3

Zrubový dom-stavba

Prosím o rady a informácie o stavbe zrubového domu. Rád by som bol, keby odpovedal niekto kto býva v zrubovom dome. Rozmýšľam o stavbe takéhoto domu.
Usporiadat
HUSKYgirl HUSKYgirl

HUSKYgirl je offline (nepripojený) HUSKYgirl

Pochváliť
Tiez ma tato tema zaujima,zrubove domy su krasne,ale ako som pocula aj pekne drahe Je tu niekto kto ma skusenosti?
0 0
villko villko

villko je offline (nepripojený) villko

Pochváliť
nebývam v takomto dome, treba si však dať pozor z akého dreva sa stavia, väčšinou je to nevysušená gulatina, ktorá ešte dlho po dokončení vysychá "pracuje" čo sa prejavuje sadaním domu, alebo hlasným "pukaním", preto sa viac používa na chaty ako na trvalé bývanie... ale mám typ pozri si houseforyou.sk - to je naozaj kvalita
0 0
motylikd motylikd

motylikd je offline (nepripojený) motylikd

Pochváliť
Ahoj tak my uz mame zrub postaveny uz takmer uplne dokonceny, je to rodinny dom (nie chata) staval nam to drevodom rajec z mokrej gulatiny uz robia aj zo suchej ale je to drahsie. ale ked sa to necha prvu zimu preschnut tak sice to "puka" ale je to pohode... klima je tam super, tesim sa tam uz na byvanie. keby mas otazky kludne sa pytaj
1 0
HUSKYgirl HUSKYgirl

HUSKYgirl je offline (nepripojený) HUSKYgirl

Pochváliť
Ahoj,takze vy ste stavali cez Drevodom?Pozerala som stranku,maju tam velmi pekne domy,ale ked som im pisala kvoli jednemu takemu mensiemu vypocitali mi cenu domu na kluc skoro 3 miliony.Vy ste stavali na kluc?A kolko vas to vyslo?Zrubovy je moj sen ale velmi drahy sen
0 0
motylikd motylikd

Pochváliť
No tak je pravda ze je to drahsie ako klasicky murovany, tak cca 10-20%. Ale my sme si to nedali od nich na kluc, len skelet a vsetko ostatne sme si zabezpecili sami. Zohnala som jedneho sikovneho stolara co to s drevom vie a robil tam este s jednym 8 mesiacov v kuse. Platili sme mu normalne faktury, ma zivnost a sice tiez to nebolo lacne ale stokrat kvalitnejsie ako by to bolo z rajca. Totiz oni na kluc to dokoncia cca za dva mesiace, a to takpovediac zbuchaju im sa jedna o cas nebudu sa ti s tym babrat neviem kolko a tie dokoncovacky na nich najviac zalezi. To vytvara ten dom, a na zrube to je uplne ina robota ako na murovanom. Takze na kluc by som isto nesla. Ale penazi je to tiez dost. Ale viac ako tych 20% to zas isto nie je drahsie od murovaneho. A pevne dufam ze to bude stat za to. Zatial som s rozhodnutim sa pre zrub spokojna.
0 0
sneky sneky

sneky je offline (nepripojený) sneky

Pochváliť
Ahojte, sice sa tu enujeme ze akoze teme zrub, ale ja by osm prijal nejkae prakticke info ak mate. Nieco z tej technologie. SOm strasny fanda zrubov , a idem akurat kupovat spicovy pozemok nan. ladal som ho asi 2 roky ale nasiel som. Teraz rozmyslam si svojpomocne postavit taky zrub. Pocul som z roznych zdrjov ze ta technologia nie je az taka narocna ako napr. pri murovanom. Ked su vraj dobre zaklady, neni o com a zase nadruhej strane naco platit niekomu 2-3 miliony ked to zvladnem do 1. Vraj tam maju velke ,marze. SKuste niekto poradit nejake technicke info na stavbu skeletu. DIK
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Živnostník , dalo by sa povedať vodca partie dobrých remeselníkov ...viac
Pochváliť
0 0
motylikd motylikd

Pochváliť
No tak zas az take lahke to nie je a ked chces stavat DOM cize svoj DOMOV tak ja by som zas tymto smerom nesetrila na ukor moznych komplikacii.
Mne sa to nezdalo az take jednoduche:kazdy kmen rucne osupat, urobit zarezy na spravnych miestach podla dobreho projektu co je tiez dolezite pri tomto type stavby atd...
Ozaj ale doporucujem kupit si knihu stavba srubovych domu z gulatin, ja ju mam je dobra je tam jednak o vystavbe, a o tom ako sa dobre o dom starat, na co treba mysliet uz pri stavbe atd....
0 0
sneky sneky

Pochváliť
motylikd Pozri príspevok
No tak zas az take lahke to nie je a ked chces stavat DOM cize svoj DOMOV tak ja by som zas tymto smerom nesetrila na ukor moznych komplikacii.
Mne sa to nezdalo az take jednoduche:kazdy kmen rucne osupat, urobit zarezy na spravnych miestach podla dobreho projektu co je tiez dolezite pri tomto type stavby atd...
Ozaj ale doporucujem kupit si knihu stavba srubovych domu z gulatin, ja ju mam je dobra je tam jednak o vystavbe, a o tom ako sa dobre o dom starat, na co treba mysliet uz pri stavbe atd....
Ahoj a kde si kupil tu knihu? urcite chcem kupit nejaku odbornu literaturu, len este vyckavam na prvotne rady "odbornikov". Dik za info
0 0
sneky sneky

Pochváliť
Rad by som tu privital nazor niekoho kto sa bud na tekejto stavbe podielal, resp. ma s takouto stavbou skusenosti...ale asi na sr bude takych malo...este je to podla mna v plienkach ale aj tak si myslim ze tento konzumny svet nas opat vrati do hor a zrubou
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať