Zavrieť

Porady

Buchty z kysnutého cesta

Ahojte,

poradíte mi niekto, prosím?

Kúpili sme kombinovaný sporák (elektrická rúra), predtým sme mali plynový sporák. V elektrickej rúre sa pečie inak ako v plynovej a tak potrebujem pozisťovať čo a ako... Skúšala som upiecť buchty z kysnutého cesta, čas a teplotu rúry som nastavila podľa návodu - cca 180 stupňov a cca 45 minút, bez predhriatia, ale buchty boli veľmi vysušené, farbu mali peknú, akurát, ale boli veľmi tvrdé, suché. Piekla som to na možnosti "horný a dolný ohrev", nie "teplovzdušná rúra".

Neviem, čo by bolo potrebné pomeniť, aby boli také, ako predtým, také mäkšie, nie vysušené. Poradíte mi, prosím?

Privítam aj akékoľvek ďalšie rady, Vaše zistenia na základe skúseností s pečením v elektrickej rúre...

Veľmi krásne ďakujem.
Usporiadat
Rubrika Rubrika

Rubrika je offline (nepripojený) Rubrika

som žena ako každá iná :)
Ja zvyknem po upečení buchiet ich ponatierať studenou vodou ešte na pekáči, každú jednu, prykryjem ich utierkou takisto ešte na pekáči a tak ich nechám vychladiť. Vtedy nie sú vysušené, ale mäkké.
A podľa mňa 45 minút je na pečenie buchiet veľa. Ja ich pečiem od oka, neviem presne koľko minút.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
ZZ_SANTOVKA ZZ_SANTOVKA

ZZ_SANTOVKA je offline (nepripojený) ZZ_SANTOVKA

Ahoj Aja19,

ja mám teplovzdušnú rúru, pečiem pri teplote 200 - 210 stupňov a
hneď zapínam teplovzdušný ohrev /počas celého pečenia asi 15-20 min./, vtedy sa buchty nevysušia, ale dobre prevzdušnia. Pred tým som používala roky elektrickú rúru nastavila som na 200 stupňov ohrev hore a dolu, do pripravenej vyhriatej rúry som dala buchty a pred dopečením potrela trošičku cukrovou vodou/ máličko vody/ a zapiekla na chvíľočku a nemalo to chybu.
Neboj, to sa naučíš, chce to len trpezlivosť.
0 0
Kristína Kristína

Kristína je offline (nepripojený) Kristína

V elektrickej rúre pečiem kysnuté cesto tiež pri 180 st., používam horný a dolný ohrev. Dĺžka pečenia - no, podľa potreby. Nedá sa povedať, že 20 alebo 30 minút. Kvalita cesta je zakaždým trošku iná, aj keď recept je stále rovnaký.
Cesto pred pečením potriem tekutinou a nechám na plechu chvíľu vykysnúť.
0 0
riga riga

riga je offline (nepripojený) riga

Buchty pečiem v elektrickej rúre cca na 200 stupňov, dávam ich až do rozohriatej rúry a určite kratšie ako 3/4 hod. (možno 25 - 30 min.)
0 0
AnitaMartinska AnitaMartinska

AnitaMartinska je offline (nepripojený) AnitaMartinska

Aj podľa mna je 45 min. veľa.
Ja tiez peciem v teplovzdusnej rure a vzdy po upeceni hned potriem buchty, alebo zaviny este horuce s troskou rozpustenej hery plus trosku mlieka / rozpusti sa asi v 2-3 lyziciach mlieka 1 mala lyzicka hery /. Posypem praskovym cukrom.
Skuste.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Rubrika Pozri príspevok
Ja zvyknem po upečení buchiet ich ponatierať studenou vodou ešte na pekáči, každú jednu, prykryjem ich utierkou takisto ešte na pekáči a tak ich nechám vychladiť. Vtedy nie sú vysušené, ale mäkké.
A podľa mňa 45 minút je na pečenie buchiet veľa. Ja ich pečiem od oka, neviem presne koľko minút.
robím tak isto, len nepotieram vodou ale pokvapkám troškou oleja
0 0
katulik111 katulik111

katulik111 je offline (nepripojený) katulik111

a ja ich pečiem na 200 az250 ale vo vopred vyhriatej rúre myslím že chyba je hlavne v tom vo väčšine všade píšu kysnuté do vyhriatej rúry neviem síce aký máš recept okolo20 min niekedy menej podla velkosti a náplne.
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Urcite je chyba, ze ta rura nie je vyhriata, tuto radu som nepochopila a ani neuplatnila. Ked peciem kysnute cesto, ruru dam na 180, predhrejem, potom 10 az 15 min necham /treba to vizualne odhadnut/ a potom prepnem na teplovzdusnost a do ruzova dopeciem.
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
Tiež pečiem na elektrickej rúre na 180..ale predhrejem, na spodný a dolný ohrev.Pečiem od oka, ale 45 minút to určite nie je, to je veľa. Po upečení buchty hneď potriem olejom.
Keď som vymenila plynovú rúru za elektrickú, tak tiež mi chvíľu trvalo, kým som si zvykla. Takže neboj...určite tie muchy vychytáš.
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

Ked som kúpila kombinovaný sporák tiež som nevedela odhadnúť ako bude piecť, ale pri každom pečení rôznych buchiet som si značila ktorá koľko potrebuje času, ale vždy to nebolo tak isto, plus minus nejaké 3-4 minúty, ale neboj naučíš sa to odhadnúť a potom bude pečenie jedna radosť.
0 0
Aja19 Aja19

Aja19 je offline (nepripojený) Aja19

Jáááááj, ďakujem Vám všetkým veľmi pekne. No..., tých 45 min. bez predhriatia je v návode. Tiež som vždy rúru predhrievala. No a teraz v elektrickej som to teda skúsila aj bez predhriatia. Je pravda, že farba buchiet bola tak akurát asi po 40 min., ale druhý plech, keď už rúra bola rozohriata, som vybrala cca po 20-25 min., lebo buchty už mali akurátnu farbu.

Takže ten čas pečenia sedí s tým, čo radíte. Len aj tá druhá várka pečená 20-25 min. bola taká "vysušená", aj keď kratšie sa to nedalo piecť, to by boli buchty biele.

Myslíte, že to bude tým potieraním vodou po upečení? To som nerobila ani pri pečení v plynovej rúre.

Len stále rozmýšľam, že cesto aj dĺžka pečenia toho druhého plechu bola rovnaká, ako som piekla v plynovej rúre, teraz som vybrala buchty, keď boli svetlejšie, ako som ich nechávala v plynovej rúre a také vysušené, tvrdé som ich nikdy nemala. A s dĺžkou pečenia už asi veľa nenaexperimentujem, bledšie ich už nemôžem nechať.

Máte lepšie skúsenosti s teplovzdušnou rúrou? Mám tam aj takú voľbu, tak ešte vyskúšam to.

A tiež, nemáte, prosím, niekto dobrý recept na také mäkšie buchty? Napr. ako bývajú "české buchty", alebo niečo podobné. Možno máte lepšie recepty ako ja.

Ešte raz srdečná vďaka a veľa radosti s pečením.
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
Ja pečiem všetky kysnuté koláče a aj záviny podľa tohto receptu:

1 kg hladká múka špeciál
2 dl oleja
0,5 l mlieka
3 menšie vajíčka
soľ
trocha cukru
kocka droždia

Buchty nemám vysušené. Pečiem podľa tohto aj osie hniezda.
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Pozivam tento recept:
750 g hladkej muky
5 dl mlieka
1 dl oleja
2 zltky
3 lyzice krystaloveho cukru
1 drozdie
trochu soli, citronovej kory
1 vanilka
Spracujeme klasicke kysnute cesto polotuhe a nechame 1 a 1/2 hod
kysnut a potom spravime, co chceme, napr aj toto.
IMG_0021.jpg  
IMG_0022.jpg  
1/1
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
A čo takto pozrieť si túto tému?

[SEARCH]Rôzne zákusky-overené[/SEARCH]
ja som sa naučila, že do kysnutého cesta vajíčka nedávam, pečiem ho iba z hladkej 00 múky a dávam na 1 kg múky 4 kocky droždia a cca 1 l mlieka, 2 dcl oleja, trocha cukru a soli a ... výsledok? Skúste.
Naposledy upravil cactus : 15.06.08 at 10:21 Dôvod: zabudla som vkladať linky. Hanba! Ale podarilo sa.
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Buchty pečiem ako Katulík na 240 °C v teplovzdušnej trúbe. Každá trúba má maličké rozdiely v nastavení teploty. Mám to zistené porovnaním nastavenia teploty u kamarátiek. Pečenie trvá okolo 20 minút. Po upečení natieram horúce masťou alebo olejom.
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
cactus Pozri príspevok
A čo takto pozrieť si túto tému?

Rôzne zákusky-overené
ja som sa naučila, že do kysnutého cesta vajíčka nedávam, pečiem ho iba z hladkej 00 múky a dávam na 1 kg múky 4 kocky droždia a cca 1 l mlieka, 2 dcl oleja, trocha cukru a soli a ... výsledok? Skúste.
ja tiez nedavam vajicka, buchty su ovela maksie. peciem v teplovzdusnej na 220 a po vybrati z truby potriem este horuce buchty sladkou vodou.
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
tetrisss Pozri príspevok
Pozivam tento recept:
750 g hladkej muky
5 dl mlieka
1 dl oleja
2 zltky
3 lyzice krystaloveho cukru
1 drozdie
trochu soli, citronovej kory
1 vanilka
Spracujeme klasicke kysnute cesto polotuhe a nechame 1 a 1/2 hod
kysnut a potom spravime, co chceme, napr aj toto.

su krasne tie kolaciky.hned by som si dala zopar.
0 0
Aja19 Aja19

Aja19 je offline (nepripojený) Aja19

Tie koláče vyzerajú naozaj skvele. A určite nielen vyzerajú.
0 0
marina8 marina8

marina8 je offline (nepripojený) marina8

toto je kysnutý kakaový zavin, robila som ho viackrat, to je taka super vec, ze mi ho s prepacenim " zeru" este horuci z plechu
vyzera vyborne, taky prepletany
a ak mas domacu pekaren, v ktorej sa da dat vykysnut cesto tak to je uplna parada, vsetko tam len nahadzes, ono ti to vymiesa, chvilu pockas, pekne sa nadvihne, nemas s tym ziadny problem, ziadna svalovica na ruke, v klude si urobis plnku a potom z pekarne iba vyberies a cele to " popleties" a mozete sa tesit jak to bude vonat

robila som to z polovicnej davky, uplne to staci, su to 2 kolace a dost velke

Potrebujeme: Cesto: 90 dkg hladkej múky, 9 dkg práškového cukru, 1 kocka kvasníc, 3 PL oleja, 1 KL soli, 4-5 dl vlažného mlieka, sneh z 3 bielkov. Kysne 30 minút.
Plnka: 2 sáčky kakaového (čokoládového) prášku, ½ l mlieka, 25 dkg kryštálového cukru, 1 Palmarín. Uvariť puding, do neho zamiešať margarín a miešať kým vychladne.
Ako na to:
Pridal: Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov. Vyvaľkáme na dĺžku plechu a na šírku 30 cm. Rozvaľkaný bochník natrieme plnkou a zrolujeme. Každé 2 rolky stočíme do pletenky. Vzniknú 3 pletenky. Dáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom s olejom ( 2 PL). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min. Po upečení potrieme cukrovou vodou (2 PL cukru + 1 dl vody).
Naposledy upravil Dav : 05.09.09 at 19:12
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
marina8 Pozri príspevok
toto je kysnutý kakaový zavin, robila som ho viackrat, to je taka super vec, ze mi ho s prepacenim " zeru" este horuci z plechu
vyzera vyborne, taky prepletany
a ak mas domacu pekaren, v ktorej sa da dat vykysnut cesto tak to je uplna parada, vsetko tam len nahadzes, ono ti to vymiesa, chvilu pockas, pekne sa nadvihne, nemas s tym ziadny problem, ziadna svalovica na ruke, v klude si urobis plnku a potom z pekarne iba vyberies a cele to " popleties" a mozete sa tesit jak to bude vonat

robila som to z polovicnej davky, uplne to staci, su to 2 kolace a dost velke

Potrebujeme: Cesto: 90 dkg hladkej múky, 9 dkg práškového cukru, 1 kocka kvasníc, 3 PL oleja, 1 KL soli, 4-5 dl vlažného mlieka, sneh z 3 bielkov. Kysne 30 minút.
Plnka: 2 sáčky kakaového (čokoládového) prášku, ½ l mlieka, 25 dkg kryštálového cukru, 1 Palmarín. Uvariť puding, do neho zamiešať margarín a miešať kým vychladne.
Ako na to:
Pridal: Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov. Vyvaľkáme na dĺžku plechu a na šírku 30 cm. Rozvaľkaný bochník natrieme plnkou a zrolujeme. Každé 2 rolky stočíme do pletenky. Vzniknú 3 pletenky. Dáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom s olejom ( 2 PL). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min. Po upečení potrieme cukrovou vodou (2 PL cukru + 1 dl vody).
nemám pekáreň, ale tento koláč je super! Podaril sa mi na 100% , keď som ho piekla prvý krát, odvtedy mi vždy praskne a puding vytečie...
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať