Sledovať
Chyby ktorých by som sa už pri stavaní vyvaroval
admin Porada.sk
Každý keď stavia prvý krát tak spraví chyby, ktoré by už po skúsenostiach neurobil.
Čo by to bolo vo vašom prípade?
Pridám moju skúsenosť:
Zámková dlažba na parkovisko:
Na navážku sme urobili parkovisko z betónu, časom jedna strana klesla a museli sme okraj odstrániť ale tentokrát sme nahradili betón zámkovou dlažbou. Ak to opäť klesne, bude to jednoduchšie rozobrať, podsypať a znova dať dohromady...
a ešte jedna skúsenosť:
Betónové vs. murované pivničné priestory:
Kamarát muroval pivničné priestory z tehly. Neskôr usúdil, že to nebol vhodný materiál, pretože tehla nasáva vlhkosť a je tým zraniteľnejšia ako betón. Kým je tehla v suchu a izolácia neprepúšťa vlhkosť tak je to ok. Nabudúce by to však spravil radšej z betónu
.
Prosím píšte len skúsenosti, ak chcete k nejakej skúsenosti diskutovať, založte novú tému (prípadne sem dajte na ňu link), inak sa to tu zmení na dlhý diskusný zmätok a mojim cieľom v tejto téme bolo len zhromaždiť skúsenosti nie o nich diskutovať. Ďakujem!!!
Čo by to bolo vo vašom prípade?
Pridám moju skúsenosť:
Zámková dlažba na parkovisko:
Na navážku sme urobili parkovisko z betónu, časom jedna strana klesla a museli sme okraj odstrániť ale tentokrát sme nahradili betón zámkovou dlažbou. Ak to opäť klesne, bude to jednoduchšie rozobrať, podsypať a znova dať dohromady...
a ešte jedna skúsenosť:
Betónové vs. murované pivničné priestory:
Kamarát muroval pivničné priestory z tehly. Neskôr usúdil, že to nebol vhodný materiál, pretože tehla nasáva vlhkosť a je tým zraniteľnejšia ako betón. Kým je tehla v suchu a izolácia neprepúšťa vlhkosť tak je to ok. Nabudúce by to však spravil radšej z betónu
.Prosím píšte len skúsenosti, ak chcete k nejakej skúsenosti diskutovať, založte novú tému (prípadne sem dajte na ňu link), inak sa to tu zmení na dlhý diskusný zmätok a mojim cieľom v tejto téme bolo len zhromaždiť skúsenosti nie o nich diskutovať. Ďakujem!!!
Naposledy upravil Richard : 27.03.08 at 12:30
To nieje úplne pravda.
Ladce = Považskej cementárne a.s. BERGER HOLDING, GmbH, Passau
Rohožník = Holcim (Slovensko) a.s
Ladce = Považskej cementárne a.s. BERGER HOLDING, GmbH, Passau
Rohožník = Holcim (Slovensko) a.s
obycajny chlap so vsetkymi chlapskymi slabostami a starostami, milujuci svoju rodinu a vaziaci si svojich priatelov ... co viac dodat ...viac
Pochváliť
nikdy by som uz nekupoval pozemok bez sieti - ale len s vybudovanou a skolaudovanou infrastrukturou, aj ked by to znamenalo investovat viac penazi do pozemkz,... tie nervy pri vybavovani celeho procesu okolo komunikacie, vody, verejneho osvetlenia a plynu uz nechcem nikdy zazit ... 80% stresu mam z IS, 20% z vystavby RD ...
všetky cementy z Považkej Cementárne a.s. Ladce (PCL), vyhrávajú medzinárodné súťaže, sú v skoro v každom km dialnic, rýchlostných ciest, na považí z nich stoja domy, bytovky, cesty, v BA sa z neho stavali 3 veže, a x-stavieb,....
kvalita cementu je každú hodinu kontrolovaná a kontrolu robí ešte štát,...
Za posledných 15 rokov predali skoro 10 mil. ton cementu, keby bol zlý asi by sa o tom vedelo
že má niekto ľavé ruky a nevie si kúpiť potrebný TYP cementu, nevie aký TYP cementu na čo treba a nevie s ním pracovať, nie je problém PCL ani holcimu z BA.
kvalita cementu je každú hodinu kontrolovaná a kontrolu robí ešte štát,...
Za posledných 15 rokov predali skoro 10 mil. ton cementu, keby bol zlý asi by sa o tom vedelo
že má niekto ľavé ruky a nevie si kúpiť potrebný TYP cementu, nevie aký TYP cementu na čo treba a nevie s ním pracovať, nie je problém PCL ani holcimu z BA.
NAJHORŠIA SKÚSENOSŤ: firma Žembera! Ani po takmer 3,5 mesiacoch nám nie sú schopní dodať, čo sme si objednali. Za to, že som na nich ešte nepodala žalobu, môžu ďakovať len môjmu mužovi, ktorý má neskutočnú trpezlivosť a možno až naivne verí v šťastný koniec. Už by som si u nich nedala urobiť ani vtáčiu búdku!
- zaklady by som izoloval uz pri betonovani deky (sokel)
- 5x overit dostupnost vsetkych IS (ja mam plyn 1,5 metra od pozemku, ale rura nie je vysporiadana, takze z plynu nic)
- medzi strop a skrinku rozvadzaca dat pod omietku plastovy zlab - rezervne istice su fajn, ale ked nedate zlab, nepretiahnete kabel...
- podobny podomietkovy zlab dajte aj medzi na stenu zavesene TV a zasuvky - pretiahnete tade napajanie, HDMI kabel... cokolvek
- skor ako pride vodar robit rozvody vody, majte definitivne premyslene rozmiestnenie vane, sprchoveho kuta, umyvadiel, pracky - ale presne na centimeter... Inak to budete musiet prerabat pred obkladanim
- do kazdej izby dajte do steny aspon 2 prazdne trubky (do 2 roznych stien), kde sa da predpokladat potreba zasuvky (TV, pocitac...)
- ak nebudete hned riesit cirkulacku TUV, aspon si dajte natiahnut trubku
- ak sa da, umiestnite kotol/bojler tak, aby bolo "blizko" ku vsetkym miestam odberu TUV
- nezabudnite na vodovodny kohutik vonku - na polievanie, umyvanie...
- detto pre elektricku zasuvku na terase, proste vonku
- ak planujete v zahrade altanok, myslite na elektrinu (svetlo, plasic komarov...)
- dotiahnite si kabel aj v brane, mozno bude raz elektricka, posuvna
Nieco z toho som urobil, na nieco som prisiel neskoro
- 5x overit dostupnost vsetkych IS (ja mam plyn 1,5 metra od pozemku, ale rura nie je vysporiadana, takze z plynu nic)
- medzi strop a skrinku rozvadzaca dat pod omietku plastovy zlab - rezervne istice su fajn, ale ked nedate zlab, nepretiahnete kabel...
- podobny podomietkovy zlab dajte aj medzi na stenu zavesene TV a zasuvky - pretiahnete tade napajanie, HDMI kabel... cokolvek
- skor ako pride vodar robit rozvody vody, majte definitivne premyslene rozmiestnenie vane, sprchoveho kuta, umyvadiel, pracky - ale presne na centimeter... Inak to budete musiet prerabat pred obkladanim
- do kazdej izby dajte do steny aspon 2 prazdne trubky (do 2 roznych stien), kde sa da predpokladat potreba zasuvky (TV, pocitac...)
- ak nebudete hned riesit cirkulacku TUV, aspon si dajte natiahnut trubku
- ak sa da, umiestnite kotol/bojler tak, aby bolo "blizko" ku vsetkym miestam odberu TUV
- nezabudnite na vodovodny kohutik vonku - na polievanie, umyvanie...
- detto pre elektricku zasuvku na terase, proste vonku
- ak planujete v zahrade altanok, myslite na elektrinu (svetlo, plasic komarov...)
- dotiahnite si kabel aj v brane, mozno bude raz elektricka, posuvna
Nieco z toho som urobil, na nieco som prisiel neskoro
nikdy by som uz nekupoval pozemok bez sieti - ale len s vybudovanou a skolaudovanou infrastrukturou, aj ked by to znamenalo investovat viac penazi do pozemkz,... tie nervy pri vybavovani celeho procesu okolo komunikacie, vody, verejneho osvetlenia a plynu uz nechcem nikdy zazit ... 80% stresu mam z IS, 20% z vystavby RD ...
mam tento problem ze chcem kupit vytuzeny pozemok no nie su tu IS.ja vlastne potrebujem len el.en. no a samozrejme cestu.potrebujem poradit na co davat pozor.ako v takom pripade funguje spolocenstvo vlastnikov, ktore vytvorime? zaujimalo by ma ake su to "priblizne"naklady co sa tyka el.en,cesty a aj plynu.zaujimala by ma aj cakacia doba (terminy) ,co je asi dlho. no hovorim za pozemkom cakame asi treti rok no zacinam do toho trochu vidiet ze to bes IS asi nebude sranda. velmi by si mi tym pomohol.dik .borbi
-----------------------
Máš tu viac, ako 4000 príspevkov v poradách "stavba". Píšeš, že máš skúsenosti z praxe a napíšeš takú hlúposť, že cement vyrobený v určitej cementárni nieje cement.
-------------------------
To je hláška, ako jedna pani povedala. (V tomto prípade si napísal hlúposť)
To nesvedčí o tvojej odbornosti, ale skôr o poverčivosti.
Debaty neslúžia na otázky.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.
Ak máte otázku založte otázku, pomôžete tak spraviť Poradu prehľadnou databázou riešení.