34

Chyby ktorých by som sa už pri stavaní vyvaroval

admin Porada.sk
Každý keď stavia prvý krát tak spraví chyby, ktoré by už po skúsenostiach neurobil.

Čo by to bolo vo vašom prípade?

Pridám moju skúsenosť:

Zámková dlažba na parkovisko:
Na navážku sme urobili parkovisko z betónu, časom jedna strana klesla a museli sme okraj odstrániť ale tentokrát sme nahradili betón zámkovou dlažbou. Ak to opäť klesne, bude to jednoduchšie rozobrať, podsypať a znova dať dohromady...

a ešte jedna skúsenosť:
Betónové vs. murované pivničné priestory:
Kamarát muroval pivničné priestory z tehly. Neskôr usúdil, že to nebol vhodný materiál, pretože tehla nasáva vlhkosť a je tým zraniteľnejšia ako betón. Kým je tehla v suchu a izolácia neprepúšťa vlhkosť tak je to ok. Nabudúce by to však spravil radšej z betónu .

Prosím píšte len skúsenosti, ak chcete k nejakej skúsenosti diskutovať, založte novú tému (prípadne sem dajte na ňu link), inak sa to tu zmení na dlhý diskusný zmätok a mojim cieľom v tejto téme bolo len zhromaždiť skúsenosti nie o nich diskutovať. Ďakujem!!!
Usporiadat
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Pochváliť
- Spravil by som dvojity rozvod vody, na WC a na polievanie by isla voda zo studne.

- Vykaslal by som sa na architektov a spravil by som co najjednoduchsi projekt, bez vyklenkov, balkonov, tepelnych mostov.
0 0
Gabca Gabca

Gabca je offline (nepripojený) Gabca

som zena :-)
Pochváliť
Nikdy by som neprerabala stary dom, ale zburala a postavila novy. I ked je zaizolovany, su miesta, kde presakuje voda, myslim, ze na sto percent to ani ta najlepsia firma neurobi.
0 0
hermiona hermiona

hermiona je offline (nepripojený) hermiona

Pochváliť
misomiso Pozri príspevok
- Spravil by som dvojity rozvod vody, na WC a na polievanie by isla voda zo studne.

- Vykaslal by som sa na architektov a spravil by som co najjednoduchsi projekt, bez vyklenkov, balkonov, tepelnych mostov.
Velmi zaujimava tema, ale teraz chlapci ???!!!
Hadam az po 31. Dom pocka ale danove priznania nie.
Len k tej vode musim rychlo dodat, ze na polievanie studnu ano,
ale vraj na WC moze narobit viac skody ako usetrenych koruniek.
0 0
misomiso misomiso

Pochváliť
hermiona Pozri príspevok
Velmi zaujimava tema, ale teraz chlapci ???!!!
Hadam az po 31. Dom pocka ale danove priznania nie.
Len k tej vode musim rychlo dodat, ze na polievanie studnu ano,
ale vraj na WC moze narobit viac skody ako usetrenych koruniek.
Traba tam filter, to je vsetko.
0 0
klarissa klarissa

klarissa je offline (nepripojený) klarissa

Pochváliť
Máme malý podkrovný domček, ale chyba WC je iba na podkroví, na prízemí ho budeme asi musieť nejako dorobiť. Nikdy dom iba s jedným WC!
0 0
lubica_02 lubica_02

lubica_02 je offline (nepripojený) lubica_02

Pochváliť
Pred používaním vody zo studne na WC je treba zvážiť obsah FE,potom je na WC a aj na potrubí nános a WC má škaredú farbu, aj keď sa umýva.
0 0
AndrejG AndrejG

AndrejG je offline (nepripojený) AndrejG

Pochváliť
Zacal som studovat veci okolo stavby priliz neskoro, keby som vedel na zaciatku to co dnes, prebiehala by moja komunikacia s firmami/robotnikmi uplne inak.
0 0
misomiso misomiso

Pochváliť
AndrejG Pozri príspevok
Zacal som studovat veci okolo stavby priliz neskoro, keby som vedel na zaciatku to co dnes, prebiehala by moja komunikacia s firmami/robotnikmi uplne inak.
Hlavne ak by si dnes vobec nejakych zohnal. Vsetci su v Anglicku a Irsku.
0 0
AndrejG AndrejG

AndrejG je offline (nepripojený) AndrejG

Pochváliť
misomiso Pozri príspevok
Hlavne ak by si dnes vobec nejakych zohnal. Vsetci su v Anglicku a Irsku.
Iba ti neschopni odisli, ti co vedia co robia si tu zarobia viac, staci pozriet ake su ceny za prace na stavbe a vsetko beru cash.
0 0
hermiona hermiona

hermiona je offline (nepripojený) hermiona

Pochváliť
Zase mi neda...... Najvacsou mojou chybou bolo, ze som si naivne myslela ze sa zmestim do rozpoctu.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať