0

Bulharsko - dovolenka

Ma niekto skúsenosti s dovolenku v Bulharsku?
Kam je najlepšie ísť (oblasť)?
S akou CK? (dobré aj zlé skúsenosti s konkrétnymi CK)
Zaplatit si aj stravu alebo sa prestravovať individuálne?
Dakujem za kazdý názor.
Usporiadat
aninkab aninkab

aninkab je offline (nepripojený) aninkab

Pochváliť
Brat na dovolenku do Bulharska nepotrebuje žiadne splnomocnenie, stačí mu vlastný pas. Čo sa týka dovolenky v Bulharsku, vrelo odporúčam. Ja chodím do Bulharska od roku 1998 každý rok a niekedy aj 2x. Ceny sú pre nás super a netreba prepočítavať, že je niečo drahé ako napr. v Chorvátsku. Na dovolenke nevaríme okrem raňajšej kávy nič. Stravujeme sa v reštauráciách, ktorých je všade veľa, a ceny sú nižšie ako u nás. Samozrejme hovorím o iných destináciách ako Zlaté piesky alebo Slnečné pobrežie, kde je všetko podstatne drahšie. Čím nižšie, tým lacnejšie.
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

človek
Pochváliť
mohla by si napisat nieco o tych destinaciach, ktore si navstivila,ako su ceny, more, plaze, uvitala bysom realny pohlad na tuto destinaciu, nakolko z kazdej strany pocuvam nieco ine, niekto chvali, inyuz tam ani zadarmo nechce ist.
0 0
aninkab aninkab

aninkab je offline (nepripojený) aninkab

Pochváliť
Ohľadom tých stredísk: Je to ťažké, každý chce niečo iné a má iné predstavy o dovolenke. Niekto chce rušný život, iný kľud alebo cestuje s deťmi a podľa toho si vyberá aj destinácie s plážami a prístupom do mora vhodným aj pre deti. Čo sa týka cien, ako som už napísala. Ubytovanie (chodíme na súkromie I. kategórie) je lacnejšie ako na Slovensku a za cenu nejakej pečenej klobásy na papierovej tácke niekde pri vode u nás sa najeme pekne v reštaurácii. Inak v obchodoch sú ceny ako u nás, niečo je lacnejšie, niečo drahšie. Ale vlastne dovolenka je odvodená od slova dovoliť. V Bulharsku si môžeš dovoliť naozaj všetko. Ozaj, oblečenie (nie obuv) vyrobené v Bulharsku je kvalitné a nie je drahé.
0 0
Ľubomír Ľubomír

Ľubomír je offline (nepripojený) Ľubomír

Pochváliť
Pre alaya1. V bulharsku som bol tretí krát za sebou. Destinácie vyberaj podľa toho, o čo máš záujem. Podľa mojích vedomosti a skúsenosti je sever Bulharska, ako Kranevo, Varna,Albena, Zlaté piesky dosť prehustená a viac hotelová ako juh. Pripadm si tam ako na sídlisku, aj keď nimi vždy len prechádzam. Obzor, Slnečné pobrežie, Nesebar, Pomorie, Burgas, Sozopol a Primorsko, to sú tie južnejšie destinácie sú kľudnejšie, ubytovanie aj v hoteloch ale aj v penziónoch. Konkrétne sme boli v Nesebare, Sozopole a Pomori. Nesebar je krásny históriou a sú tam milý ľudia, korza sú plné ľudí, atmosféra dovolenková. Bulhari na Vás nevytrubujú autami, keď idete po ceste. Nesebar je prepojený so Slnenčným pobrežím vláčikom.Spokojne zastane a nechá Vás prejsť. Sozopol je tiež kus histórie Bulharov - je nádherný podobá sa štýlom Nesebaru. Tohto roku sme boli v Pomorí - je tiež malebné, len vea historických budov sa tam nezachovalo, lebo vyhorel, ale je tam čo obdivovať - ťažba soli, liečive bahno a čierna pláž,ktoré obsahuje mangán,
skrátka nájdeš si niečo. Z každého strediska sa robia fakultatívne výlety a dole na juhu aj do Istambulu. Penzióny si vyberáme vždy najmemej s troma ***. Je to štandard - kúpelka, chladnčika, TV, konvica a aj klima. Stretli sme sa s mladými , ktorí si do Bulharska zaplatili len cestu cez cestovku a ubytovanie si hľadali sami. V žiadnom prípade nemali problém. V každom druhom dome ponúkali ubytovanie. Len tiež si treba pozrieť aké. Myslím, že penzióny uvádzané v katalogoch cestoviek sú perfektné. Zataľ sme nemali problém. Tak asi toľko.
Naposledy upravil Ľubomír : 05.07.08 at 13:29
0 0
Vranová Vranová

Vranová je offline (nepripojený) Vranová

Pochváliť
Takže pre tých čo chcú ísť na dovolenku do Bulharska. V utorok som sa vrátila odtiaľ a bolo fakt vynikajúce. Išla som cez cestovku a bolo všetko super zariadené....pláž super, more ešte krajšie...prostredie vynikajúce a nočný život tam taktiež existuje...každý si príde na svoje...bola som v Nesebare!! Už som bola v iných a omnoho drahších destináciách a vôbec Bulharsko nezaostávalo za ostatnými, práve naopak..bola som veľmi milo prekvapená a aj ceny ktoré sú tam...je to tam asi v cenovej relácií ako u nás, skôr by som povedala lacnejšie!
Vrelo odporúčam.....
0 0
milagros208 milagros208

milagros208 je offline (nepripojený) milagros208

Pochváliť
Súhlasím s predchadzajúcim príspevkom. My sme sa vrátili v nedeľu ráno z Primorska a taktiež som bola veľmi spokojná. Pláže, more čisté, nočný život a aj ceny veľmi podobné našim, niečo čosi drahšie, iné zas lacnejšie. Veľký rozmach, nové hotely a stále sa stavia. Dve pláže - severná s vlnami a južná pokojnejšia, veľmi pozvoľné klesanie, 50-100 m do mora do výšky kolien, takže veľmi vhodné pre deti.
Vo väčšine reštauráciách menu po česky. Takže tiež vrelo odporúčam.
0 0
viletti viletti

viletti je offline (nepripojený) viletti

Pochváliť
nebol niekto z vas tento rok v bulharsku v kraneve alebo v pomori? ak hej, ake su tam zhruba ceny napr. piva, jedla, ubytovania a pod... diky za odpoved
0 0
valgi valgi

valgi je offline (nepripojený) valgi

Pochváliť
Zdravím, my chodievame s deťmi už štvrtý rok do Sozopolu, v predstihu kúpime letenky do Burgasu, potom taxíkom do Sozopolu. Pekné pláže, ubytovanie na súkromí, cca 10 eur na noc a osobu, deti lacnejšie, vystravujete sa určite v miestnych reštauráciách a občerstveniach, obed cca 60,- Sk, pivko za dvacku.
0 0
tuta tuta

tuta je offline (nepripojený) tuta

Pochváliť
Ja osobne som bola už štvrtý rok po sebe v Bulharsku. Tento rok sme navštívili Slnečné pobrežie. Bola som milo prekvapená, aj napriek avizovaným vyšším cenám sme mali priamo pri hoteli 24 hodín denne otvorený supermarket a ceny boli veľmi prijateľné, dovolím si tvrdiť, že rovnaké ako minulý rok v Pomorí. A výber bol neskutočný, dokonca ponúkali hotové výrobky /hranolky, pečené kura, stehná, pečienky na cibuľke, zákusky .... Porovnávali sme ceny v blízkosti hotelov pri pláži, tak rozdiely boli veľké. Takže aj keď sme na pláž kráčali 10 minút vôbec nám to nevadilo a na Slnečné pobrežie sa určite ešte vrátim. Ak by sa náhodu niekto zberal na Slnečné pobrežie vrelo odporúčam reštauráciu DJANY, varia veľmi dobre a lacno.
0 0
Olča Olča

Olča je offline (nepripojený) Olča

zena-matka 2 detí
Pochváliť
Aké máte skúsenosti s individuálnou dopravou do Bulharska - autom. Aké sú cesty, dialnice a poplatky. Dá sa ísť jednoducho na blind a zohnať si ubytovanie v nejakom apartmáne na súkromí.
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať