Sledovať
Chyby ktorých by som sa už pri stavaní vyvaroval
admin Porada.sk
Každý keď stavia prvý krát tak spraví chyby, ktoré by už po skúsenostiach neurobil.
Čo by to bolo vo vašom prípade?
Pridám moju skúsenosť:
Zámková dlažba na parkovisko:
Na navážku sme urobili parkovisko z betónu, časom jedna strana klesla a museli sme okraj odstrániť ale tentokrát sme nahradili betón zámkovou dlažbou. Ak to opäť klesne, bude to jednoduchšie rozobrať, podsypať a znova dať dohromady...
a ešte jedna skúsenosť:
Betónové vs. murované pivničné priestory:
Kamarát muroval pivničné priestory z tehly. Neskôr usúdil, že to nebol vhodný materiál, pretože tehla nasáva vlhkosť a je tým zraniteľnejšia ako betón. Kým je tehla v suchu a izolácia neprepúšťa vlhkosť tak je to ok. Nabudúce by to však spravil radšej z betónu
.
Prosím píšte len skúsenosti, ak chcete k nejakej skúsenosti diskutovať, založte novú tému (prípadne sem dajte na ňu link), inak sa to tu zmení na dlhý diskusný zmätok a mojim cieľom v tejto téme bolo len zhromaždiť skúsenosti nie o nich diskutovať. Ďakujem!!!
Čo by to bolo vo vašom prípade?
Pridám moju skúsenosť:
Zámková dlažba na parkovisko:
Na navážku sme urobili parkovisko z betónu, časom jedna strana klesla a museli sme okraj odstrániť ale tentokrát sme nahradili betón zámkovou dlažbou. Ak to opäť klesne, bude to jednoduchšie rozobrať, podsypať a znova dať dohromady...
a ešte jedna skúsenosť:
Betónové vs. murované pivničné priestory:
Kamarát muroval pivničné priestory z tehly. Neskôr usúdil, že to nebol vhodný materiál, pretože tehla nasáva vlhkosť a je tým zraniteľnejšia ako betón. Kým je tehla v suchu a izolácia neprepúšťa vlhkosť tak je to ok. Nabudúce by to však spravil radšej z betónu
.Prosím píšte len skúsenosti, ak chcete k nejakej skúsenosti diskutovať, založte novú tému (prípadne sem dajte na ňu link), inak sa to tu zmení na dlhý diskusný zmätok a mojim cieľom v tejto téme bolo len zhromaždiť skúsenosti nie o nich diskutovať. Ďakujem!!!
- Spravil by som dvojity rozvod vody, na WC a na polievanie by isla voda zo studne.
- Vykaslal by som sa na architektov a spravil by som co najjednoduchsi projekt, bez vyklenkov, balkonov, tepelnych mostov.
- Vykaslal by som sa na architektov a spravil by som co najjednoduchsi projekt, bez vyklenkov, balkonov, tepelnych mostov.
Hadam az po 31. Dom pocka ale danove priznania nie.

Len k tej vode musim rychlo dodat, ze na polievanie studnu ano,
ale vraj na WC moze narobit viac skody ako usetrenych koruniek.
Traba tam filter, to je vsetko.
Hlavne ak by si dnes vobec nejakych zohnal. Vsetci su v Anglicku a Irsku.
Iba ti neschopni odisli, ti co vedia co robia si tu zarobia viac, staci pozriet ake su ceny za prace na stavbe a vsetko beru cash.