0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

DPH v alfe

saglucka

saglucka je offline (nepripojený) saglucka

saglucka
Dobrý večer.

Ako to riešite v alfe s Dph na výdavkových blokoch? Niektora Dph, ked dám podľa bloka z reg. pokladne mi alfa vypisuje ako nepovolenú a ked dám kontrolu tak sa mi to tam stále vyhadzuje ako chyba. Ako riešite haliere v dphčke na týchto výdavkových blokoch?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Na niektorých bločkoch z reg. pokladnice nie je správne zaokrúhlená DPH na celé desaťhaliere. Ja to nechávam tak, ako mi to ALFA zaokrúhli. Neopravujem to podľa bločku.
    Pochváliť
    babenko1

babenko1 je offline (nepripojený) babenko1

Renata :-) babenko1
    alfa ti síce napíše, že je to v nesúlade.. ale účtuje ti to tak, ako si to ty zadáš...
    saglucka
    Dobrý večer.

Ako to riešite v alfe s Dph na výdavkových blokoch? Niektora Dph, ked dám podľa bloka z reg. pokladne mi alfa vypisuje ako nepovolenú a ked dám kontrolu tak sa mi to tam stále vyhadzuje ako chyba. Ako riešite haliere v dphčke na týchto výdavkových blokoch?
    Ja to zadávam tak, aby mi to sedelo s dokladom. Hlavne DPH.
    Rozdiel je halierové vyrovnanie.
    Prešla som si všetky témy v Alfe,ale to čo potrebujem som nenašla. Mám nakúpený materiál z EU. Je to na dodací list,ktorý je akoby hotovostná FA. Keď som to zaúčtovala v pokladni,program mi sám neurobil samozdanenie /ako to býva pri faktúrach/. Čo robím zle?Ako mám dostať DPH do vstupu a výstupu?
    V Alfe to musíš prehnať cez Evidenciu záväzkov, inak samozdanenie nemôžeš urobiť. Priamo cez výdavkový pokladničný doklad Ti to program nedokáže urobiť.
    Ja len upresním, cez evidenciu záväzkov si v políčku typ dokladu vyber faktúra EÚ(tovar) a v tedy sa ťa pri zapísaní závazku aLFA spýta či má zapísať do dph a autom. ti dá aj vstup aj výstup("samozdanenie").
    ako prosím Vás zaúčtujete v ALFA halierové vyrovnanie?
    v rozpise faktúry 0 % DPH??
    ďakujem pekne
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať