Sledovať
Pripočítateľné a odpočítateľné položky pre PO
momentálne na MD
Hľadala som tu v témach, ale nenašla som..
Kde by som našla aktuálny zoznam všetkých pripočítateľných a odpočítateľných položiek pre PO?
Poradí niekto?

Kde by som našla aktuálny zoznam všetkých pripočítateľných a odpočítateľných položiek pre PO?
Poradí niekto?
Presný zoznam asi nenájdeš nikde, u jednej PO môže byť nejaký náklad daňovo uznateľným výdavkom, u iného nie.
Ale z tých najčastejších pripočítateľné - výdavky účtované na účte 513,543, účtovné odpisy, ktoré prevyšujú daňové, "nadspotreba" PHM, a všetky ďalšie výdavky účtované na nákladových účtoch, ktoré nesúvisia s podnikaním
Ale z tých najčastejších pripočítateľné - výdavky účtované na účte 513,543, účtovné odpisy, ktoré prevyšujú daňové, "nadspotreba" PHM, a všetky ďalšie výdavky účtované na nákladových účtoch, ktoré nesúvisia s podnikaním
Ja keď som chodievala na školenia ohľadom daňových priznaní, tak pani lektorka nám radila, že najlepšou pomôckou pri určovaní pripočit. a odpočit. položiek je vziať si 4.stranu daňového priznania pre PO, tam je tabuľka pomocných výpočtov, ísť riadok po riadku a na papier si písať, čo všetko k tomu riadku patrí. Tak si zistíš všetko, čo treba pripočítať k daňovému základu.
Poradíte mi prosím,či má správne v daň.priznaní PO zadané pripoč.položky?
nadspotreba PHM k riadku 130,pomocný riadok 3 (v časti A)
neuplatnená DPH k riadku 130, pomocný riadok č.14?
nedaňové odpisy - teda tento rok neodpisovali,takže som zaúčtovala 551 nedaň.N/082
mám v daň. prizn. v casti B odpisy hm.majetku r.3 - nikde inde
Mám to prosím správne?Ďakujem
nedaňové odpisy - teda tento rok neodpisovali,takže som zaúčtovala 551 nedaň.N/082
Poradíte mi prosím,či má správne v daň.priznaní PO zadané pripoč.položky?
a ešte odpisy aj na riadok 150 myslím
prosím Vás,keď má s.r.o. stratu,ale z bank.úrokov kreditných zaplatila 1,- Sk zrážk.daň,uviedla som ju do daň. priznania § 43-je to preplatok na dani 1 Sk
Mám to prosím Vás v poriadku?Ďakujem
pracujem v spoločnosti, ktorá sa zaoberá strojárskou výrobou, ktorú takmer všetku expotrujeme do krajín EÚ ...viac
Pochváliť
A čo so zúčtovaním rezervy na záručné opravy vytvorenej v r. 2006. V r. 2007 som ju rozpustila na 323/518, čiže zvýšila som HV. Mám s ňou ešte niečo robiť v DP? Mám ju odrátať z daňového základu? Už mi asi nezapína.
prosím Vás spotrebu PHL si na účely DPH účtujem podľa faktúr alebo pokl. blokov a až na konci roka si prepočítam skutočnú spotrebu PHL? Ovplyvňuje mi to výšku DPH, alebo iba daň z príjmu?
človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac
Pochváliť Iba daň z príjmu. Nadspotreba, resp. úspora PHL neovplyvňuje DPH.
ďakujem Smith, si zlato. Takže ešte nadspotreba PHL mi môže ovplyvniť daň z príjmu, ale DPH určite nie? Žiaden daňovák mi nastopro nevytkne, že mám v DPH účtovanú PHL ale v daňovom pripočítanú?