptov je aj na tychto strankach http://www.svetreceptov.estranky.sk/ http://www.mojerecepty.sk/
0 0
Aja19 Aja19

Aja19 je offline (nepripojený) Aja19

Milá tetrisss aj ostatní,

mohli by ste sem dať osvedčený recept na pľundrové koláče. Prosím. Na internete som našla len ten jeden a prekvapilo ma tam to surové sadlo.

Aj Vy používate surové pomleté sadlo? Pripadá mi to dooooosť nezvyčajné. Neviem si to veľmi predstaviť, to sa podľa mňa nedá pomlieť uplne na jemnučko a aj tak, surové sadlo.... Nedá sa tam napr. použiť bravčová masť?
Pľundrové koláče sa vždy robia so surovým sadlom?

Máte s tým niekto skúsenosti, prosím?
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
No pravdupovediac to sadlo prekvapuje aj mna, nie, ja ho nepozivam, ale mam jeden skvely recept na slane rozky:
1/2 kg polohrubej muky
2 valcia
1 cajova lyzicka soli
1 cajova lyzicka cukru
40 g drozdia
1/4 l mlieka
Vypracujeme klasicke kysnute cesto /kvasok + zvysok/, ma byt pruzne a nelepive, dame do hlbsej nadoby a nechame cez noc v chlade kysnut, musi byt vlastne take prekysnute napohlad, nezlaknite sa toho. Potom spracujeme 15 dkg masla a 10 dkg hladkej muky a vytvarujeme kocku. Kysnute cesto vyvalkame, do stredu dame tukovu kocku a prelozime, vyvalkame a znova prelozime, nechame 20 min odpocivat, znova prelozime, spolu 3x ako listkove cesto. Potom vyvalkame asi na 3-4 mm, pokrajame na pasy a potom na trojuholniky a plnime:
30 dkg sunkovej salamy
10 dkg udeneho syra
2 ks syrokremu
spolu do mixera , posekame a dochutime solou, vegetou, korenim podla chuti.
Zatocime ako rozky, potrieme rozslahanym vajcom, posypeme sezamom a upecieme v predhriatej rure na 200 st C velmi rychlo do cervena.
Nezlaknite sa vela citania, okrem cakacej doby je to jednoduche a su uzasne dobre, ja ich robim hned z dvojitej davky.
Este chcem dodat, ze plundrovane cesto je v podstate cesto listkove, ale miesto zavinoveho cesta sa pouziva cesto kysnute, vyrobky su ovela chutnejsie a chrumkavejsie. Skuste a neolutujete.
0 0
Aja19 Aja19

Aja19 je offline (nepripojený) Aja19

Milá tetrisss,
srdečná vďaka za tie slané rožky - určite vyskúšam, vyzerá to dobre. To kysnutie cez noc - nechávaš to tak cca 12 hodín, či na počte hodín až tak nezáleží? Môže to prekysnúť aj poriadne?

A ako presne robíš, prosím, to pľundrové cesto? Úplne klasické kysnuté (aj s rovnakou hustotou...) a na to "maslové" cesto? Ako ho robíš?

Ja na lístkové cesto používam palmarin. 100g múky plus 250g palmarinu. A závinové cesto - 200g múky plus lyžica octu plus žĺtok plus vlažná slaná voda.

Aké pomery (množstvá) surovím dávaš do pľundrového cesta, prosím?
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
To kysnutie by malo prebiehat v chlade a preto je to cez noc, ono z toho vyjde take, ze vidis, ze vykyslo a potom kleslo, musi to byt take do seba prepadnute. Ma byt polotuhe, az skor hustejsie, urob tie rozky podla receptu, vyjdu ti dobre, tam to zistis a vseobecne na to pol kg muky das 15 az 20 dkg tuku, moze byt Palmarin, ale najlepsie je maslo. Ked je cesto hotove, po prekladani, je dost tuhe a trochu sa musis zapriet na vyvalkanie, malo ho podsyp mukou, aby sa ti na pracovnej doske trochu lepilo, to ti pomoze ho rozvalkat a pec v co najhorucejsej rure, potom su nadherne listkove a chrumkave.Mnam.
0 0
manndy64 manndy64

manndy64 je offline (nepripojený) manndy64

ahoj tetrisss.naozaj skvely recept na tie rohlicky.chcela som sa len spytat ci to cesto moze ist na noc kysnut aj do chladnicky,kedze to ma byt v chlade.urcite to vyskusam.diky ti
0 0
betyna8 betyna8

betyna8 je offline (nepripojený) betyna8

inspiracia...
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
mňam, mňam
0 0
betyna8 betyna8

betyna8 je offline (nepripojený) betyna8

dobrotky
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať