0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Bezpečnostný projekt v cestovnej kancelarii

kikimi

kikimi je offline (nepripojený) kikimi

Vydatá, 2 deti kikimi
Sme cestovna kancelaria (4 zamestnanci). Klienti u nas vypisuju zmluvy o zajazdoch, ktore obsahuju meno, adresu, c. pasu a datum narodenia. Zmluvy su zakladane do sanonov ale tiez su nahadzovane do rezervacneho systemu. Do poistnych kniziek (len manualne spracovavanie) vpisujeme - meno, adresu a datum narodenia. Nevyzadujeme od klientov VSEOBECNY INDIKATOR (podla zakona) - RODNE CISLO od nikoho! Sme povinny vypracovat bezpecnostny projekt? Vopred dakujem za pomoc!
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Ak nespracúvate osobitú kategóriu osobných údajov, vo vašom prípade rodné čísla, nie ste povinný vypracovať bezpečnostný projekt IS podľa z428/2002.

Ak máte však viac ako 5 zamestnancov, musíte poveriť zodpovednú osobu ako svojho zástupcu pred "týmto zákonom".

Týmto ale ešte stále nevyriešite otázku registrácie vašich informačných systémov. K tomu ste uviedli málo informácií.
    Pochváliť
    kikimi

kikimi je offline (nepripojený) kikimi

Vydatá, 2 deti kikimi
    Dakujem za odpoved. Zodpovednu osobu mame (pani, ktora nam dodavatelsky spracuvava mzdy). K tej registracii informacnych systemov - ake udaje potrebujete vediet?
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať